26 Απρ 2024
READING

Η Moleskine και η Adobe κάνουν το ντεμπούτο ενός υβριδικού,ψηφιακού και χάρτινου tablet sketchbook

3 MIN READ

Η Moleskine και η Adobe κάνουν το ντεμπούτο ενός υβριδικού,ψηφιακού και χάρτινου tablet sketchbook

Η Moleskine και η Adobe κάνουν το ντεμπούτο ενός υβριδικού,ψηφιακού και χάρτινου tablet sketchbook

Τα σημειωματάρια της Moleskine είναι εξαιρετικά δημοφιλή, αλλά το εμπορικό σήμα έχει επίσης αναπτύξει ψηφιακά προϊόντα μαζί με την Adobe εδώ και χρόνια, από εφαρμογές έως smartpens. Τώρα, οι δύο εταιρείες κάνουν το ντεμπούτο τους σε μια πιο προηγμένη έκδοση αυτών των προϊόντων, το Moleskine Paper Tablet, διατηρώντας τη χαρά και την ταχύτητα του σκίτσου σε χαρτί, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει το σχέδιό σας απευθείας στο Adobe Illustrator, σε πραγματικό χρόνο.

Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν εδώ και χρόνια, προσελκύοντας επαγγελματίες και λάτρεις των επιχειρήσεων που τους αρέσει η αμεσότητα της χαρτογραφίας και της ευκολίας των ψηφιακών ροών εργασίας. Το Creative Cloud Moleskine Notebook, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014, χρησιμοποίησε διακεκομμένες σελίδες και μια εφαρμογή που άλλαζε το τηλέφωνό σας σε σαρωτή για να σαρώνει σκίτσα ως εικονοστοιχεία στο Adobe Photoshop ή να το διανείμει μέσω του Adobe Creative Cloud στο Adobe Illustrator.

Αλλά το νέο Tablet Paper Moleskine ξεπερνά αυτή τη λύση που βασίζεται σε εφαρμογές. Αντί να περάσετε το σκίτσο σας στο cloud για επεξεργασία και κοινή χρήση σε εφαρμογές Adobe, το Paper Tablet χρησιμοποιεί ειδικό χαρτί για να μπορείτε να σχεδιάσετε διανυσματικά  σχέδια στο Adobe Illustrator σε πραγματικό χρόνο, αρκεί να σχεδιάζετε με το Moleskine Moleskine Pen + Ellipse stylus.

Η λειτουργία είναι αρκετά απλή: Αφού συνδέσετε το στυλό με Bluetooth, θα πρέπει απλά να σχεδιάσετε στο σημειωματάριο και το Illustrator θα αντικατοπτρίζει αυτό που κάνετε σε πραγματικό χρόνο, χάρη στα σύμβολα σε κάθε σελίδα που ενεργοποιούν διαφορετικές λειτουργίες στο σύστημα όταν το στυλό τα αναγνωρίσει .

“Κάθε σελίδα έχει δύο σύμβολα τα οποία όταν ενεργοποιούνται από το Pen + Ellipse ενεργοποιούν τις ενέργειες”, εξηγούν οι εταιρείες. “Το ένα ενεργοποιεί την εναλλαγή της λειτουργίας ταυτόχρονης σχεδίασης στο Illustrator, ενώ το άλλο ενεργοποιεί τη δράση αποθήκευσης του τρέχοντος αρχείου στο Adobe Creative Cloud.”

Μόλις ολοκληρώσετε το σκίτσο, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο του Adobe Cloud για να αποθηκεύσετε και, στη συνέχεια, θα το βρείτε στον υπολογιστή σας, εάν θέλετε να αρχίσετε να εργάζεστε πάνω στο σχέδιό σας μέσα από τις εφαρμογές της Adobe. Όπως και τα σχέδια στο χαρτί, η διαδικασία του καθρέφτη σχεδίασης δεν είναι τέλεια, φέρνοντας μερικά από τα φυσικά αλάθη που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχεδίασης του σκίτσου – έτσι η Adobe συνιστά ότι, αφού τελειώσετε ένα κομμάτι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ψηφιακά εργαλεία του Illustrator για να καθαρίσετε τα vector σχέδια. Αυτό είναι αρκετά παρόμοιο με το σκίτσο σε ένα tablet Wacom ή ένα iPad, εκτός από το ότι η εργασία σε αυτά τα ψηφιακά μέσα δεν σας επιτρέπει το φυσικό σχέδιο. Η λύση του Moleskine δεν θα είναι ποτέ τόσο ακριβής όσο ένα tablet, αλλά για τους σχεδιαστές και τους καλλιτέχνες που εξακολουθούν να αγαπούν το σκίτσο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι πιο φυσικό και βολικό.

Μπορείτε να αγοράσετε το Moleskine Paper Tablet για $35, το οποίο επίσης σας δίνει μια συνδρομή ενός μηνός στο Adobe Cloud. Το Moleskine Pen+Ellipse είναι διαθέσιμο τώρα για $179.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.