19 Απρ 2024
READING

Hudson Yards | τεράστιο νέο εμπορικό κέντρο μόλις άνοιξε στη Νέα Υόρκη

4 MIN READ

Hudson Yards | τεράστιο νέο εμπορικό κέντρο μόλις άνοιξε στη Νέα Υόρκη

Hudson Yards | τεράστιο νέο εμπορικό κέντρο μόλις άνοιξε στη Νέα Υόρκη

Επιτέλους έφτασε. 300.000 τετραγωνικά m2 εμπορικών χώρων ανοίγει στο Hudson Yards στη Νέα Υόρκη και υπόσχεται να προσφέρει στους κατοίκους της πόλης και τους τουρίστες μια εμπειρία αγορών σε αντίθεση με την παραδοσιακή εμπορική περιοχή της γειτονιάς σας.

Τα καταστήματα – που κατασκευάστηκαν από δυο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στον κόσμο, την Cos και την Oxford Properties Group – απευθύνονται στους αγοραστές τόσο με υψηλό όσο και χαμηλό εισόδημα: από τη Uniqlo, H&M, Zara και Athleta έως τα πολυτελή σήματα Dior, Fendi, Cartier και Tiffany. Το ακίνητο είναι μισθωμένο από την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Neiman Marcus που εδρεύει στο Ντάλλας. Και έχει ακόμη και έναν τομέα που είναι αφιερωμένος σε μάρκες όπως η εταιρία γυμναστικής των ανδρών Rhone, η εταιρεία τεχνολογίας b8ta, ο υποδηματοποιός M. Gemi και ο retailer ανδρικών υποδημάτων Mack Weldon, που ξεκίνησαν στο διαδίκτυο.

Πεινασμένοι; Το Hudson Yards διαθέτει σχεδόν εξίσου μοναδικές επιλογές για φαγητό – κοκτέιλ μπαρ, ισπανική αίθουσα φαγητού, καφετέριες και εστιατόρια που οργανώνουν οι διακεκριμένοι σεφ Thomas Keller και David Chang, προσφέροντας ισάξιες επιλογές με τις εμπορικές. Χρειάζεστε χαλάρωση; Μια εταιρεία που ονομάζεται 3DEN έχει ένα χώρο μέσα στο Hudson Yards, όπου μπορείτε να πάρετε έναν υπνάκο σε ένα στρώμα Casper, να διαλογιστείτε κάνοντας γιόγκα, να κάνετε swing (ναι, σε πραγματική κούνια), να κάνετε ένα γρήγορο ντους ή να τηλεφωνήσετε σε ένα ηχομονωμένο booth.

Ολόκληρη η ανάπτυξη του Hudson Yards, η οποία ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα στο West Side του Μανχάταν, θα φιλοξενήσει επίσης επιχειρήσεις όπως το VaynerMedia του Gary Vaynerchuk, την SAP, την Warner Bros., το Tapestry και την L’Oreal,  που είτε έχουν ήδη ανοίξει εκεί, είτε βρίσκονται στη διαδικασία. Διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου σε κτίρια πολυτελών κατοικιών πλησίον στοιχίζουν τουλάχιστον $ 5.000 το μήνα. Και επίσης, η αλυσίδα fitness υψηλών προδιαγραφών Equinox θα ανοίξει το πρώτο της ξενοδοχείο, διαθέτοντας το μεγαλύτερο γυμναστήριο στο Hudson Yards, τον Ιούνιο. Καθώς οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι συμπληρώνουν το  συγκρότημα των καταστημάτων, η Related και η Oxford ελπίζουν ότι θα φέρουν κίνηση στα καταστήματα και τα εστιατόρια.

“Τι μας έκανε να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε; Πρώτα ρωτήσαμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Κάναμε έναν σωρό έρευνα “, δήλωσε ο Webber Hudson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο Related Urban, ένα τμήμα μέσα στο Related. Βοήθησε να ξεκαθαρίσει το μείγμα των ενοικιαστών σε αυτόν τον νέο προορισμό αγορών. “Το πιο ισχυρό τεκμήριο για μένα ήταν ένας χάρτης”, δήλωσε ο Hudson. Ήταν ένας σχετικός χάρτης που έδειξε ότι οι περισσότεροι λιανέμποροι στο Μανχάταν έχουν συγκεντρωθεί εδώ και καιρό στο Midtown ή στην Ανατολική πλευρά. Υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην αγορά.”

Έχει αναφερθεί ότι το σχέδιο Hudson Yards έλαβε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλες κυβερνητικές παρεμβάσεις, διπλασιάζοντας αυτά που η Amazon έπρεπε να λάβει για τη δημιουργία του γραφείου στο Queens.Η Amazon δήλωσε από τότε ότι δεν θα μετακομίσει στη Νέα Υόρκη.Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που η πολιτεία της Νέας Υόρκης περιμένει από το συγκρότημα αυτό.

Ορισμένοι τοπικοί κτηματομεσίτες παραμένουν σκεπτικοί εάν το εμπορικό κέντρο εκεί θα πετύχει. Μόλις μια μικρή βόλτα στο κέντρο του Μανχάταν, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Westfield και το Brookfield Place, και αγωνίστηκαν για να τραβήξουν αγοραστές. Η Saks πρόσφατα έκλεισε το πολυκατάστημα των γυναικείωνν ειδών της.

Εδώ είναι μια πρώτη ματιά σε όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Hudson Yards.

Τα καταστήματα περιλαμβάνουν αλυσίδες όπως Sephora, Lululemon, Tumi και H&M.

Αλλά υπάρχει και πολυτελείς οίκοι: Louis Vuitton, Fendi, Tiffany, Cartier και πολλοί άλλοι.

Και διεθνείς λιανοπωλητές όπως η ιαπωνική εταιρεία εγχώριων αγαθών Muji.

Οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν ισπανική αγορά, εστιατόριο Thomas Keller, Shake Shack και Dylan Candy Bar.

Στο δεύτερο επίπεδο, που ονομάζεται “Floor of Discovery”, τα σήματα που γεννιούνται στο διαδίκτυο, όπως το Rhone και το M.Gemi, βρίσκονται δίπλα στις μοντέρνες αλυσίδες ιματισμού Uniqlo και Madewell.

Το 3DEN, ένας χώρος για τους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν έναν υπνάκο, να κάνουν ένα ντους ή απλά να χαλαρώσουν για μια ώρα, ανοίγει το πρώτο του κατάστημα, στο Hudson Yards.

Η κεντρική πλατεία του ακίνητο εκτίνεται πάνω την High Line, έναν υπερυψωμένο πεζόδρομο στην West Side του Μανχάταν και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο που διατρέχει όλη τη διαδρομή από το Chelsea.

Και έπονται ακόμα περισσότερα. Η αλυσίδα Fitness Equinox θα ανοίξει το πρώτο της ξενοδοχείο, στο Hudson Yards, αυτό το καλοκαίρι. Θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο γυμναστήριο Equinox στον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.