02 Μάι 2024
READING

H Mastercard αποκτά τη fintech εταιρεία Ethoca

2 MIN READ

H Mastercard αποκτά τη fintech εταιρεία Ethoca

H Mastercard αποκτά τη fintech εταιρεία Ethoca

Η Mastercard συμφώνησε  να αποκτήσει την fintech εταιρεία Ethoca για ένα μη ανακοινωθέν ποσό σε μια συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Mastercard. Η Ethoca λειτουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει περισσότερους από 5.000 εμπόρους και 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρεία εντοπίζει πιθανή δραστηριότητα απάτης και ειδοποιεί τους εμπόρους “σχεδόν σε πραγματικό χρόνο” για να τους επιτρέψει να επιβεβαιώσουν τη συναλλαγή, να σταματήσουν την παράδοση ή να την αναστρέψουν για να αποφύγουν μια αντιστροφή χρέωσης, δήλωσε το δελτίο τύπου. Η ανακοίνωση της MasterCard σχετικά με τη συμφωνία με την Ethoca έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από τη στιγμή που η Mastercard δήλωσε ότι θα αποκτήσει τη Transfast, που είναι διαχειριστής διασυνοριακού δικτύου πληρωμών λογαριασμών για επιχειρήσεις και ιδιώτες, σύμφωνα με μια άλλη δήλωση.

Η MasterCard σχεδιάζει να ενσωματώσει τη σουίτα προϊόντων της Ethoca με άλλες δυνατότητες στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο ασφάλειας και καταπολέμησης της απάτης. Η εταιρεία κατασκευάζει τα περιουσιακά στοιχεία και τα εργαλεία της σε αυτόν τον τομέα εδώ και πολλά χρόνια, τόσο με την εισαγωγή των δικών της προσφορών, όπως η υπηρεσία Intelligence για την καταπολέμηση της απάτης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, που ξεκίνησε το 2016, και μέσω εξαγορών, όπως η αγορά του NuData το 2017.

Η απάτη εξακολουθεί να αποτελεί αυξανόμενο πρόβλημα στον τομέα του ψηφιακού εμπορίου. Η Juniper Research ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση ότι οι retailers θα μπορούσαν να χάσουν 130 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 λόγω των περιπτώσεων απάτης online.

H Mastercard ανέφερε την έρευνα του Aite Group σχετικά με τις ψευδείς μειώσεις, οι οποίες συμβαίνουν όταν οι εκδότες καρτών παραβλέπουν τις συναλλαγές από τους καλούς πελάτες λόγω ενός αντιληπτού κινδύνου απάτης. Οι ψευδείς μειώσεις οδήγησαν σε απώλειες ύψους 331 δισ. δολαρίων το 2018 μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Aite Group.

Η δυνατότητα να σταματήσει η απάτη στην πηγή προέλευσης της συναλλαγής, αντί αφότου γίνει η αγορά, μπορεί να βοηθήσει τόσο τους εμπόρους όσο και τους εκδότες των καρτών να μειώσουν το λειτουργικό κόστος, καθώς και το χρόνο που χρειάζεται για να ερευνήσουν και να επιλύσουν τις δόλιες συναλλαγές. Η μείωση των ψευδών μειώσεων θα μειώσει επίσης τις απώλειες και την πιθανότητα ένας αγοραστής να μποϋκοτάρει έναν συγκεκριμένο έμπορο και έναν εκδότη κάρτας πληρωμών με μια κακή εμπειρία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.