27 Απρ 2024
READING

Το νέο κτίριο των McDonalds μοιάζει περισσότερο με startup ευεξίας

3 MIN READ

Το νέο κτίριο των McDonalds μοιάζει περισσότερο με startup ευεξίας

Το νέο κτίριο των McDonalds μοιάζει περισσότερο με startup ευεξίας

Το 2018, η McDonald’s μετακόμισε από το προαστιακό της κέντρο στο Oak Brook, Illinois, στο κέντρο της πόλης του Σικάγου. Σχεδιασμένο από το Studio O + A και τους IA Interior Architect, το συγκρότημα εννέα ιστορικών κτιρίων φιλοξενεί 2.000 υπαλλήλους, μαζί με το κέντρο εκπαίδευσης του Hamburger University και ένα εστιατόριο McDonald’s που σερβίρει μενού από όλο τον κόσμο.

Κοντά στη δημόσια συγκοινωνία, σε ένα νέο κεντρικό κτίριο της Google και στην πιο πλούσια σκηνή εστιατορίων της πόλης, στο νέο παγκόσμιο αρχηγείο, κάθε τάση της σύγχρονης εταιρικής Αμερικής ζωντανεύει. Αλλά για τα McDonald’s, πρόκειται επίσης να λειτουργήσει ως μια δήλωση αναγέννησης μετά από χρόνια υποτονικών κερδών.

Η McDonald’s οραματίστηκε ένα νέο κτίριο που θα μιλούσε για μια ολοένα και πιο αστική και συνειδητή κουλτούρα “, γράφει το Studio O + A σε μια σύντομη περιγραφή του έργου.

Ενώ η έδρα δεν είναι ανοιχτή στο κοινό εκτός από το εστιατόριο στον κάτω όροφο, αυτό που δημιούργησαν φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι μια θέση του McDonald’s χάρη στην αφθονία των παραπομπών στο γνωστό εμπορικό σήμα, αλλά και πολλούς λεπτούς υπαινιγμούς για τη νέα εστίαση της εταιρείας στην υγεία και την ευεξία. Το λόμπι διαθέτει καμάρες από ξύλο και τοίχους από πλέγματα που εμπνέονται από το χρυσό πλέγμα της αψίδας, αλλά σε ένα ανώτερο επίπεδο. Το καθιστικό διαθέτει έναν ζωντανό πράσινο τοίχο. Σε αυτό που αποκαλεί η McDonald’s ένα «σαλόνι βιωσιμότητας», οι τοίχοι φαίνεται να διαθέτουν αφηρημένη τέχνη – αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι μοτίβα λαχανικών βλέποντάς τα από πάνω. Στο ταβάνι, τεράστια τσόχινα φύλλα κρέμονται από την οροφή, σαν ένα θόλο πυκνού δάσους.

Στον 6ο όροφο, ένα πολυτελές ντουλάπι παιχνιδιών διαθέτει εκατοντάδες παιχνίδια Happy Meal από όλη την ιστορία της εταιρείας. Ο παιχνιδιάρικος σχεδιασμός διαθέτει τρίγωνα, οβάλ και άλλα γεωμετρικά παράθυρα που μοιάζουν με μπλοκ παιχνιδιών. Εν τω μεταξύ, οι επονομαζόμενες “ήσυχες αίθουσες” για τους υπαλλήλους μοιάζουν με πολυτελή σαλόνια, καλυμμένα με μαλακά, απορροφητικά υλικά που αποσκοπούν στη χαλάρωση και την συγκέντρωση. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα όρια του γραφείου, μια βεράντα στον τελευταίο όροφο διαθέτει φυσικό φως, πράσινο χώρο και υπέροχη θέα στην πόλη.

Οι αρχιτέκτονες φαίνεται να έχουν επιτύχει τα ζητούμενα της εταιρείας για έναν σχεδιασμό εστιασμένο στην υγεία – το νέο κτίριο φαίνεται να είναι ένα υγιεινό περιβάλλον εργασίας. Στο εξωτερικό, η McDonald’s έχει λάβει μέτρα για να εξελίσσεται πέρα ​​από την κλασσική σειρά προϊόντων κρέατος και τυριών που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά – στα οποία ακόμη και οι πατάτες περιέχουν ίχνη βόειου λίπους – προσφέροντας vegan burgers, ειδικές σάλτσες και ακόμη και McNuggets. Ενώ το νέο γραφείο προκαλεί σίγουρα συναισθήματα υγείας και ευεξίας, θα ήταν θαυμάσιο να δούμε περισσότερα από αυτά τα ηθικά στοιχεία να μπαίνουν και στο μενού των ΗΠΑ.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.