19 Απρ 2024
READING

Τα κατοικίδια κατακτούν το retail

3 MIN READ

Τα κατοικίδια κατακτούν το retail

Τα κατοικίδια κατακτούν το retail

Τα κατοικίδια μάχονται να κατακτήσουν τον έλεγχο των μεγαλύτερων τμημάτων των οικογενειακών προϋπολογισμών, μαζί με τις καρδιές των ιδιοκτητών τους, όπως αποδεικνύεται από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι ιδιοκτήτες αναμένονταν να ξοδέψουν φέτος 886 εκατομμύρια δολάρια για τα κατοικίδια ζώα τους για την ημέρα εκείνη, έναντι 519 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν η National Retail Federation ξεκίνησε την έρευνα αυτή το 2008 για πρώτη φορά.

Συνολικά, δαπανήθηκαν 72 δισεκατομμύρια δολάρια για κατοικίδια ζώα το 2018, έναντι 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων 10 χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με τις εκθέσεις της American Pet Products Association (APPA). Από τα τρόφιμα ειδικής διατροφής, μέχρι την βιντεοπαρακολούθηση για σκυλάκια και τα κύπελλα τροφίμων που συνδέονται με application, τα προϊόντα που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα τροφοδοτούν μια βιομηχανία με πωλήσεις περισσότερες τρεις φορές μεγαλύτερες από τα παιχνίδια για παιδιά (21,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018).

Τα νοικοκυριά που κατέχουν κατοικίδια ζώα στις Η.Π.Α. ξεπερνούν τώρα εκείνα με παιδιά, 84,6 εκατομμύρια έναντι 52,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την APPA. Εν ολίγοις, τα ζώα συντροφιάς κλέβουν όλο και περισσότερο την αγάπη που αφιερωνόταν στα παιδιά.

Η Saks, η Zulily’s και η Home Depot είναι μεταξύ των retailers που προσφέρουν προϊόντα εξειδικευμένα στα κατοικίδια ζώα. Οι Barnes & Noble, Bath & Body Works και τα Macy προσκαλούν τα σκυλιά στα καταστήματα για να περιηγηθούν με τους ιδιοκτήτες, επιδιώκοντας μια πιθανή ώθηση στην επισκεψιμότητα.

Αλλά υπάρχουν και εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπου το δυναμικό των κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι μεγαλύτερο για το λιανικό εμπόριο:

1. Στο Miami’s Ocean Bal Harbour, οι κάτοικοι πηγαίνουν τα κουτάβια τους για μια περιποίηση spa 5 αστέρων, η οποία περιλαμβάνει βαθιά περιποίηση του τριχώματος, θεραπείες και μάσκες ματιών, ακόμα και “Yappy Hour”.
2. Το Pet Releaf στο Littleton εμπορεύεται THC-free κάνναβη για κατοικίδια ζώα ως βοήθημα για το άγχος, τις κρίσεις, την αρθρίτιδα και άλλους πόνους.
3. Η συνδεδεμένη application κάμερα, Furbo, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μιλάνε με τα μικρά τους και να απελευθερώνουν λιχουδιές μέσω συσκευής.
4. Το Handicappedpets.com δεν πωλεί τίποτα άλλο παρά ιμάντες, πάνες και άλλα προϊόντα για να βοηθήσουν τα ηλικιωμένα ζώα ή τα ζώα με ειδικές ανάγκες να ζήσουν πιο άνετα.

Οι ρόλοι που παίζουν οι εξημερωμένοι φίλοι μας στις αποφάσεις αγορών μας φαίνεται να είναι σε ανοδική πορεία, βοηθούμενη σε μεγάλο βαθμό από την ενημέρωση και τα κοινωνικά μέσα. Ακόμα και μια παράξενη γάτα, η Lil Bub, μπορεί να προσελκύσει δύο εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram και μπορείτε να αγοράσετε και ένα λούτρινο κουκλάκι Lil Bub στο Bed Bath & Beyond.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αγοραστής δεν χρειάζεται καν να κατέχει ένα κατοικίδιο για να  επηρεάζεται. Για όσους όμως έχουν, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να τελείωσε, αλλά καθημερινά καλύπτονται οι ανάγκες των τετράποδων φίλων μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.