25 Απρ 2024
READING

“Super Mario” και “Mario Kart” από τη Nintendo

3 MIN READ

“Super Mario” και “Mario Kart” από τη Nintendo

“Super Mario” και “Mario Kart” από τη Nintendo
Ότι είναι ο Mickey Mouse για τη Disney, είναι ο Super Mario για τη Nintendo. Ο εμβληματικός, μικρός υδραυλικός είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και συνδέεται άμεσα με τον ιαπωνικό γίγαντα βιντεοπαιχνιδιών που τον δημιούργησε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιχνίδια του είναι πάρα πολύ δημοφιλή, συμπεριλαμβανομένης του εξαιρετικού “Super Mario Odyssey” του 2017.

Δεδομένου αυτού, ίσως πιστεύετε ότι τα κύρια παιχνίδια “Super Mario” είναι οι μεγαλύτεροι πωλητές της Nintendo. Και έχετε δίκιο! Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα έσοδα για τη Nintendo – από το Nintendo 3DS μέχρι το Nintendo Switch – έφερε το “Mario Kart”. Και είναι λογικό: όχι μόνο είναι το “Mario Kart” ένα αγαπημένο, μακρόχρονο best seller, αλλά εμπεριέχει πολλούς από τους πιο εμβήματικούς χαρακτήρες της Nintendo. Επιπλέον, είναι ένα βασικό προιόν για κάθε συλλογή ιδιοκτήτη κονσόλας της Nintendo. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν έχετε μια κονσόλα Nintendo, ίσως έχετε το “Mario Kart”. Και κάθε κονσόλα Nintendo, από το Super Nintendo στα μέσα της δεκαετίας του ’90, είχε ένα παιχνίδι “Mario Kart”.

Είναι το παιχνίδι με τις υψηλότερες πωλήσεις ακόμα και στην πιο πρόσφατη κονσόλα της Nintendo, το Switch. Από τις 31 Δεκεμβρίου 2018, το “Mario Kart 8 Deluxe” έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Το “Mario Kart 8 Deluxe” είναι μια ενημέρωση για το παιχνίδι Wii U “Mario Kart 8”, όπως φαίνεται και από το όνομά του. Περιλαμβάνει όλα τα περιεχόμενα που μπορείτε να κατεβάσετε και τα οποία ήρθαν στο παιχνίδι του Wii U, όπως μερικούς νέους χαρακτήρες και μια νέα λειτουργία μάχης. Ακόμα και ως επανέκδοση, είναι μια αγαπημένη ενημέρωση σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που αρκετοί δεν  έπαιξαν στο Wii U. Δεν φταίει το “Mario Kart 8”, αλλά αντίθετα οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο λίγοι άνθρωποι αγόρασαν την κονσόλα Wii U.

Ως εκ τούτου, έχει δοθεί μια νέα πνοή στην ήδη ​​δημοφιλή κονσόλα Switch της Nintendo. Πιθανότατα είναι αυτονόητο, αλλά αν δεν έχετε ήδη το”Mario Kart 8 Deluxe” για το Switch σας, θα ήταν σίγουρα μια καλή επένδυση. Λιγότερες από 14 εκατομμύρια κονσόλες Wii U πωλήθηκαν, αλλά σχεδόν 9 εκατομμύρια άνθρωποι αγόρασαν το “Mario Kart 8.” Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το “Mario Kart 8” πούλησε τόσα αντίγραφα όπως και στο Wii U και είναι μια απόδειξη για την επιτυχία που έκανε.

Λίγα παιχνίδια επιτυγχάνουν έναν τέτοιο υψηλό ποσοστό αφοσίωσης – το ποσοστό που προκύπτει από την μέτρηση των αντιγράφων παιχνιδιών που πωλήθηκαν έναντι των συσκευών που πωλήθηκαν. Σχεδόν το 75% των ιδιοκτητών Wii U αγόρασε το “Mario Kart 8”! Ακόμη και στο Nintendo 3DS, το “Mario Kart 7” ξεπέρασε τα “Pokémon”. Το ότι εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση πάνω από οποιοδήποτε παιχνίδι “Pokémon” είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Στην τελευταία κονσόλα παιχνιδιών της Nintendo, το Wii, το “Mario Kart Wii”, πήρε τη θέση  Νο. 2, νικημένο από το μοναδικό παιχνίδι που συμπεριλαμβανόταν δωρεάν με τις περισσότερες αγορές κονσολών Wii. Αν το Nintendo Wii ήταν γνωστό για κάτι, αυτό ήταν το “Wii Sports”.

Αυτό συνέβη επειδή το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στη μεγάλη πλειοψηφία των κονσολών Nintendo Wii που πωλήθηκαν, συγκεκριμένα σε όλες τις κονσόλες Nintendo Wii που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι έχει “πουλήσει” περισσότερα από 82 εκατομμύρια αντίτυπα. Με εξαίρεση το “Wii Sports”, το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στο Nintendo Wii ήταν στην πραγματικότητα το “Mario Kart Wii”, με περισσότερα από 37 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η σειρά “Mario Kart” είναι μια απόλυτη δύναμη που κυριαρχεί στις πωλήσεις σε κονσόλες της Nintendo, είτε μιλάμε για κονσόλες με ελεγκτές κίνησης είτε για φορητές κονσόλες με μεγάλα παιχνίδια “Pokémon”. Και τώρα, με το Nintendo Switch, η κυριαρχία του συνεχίζεται.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.