18 Απρ 2024
READING

Η Burberry δεσμεύεται να τερματίσει τη χρήση πλαστικού έως το 2025

2 MIN READ

Η Burberry δεσμεύεται να τερματίσει τη χρήση πλαστικού έως το 2025

Η Burberry δεσμεύεται να τερματίσει τη χρήση πλαστικού έως το 2025

Η Burberry δεσμεύτηκε να τερματίσει τη χρήση περιττής πλαστικής συσκευασίας μέχρι το 2025. Σύμφωνα με την έκθεση της New Plastics Economy Global Commitment, που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα Ellen MacArthur, η ετικέτα πολυτελείας σχεδιάζει να διασφαλίσει ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιεί μπορούν να ανακυκλώνονται, να λιπασματοποιούνται ή να επαναχρησιμοποιούνται, μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Η Burberry συμμετείχε στις ομιλίες της Stella McCartner και της H&S, προσυπογράφοντας την πρωτοβουλία Global Plastics Economy τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά συγκεκριμένα τα πράγματα που έχουν υποσχεθεί έχουν μόλις αποκαλυφθεί σε έκθεση της αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την έκθεση, ο βρετανικός έμπορος λιανικής πώλησης σχεδιάζει να «μειώσει, να εξαλείψει και να απομακρυνθεί από την προβληματική και περιττή συσκευασία στο χαρτοφυλάκιο πλαστικών συσκευασιών, με επίκεντρο τα πλαστικά μιας χρήσης» μέχρι το 2025.

Πρόσθεσε ότι μόνο το 2019, η Burberry θα εργαστεί για να εξαλείψει το πλαστικό λαμινάρισμα των τσαντών ή των καλυμμάτων των ενδυμάτων και να τα αντικαταστήσει με βιοπλαστικά ή επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες. Η έκθεση ανέφερε ότι με την αφαίρεση του λαμιναρίσματος των σακουλών τους, η Burberry θα βάλει τέλος στην παραγωγή 20 τόνων πλαστικού.

Η Burberry υποσχέθηκε επίσης να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επιστροφής κρεμάστρας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ανακυκλώσει τις απορριπτόμενες κρεμάστρες λιανικής για επαναχρησιμοποίηση στα καταστήματά της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Marco Gobbetti περιέγραψε τη θέση της Burberry σχετικά με τα πλαστικά, τον Οκτώβριο, όταν ακόμη ήταν από τις πρώτες ομάδες εταιρειών που συμμετείχαν στην παγκόσμια δέσμευση της New Plastics Economy.

“Τα πλαστικά απόβλητα και η ρύπανση είναι ένα από τα πιο επείγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας”, δήλωσε. “Στην Burberry, δεσμευόμαστε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το πλαστικό στην αλυσίδα εφοδιασμού μας. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που κάνουμε αυτή τη δέσμευση και παροτρύνουμε όλες τις επιχειρήσεις να εξετάσουν πώς μπορούν να κάνουν το ίδιο “.

Οι ειδήσεις έρχονται αφότου ο πολυτελής οίκος μόδας πέρυσι βρέθηκε σε μία διαμάχη ανάμεσα σε αναφορές ότι έκαψαν αδιάθετα είδη μόδα και προϊόντα ομορφιάς αξίας περίπου 37 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να προστατευθεί από παραχάραξη.

Η έκθεση New Plastics Economy Global Commitment του Ellen MacArthur Foundation, φέρνει στο προσκήνιο 150 μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με το θέμα των πλαστικών απορριμμάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.