Η KFC καλεί τους οπαδούς σε μια τρελή κούρσα marketing

Υπάρχουν 5-6 μάρκες fast food που μπορούν να ξεχωρίσουν με τις περίεργες στρατηγικές marketing που ακολουθούν – οι Burger King και Jack in the Box οι πιο συνηθισμένες. Αλλά τα πρόσφατα τεχνάσματα της KFC πήγαν την “εκκεντρικότητα” των fast food ένα βήμα παραπέρα.

Όταν η μάρκα χρησιμοποίησε διασημότητες για να παίξουν τον συνταγματάρχη Sanders , δημιούργησε προσμονή. Όταν έβγαλε την νουβέλα αγάπης με επίκεντρο τον συνταγματάρχη και με ρετρό διάθεση, προσέδωσε ένα έξτρα παιχνιδιάρικο επίπεδο.

Στη συνέχεια, όμως, η KFC παρουσίασε κάποια πραγματικά απίθανα βίντεο – ένα βίντεο με τέσσερις ώρες ζωντανής μετάδοσης με γάτες που αναρριχούνταν σε ένα συγκρότημα για γάτες εμπνευσμένο από τον συνταγματάρχη, μια απομίμηση γούνας αρκούδας με τον συνταγματάρχη Sanders, μια φουσκωτή πισίνα Colonel Sanders και ένα προσάναμμα για το τζάκι με άρωμα τηγανητού κοτόπουλου.

Τώρα, η KFC προσφέρει στους οπαδούς της την ευκαιρία να πάρουν την κυριότητα στο marketing. Η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του KFC Innovations Lab. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, το εργαστήριο δημιουργήθηκε για να “δημιουργήσει περισσότερες  πιο τρελές και πιο καινοτόμες ιδέες marketing , παρέχοντας στους οπαδούς ή σε όποιον θέλει απλώς να δει αν η KFC μπορεί πραγματικά να τα καταφέρει σε αυτό το κομμάτι, την ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα αυτές τις πρωτοποριακές ιδέες ».

Ποιές πρωτοποριακές ιδέες; Για αρχή, ένα Kentucky Fried Hot Tub που μοιάζει με κουβά KFC, μια επίδειξη παγοδρομίου με τίτλο Colonel on Ice για τον συνταγματάρχη Sanders και τηλεχειριστήριο τηλεόρασης “Smart Cane”. Όπως σημειώνεται σε ένα διαφημιστικό βίντεο, η KFC “χρειάζεται την υποστήριξή σας για να μας βοηθήσετε να μετατρέψουμε τις καινοτόμες ιδέες μας σε καινοτόμα πραγματικότητα”.
Ναι, η εταιρεία ψάχνει ενεργά κεφάλαια για να μετατρέψει αυτές τις εντελώς υπερβολικές ιδέες σε πραγματικότητα που μπορεί κανείς να αγοράσει. Και δεν θα είναι φτηνές. Για να φέρει το Kentucky Fried Hot Tub σε κερδοφορία, για παράδειγμα, η KFC έχει θέσει έναν σταθερό στόχο να κερδίσει χρήματα ύψους $ 46.683. Η παραγωγή Colonel on Ice έρχεται με σταθερό στόχο συγκέντρωσης 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή για το τελευταίο έργο περιλαμβάνει επαγγελματίες παγοδρόμους, κοστούμια, σκηνικά και σκηνικά, έναν χώρο “κάπου στην Αμερική”, έναν αφηγητή που συμβάλλει στην εξήγηση του τι συμβαίνει και “παγοδρόμοι ντυμένοι άνθρωποι από τη ζωή του συνταγματάρχη και κοτόπουλα KFC. ” Η KFC επιμένει ότι έχει αρχίσει ήδη συζητήσεις με εταιρείες παραγωγής για να διευκολύνει τη διοργάνωση του σόου στον πάγο σε περίπτωση που αυτή η εκστρατεία φθάσει τον στόχο της χρηματοδότησής της.

Αν αναρωτιέστε γιατί μια  τεράστια εαταιρεία που δημιούργησε περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2018 ζητά βοήθεια για χρηματοδότηση τυχαίων έργων marketing, η KFC έχει μια απάντηση για αυτό: «Δημιουργήσαμε αυτή την εκστρατεία crowdfunding για να φέρουμε τους ανθρώπους στη διαδικασία επιλογής και υποστήριξης νέων ιδεών, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας και να μπορούμε να συνεχίσουμε να εστιάζουμε τις δραστηριότητές μας στο να κάνουμε το καλύτερο τηγανισμένο κοτόπουλο στον κόσμο. Έχουμε βασίσει τις τιμές των αντικειμένων και των προνομίων στο συνολικό κόστος για την παραγωγή τους, συμπεριλαμβανομένων οποιουδήποτε κόστους πρωτοτύπων. Κανένα από αυτά τα κεφάλαια δεν θα μπει στην τσέπη της KFC. “

Αυτά τα προνόμια περιλαμβάνουν ένα πακέτο 3D φουσκωτών αυτοκόλλητων KFC με αντάλλαγμα μια συνεισφορά $ 20, ενώ μια συνεισφορά $ 50 σας προσφέρει ένα limited-edition KFC Innovations Lab μακρυμάνικο μπλουζάκι.

Να είστε σίγουροι ότι αυτή η τελευταία καμπάνια δεν είναι αστείο. Η εταιρεία είναι ανένδοτη. “This is for real,” (“αυτό συμβαίνει στ’αλήθεια”) λέει η εταιρεία στον ιστότοπό της για τη συλλογή χρημάτων, indiegogo.com. “Έχουμε κάνει πολλές έρευνες και σχεδιασμό για το πώς θα υλοποιηθεί πραγματικά αυτό το έργο. Αν και το περιεχόμενο ή ο τόνος αυτής της εκστρατείας μπορεί να είναι χιουμοριστικό, είμαστε προετοιμασμένοι να το φέρουμε στην πραγματικότητα εάν φθάσουμε στον στόχο μας στη χρηματοδότηση. ”

Οι πιθανότητες είναι μεγάλες. Η καμπάνια KFC Innovations Lab θα χτυπήσει τους νεότερους καταναλωτές που θέλουν να έχουν σημαντικές, διασκεδαστικές και διαδραστικές συνδέσεις με τις αγαπημένες τους μάρκες. Σε μια κορεσμένη αγορά γεμάτη από “παλιομοδίτικο” marketing, η KFC προωθεί με μεγάλη τον επιταχυντή της με τα εξωφρενικά και ξεχωριστά μηνύματά του. Και τώρα, παίρνει τους οπαδούς της μαζί για μια αξέχαστη βόλτα.