20 Απρ 2024
READING

Suja Life | η μάρκα δισεκατομμυρίων δολαρίων της Coca-Cola

4 MIN READ

Suja Life | η μάρκα δισεκατομμυρίων δολαρίων της Coca-Cola

Suja Life | η μάρκα δισεκατομμυρίων δολαρίων της Coca-Cola

Στο εργοστάσιο Suja Life με πάνω από 35.000 τετραγωνικά μέτρα έξω από το Σαν Ντιέγκο, ένα και μισό εκατομμύριο φιάλες κυλούν από ιμάντες μεταφοράς κάθε εβδομάδα, με πολύχρωμες ετικέτες που ντύνουν οργανικούς χυμούς ψυχρής πίεσης με συστατικά όπως μαρούλι και monk fruit.

Από τότε που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το εργοστάσιο. Τώρα πωλεί 95 ποτά – από το kombucha μέχρι πόσιμα ξίδια και πρωτεϊνικά γάλατα με φυτική βάση –  και κινείται γρήγορα για να τα τοποθετήσει στα ράφια super markets, όπως το Target και το Publix, έως το Costco και το Whole Foods. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αναπτύξει ένα εντελώς νέο προϊόν και να το προμηθεύσει στους πελάτες μέσα σε οκτώ εβδομάδες – μια ταχύτητα σπάνια στη βιομηχανία ποτών. Αυτή η ευελιξία επέτρεψε στη Suja να αναπτύξει περισσότερα από 250 προϊόντα στα έξι χρόνια από την ίδρυσή της και, σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, το εργοστάσιο παράγει 15 διαφορετικά στυλ ποτών. Την περασμένη χρονιά, η Suja κέρδισε 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για πρώτη φορά, ένα ορόσημο στην πολυαναμενόμενη βιομηχανία, με μικτά περιθώρια κέρδους 40%. Έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε τέσσερα χρόνια, όταν οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

“Το όφελος από την επένδυση όλων των χρημάτων είναι ότι έχουμε μεγάλη ευελιξία. Μπορούμε να είμαστε πραγματικά καινοτόμοι. Μπορούμε να κινηθούμε πέρα ​​από την αγορά και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα χωρίς να χρειάζεται να θέτουμε ελάχιστη παραγγελία », λέει ο CEO Jeff Church. “Αλλά αυτό κοστίζει πολλά χρήματα και πολλούς γύρους συγκέντρωσης χρημάτων για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.”

Η Suja Life έχει εξασφαλίσει περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια. Βασικός υποστηρικτής της είναι η Coca-Cola, η οποία συνεργάστηκε με τη Goldman Sachs το 2015 για να αγοράσει μερίδιο 50%. Δύο χρόνια αργότερα, η Coke επένδυσε άλλα 11 εκατομμύρια δολάρια και αύξησε το μερίδιό της κατά 3%. Μια πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την Suja διαπίστωσε ότι περισσότερα από 28 εκατομμύρια νοικοκυριά ενδιαφέρονται για περισσότερους οργανικούς χυμούς ψυχρής πίεσης – απλά δεν ξέρουν από πού να τους αποκτήσουν. Η Suja καταναλώνεται αυτήν την περίοδο από περίπου τρία εκατομμύρια οικογένειες, έτσι το πεδίο ανάπτυξης είναι μεγάλο.

Το σπουδαίο είναι ότι ο CEO της εταιρείας, Jeff Church, πιστεύει ότι η Suja βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει μια μάρκα δισεκατομμυρίων δολαρίων, ειδικά καθώς συνεχίζει να εισχωρεί σε νέες κατηγορίες. Την περασμένη χρονιά η Suja ξεκίνησε 21 προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών χυμών με 100 χιλιοστόγραμμα φυσικά παραγόμενης καφεΐνης από συστατικά όπως καφέ και τσάι guayusa. Μια άλλη σειρά δόσεων ευεξίας, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο, έχει πάει ιδιαίτερα καλά. Η γεύση Immunity – με συστατικά όπως το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, το camu camu, η εχινάκεια και τα φυσικά προβιοτικά – έχει γίνει το κορυφαίο προϊόν της Suja, λέει η εταιρεία, και με κατά μέσο όρο περίπου 50% ταχύτερες πωλήσεις από τους χυμούς. Το Immunity αναδύεται ως το κορυφαίο αντικείμενο πώλησης στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Suja, ξεπερνώντας ακόμα και τον μακροχρόνιο καλύτερο πωλητή της Suja, το χυμό Uber Greens. Η γραμμή έχει δύο άλλες γεύσεις, τα Digestion και Energy, με ένα τέταρτο, που ονομάζεται Focus, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Suja σχεδιάζει να εκτοξεύσει κυκλοφορήσει άλλα 21 προϊόντα το 2019. Και ο Church λέει ότι η μονάδα της Suja θα μπορούσε εύκολα να παράγει και άλλα προϊόντα, από σάλτσες και hummus έως dressing σαλάτας. “Πρόκειται να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το “φωτοστέφανο” που δημιουργήσαμε με τους καταναλωτές μας και να τo μεταφέρουμε πραγματικά σε άλλες περιοχές του καταστήματος και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το κατάστημα να επωφεληθεί από αυτό. Μια εναλλακτική είναι τα εναλλακτικά γάλακτος, μία άλλη οι χυμοί και μια άλλη περιοχή τα kombuchas. Αυτό μας δίνει τρεις διαφορετικές πλατφόρμες ανάπτυξης για στους εμπόρους λιανικής πώλησης. Και επιπλέον, μπορούμε να ερευνήσουμε τι άλλο φρέσκο υπάρχει που δεν το φτιάχνουμε ήδη και να το δημιουργήσουμε”, λέει ο Church. “Στους έμπορους λιανικής αρέσουμε επειδή γνωρίζουν ότι θα κάνουμε εμείς το cross-marketing για να οδηγήσουμε τους καταναλωτές,αντί να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια εντελώς νέα μάρκα”.

Το εργοστάσιο, μαζί με την αγορά αγαθών απευθείας από τους τοπικούς αγρότες, βοήθησε επίσης την κλίμακα της Suja, μειώνοντας παράλληλα το κόστος πώλησης αγαθών κατά περίπου 50%. Η Suja διατηρεί τα αποθέματα χαμηλά και παράγει μόνο σε κάθε παραγγελία. Αυτό μεταφράζεται σε μειώσεις τιμών σε όλους τους τομείς. Έχει επίσης διευρύνει την πιθανή βάση πελατών της Suja. Η μάρκα εφοδιάζει τώρα περίπου 25.000 καταστήματα. Λέει ο Church: “Είναι πραγματικά σημαντικό να πιέζουμε την τιμή στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο που μπορούμε. Πάντα προσπαθούμε να μειώσουμε το κόστος. “

Όσον αφορά την πιθανότητα απόκτησης από την Coke, ο Church λέει: “Είναι πραγματικά σπουδαίοι. Παρακολουθούν τις επενδύσεις που ήταν απροσδόκητες, πράγμα που είναι πραγματική δοκιμασία ενός καλού εταίρου και είναι πρόθυμοι να επιταχύνουν. Εάν τελικά θέλουμε να είμαστε μαζί, τότε θα είμαστε μαζί. Εάν δεν θέλουμε, τότε δεν θα γίνει. Είμαι ενθουσιασμένος για τις επιλογές και τις ευκαιρίες που έχουμε με την Coke και χωρίς να είμαστε η Coke. “

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.