26 Απρ 2024
READING

Η Ikea μετατρέπει τα ανακυκλωμένα έπιπλα σε αξιολάτρευτα σπίτια για άγρια ζώα

2 MIN READ

Η Ikea μετατρέπει τα ανακυκλωμένα έπιπλα σε αξιολάτρευτα σπίτια για άγρια ζώα

Η Ikea μετατρέπει τα ανακυκλωμένα έπιπλα σε αξιολάτρευτα σπίτια για άγρια ζώα

Η Ikea χτίζει σπίτια για άγρια ζώα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα έπιπλα στο Greenwich, το λιμάνι του Λονδίνου που δίνει το όνομά του στον μεσημβρινό όπου ξεκινά η μέτρηση της ώρας.

Ονομάζεται ” Wildhomes for Wildlife project”, το έργο μετατρέπει τα τραπέζια, τους λαμπτήρες και τις καρέκλες Ikea σε μια ποικιλία πανέμορφων φωλιών για όλα τα είδη ζώων, από τα πουλιά και τις νυχτερίδες μέχρι τις μέλισσες και τους σκίουρους.

Τα αρχικά έπιπλα δεν είναι αναγνωρίσιμα στα τελικά κομμάτια, τα οποία σχεδιάζονται από καλλιτέχνες όπως ο Hattie Newman, ο οποίος κάνει set και εικόνες για διαφημίσεις και εκδόσεις, τον Λονδρέζο γραφίστα Supermundane, γνωστός και ως Rob Lowe, τον Αργεντινό καλλιτέχνης Adam Nathaniel Furman και την εταιρεία αρχιτεκτονικής Studio Weave, μεταξύ άλλων.

Μερικά από τα πράγματα του Ikea έχουν αναδιαμορφωθεί σε νέες φόρμες και βαφτεί με φωτεινά χρώματα, όπως το σπίτι των πουλιών Dom από τον Supermundane, ενώ άλλοι παίζουν με αφηρημένα σχήματα γεωμετρίας και μονόχρωμες αποχρώσεις, όπως το Fladdermosshus του Studio Weave, ένα ζεστό σπίτι για νυχτερίδες.

Το project οραματίστηκε και εκτελέστηκε από το Λονδρέζικο διαφημιστικό γραφείο Mother. Είναι μια έξυπνη ιδέα, έστω και αν πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο. Αλλά ένα πράγμα που οι σχεδιαστές σίγουρα δεν εξέτασαν: Πώς θα πείσουν τους μαλλιαρούς κατοίκους να αγοράσουν το νέο τραπέζι καφέ Skaräførl;

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.