25 Απρ 2024
READING

Adidas | το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το «μέλλον για πολλές αγορές»

3 MIN READ

Adidas | το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το «μέλλον για πολλές αγορές»

Adidas | το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το «μέλλον για πολλές αγορές»

Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε ο CEO της Adidas στο CNBC την Τετάρτη. Μιλώντας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του για ολόκληρο το έτος, ο Kasper Rorsted δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το “μέλλον για πολλές αγορές”.

“Ξεκινήσαμε τη δική μας εφαρμογή το περασμένο έτος και έχει γίνει λήψη πάνω από 7 εκατομμύρια φορές σε περισσότερες από 25 χώρες. Πιστεύουμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ακόμα στις πρώιμες μέρες του και ότι θα υπάρξει μια τεράστια ευκαιρία, αλλά πρέπει να το συνδυάζετε με μεγάλα καταστήματα όπου μπορεί κανείς να δει το προϊόν “, δήλωσε. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητού περιβάλλοντος είναι το μέλλον της εταιρείας μας”, δήλωσε ο Rorsted στο CNBC “Squawk Box Europe”.

Η Adidas είδε ένα ρεκόρ πωλήσεων το έτος 2018, αλλά ο Rorsted αναμένει ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα περιορίσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα καθαρά κέρδη του εμπορικού σήματος αθλητικών ειδών ανήλθαν σε 108 εκατομμύρια ευρώ το 2018, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 88 εκατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5% στα 5,23 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας επίσης τα αναμενόμενα στοιχεία.

Ο Rorsted σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της στο διαδίκτυο κατά 36% και δήλωσε συνολικά ότι ήταν “μακράν το καλύτερο έτος στην ιστορία της εταιρείας μας”.

Η Adidas στοχεύει σε πωλήσεις μέσω διαδικτύου ύψους 4 δισ. ευρώ έως το 2020,  περίπου το 12% της επιχείρησής της,  αλλά ο Rorsted δήλωσε μακροπρόθεσμα ότι η εταιρεία αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 25%.

Θέματα της αλυσίδας εφοδιασμού

Παρά την επιτυχία του 2018, η Adidas αναμένει ότι τα θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα επηρεάσουν τις πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

“Διπλασιάσαμε την επιχείρησή μας στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια και η έκταση του όγκου παραγγελιών που είχαμε απλά δεν μπορούμε να την προμηθεύσουμε”, δήλωσε ο Rorsted στο CNBC. “Γι ‘αυτό πιθανότατα χάνουμε σε ένα- δύο σημεία ανάπτυξης για την εταιρεία για ολόκληρο το έτος, που συμβαίνει κατά κύριο λόγο στις Η.Π.Α. κατά το πρώτο εξάμηνο. Πρόκειται για πρόβλημα ζήτησης – δεν μπορούμε πραγματικά να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της αγοράς, η οποία είναι από την μια πλευρά μια καλή κατάσταση, αλλά φυσικά πολύ ενοχλητική, διότι θα μπορούσαμε να είχαμε ένα ακόμη καλύτερο 2019 από ό, τι έχουμε “.

Ο μεγαλύτερος αγώνας της εταιρείας είναι να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση για ενδύματα μεσαίας τιμής, αλλά ο Rorsted είπε ότι η Adidas δεν είχε πρόθεση να ρίξει τις τιμές για να αντισταθμίσει το πρόβλημα.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να το μετριάσουμε, αλλά αν κοιτάξετε τις γενικές προοπτικές, εξακολουθούμε να βλέπουμε μια αύξηση 10% -14% των καθαρών κερδών, η οποία είναι πολύ ισχυρή και θέτοντας το περιθώριο στο 11,5% το 2019, ο οποίος ήταν ο αρχικός στόχος για το 2020, βρισκόμαστε λίγο πριν από την επίτευξη του σχεδίου μας και των στόχων μας για το 2020 “, ανέφερε.

“Η τιμολόγηση προέρχεται από την καινοτομία. Εάν φέρουμε νέα προϊόντα όπως το Ultraboost 19, είμαστε σε θέση να καθοδηγήσουμε την τιμολόγηση, αλλά λίγο πολύ παραμένουμε σε ένα πλαίσιο και έχουμε πολύ λίγα προϊόντα πολύ υψηλής τιμής”, πρόσθεσε ο Rorsted.

Σταθερή στην Ευρώπη

Στις προοπτικές της για το 2019, η Adidas δήλωσε ότι αναμένει να επιστρέψει στην ανάπτυξη στην Ευρώπη μετά από μια επιβράδυνση στην περιοχή.

“Θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη στην Ευρώπη το 2019. Βλέπουμε μια επιβράδυνση στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά η Reebok επέστρεψε στην κερδοφορία το 2018. Αρχικά, στοχεύαμε την κερδοφορία της Reebok το 2020, γι ‘αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που τώρα η Reebok συνεισφέρει στην κερδοφορία της εταιρείας μας πανευρωπαϊκά”, δήλωσε ο Rorsted.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.