19 Απρ 2024
READING

Σχεδόν το 75% των πληρωμών θα καταβάλλεται ψηφιακά μέχρι το 2022

3 MIN READ

Σχεδόν το 75% των πληρωμών θα καταβάλλεται ψηφιακά μέχρι το 2022

Σχεδόν το 75% των πληρωμών θα καταβάλλεται ψηφιακά μέχρι το 2022

Μεταξύ του κόστους στέγασης, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, των φόρων, των ασφαλίσεων, των δανείων και άλλων, οι ενήλικες των ΗΠΑ πλήρωσαν περίπου 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς πέρυσι. Η αγορά αυτή αυξάνεται με αργούς ρυθμούς, αλλά αλλάζει γρήγορα – περισσότερο από ποτέ, οι πελάτες απομακρύνονται από την πληρωμή λογαριασμών μέσω επιταγών ή μετρητών και πληρώνουν μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των τραπεζών τους είτε μέσω των εφαρμογών τρίτων.

Χάρη στην αυξανόμενη εξοικείωση των πελατών με τις ψηφιακές πληρωμές, την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των νέων καταναλωτών που ενδιαφέρονται περισσότερο για την πληρωμή μέσω ψηφιακού λογαριασμού και την αύξηση των επιλογών ψηφιακής πληρωμής, σχεδόν τα τρία τέταρτα των λογαριασμών θα καταβάλλονται ψηφιακά μέχρι το 2022.

Θεωρητικά, οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτή τη μετατόπιση. Σχεδόν όλες οι τράπεζες προσφέρουν λειτουργίες πληρωμής λογαριασμών, και είναι ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό. Οι διαχειριστές ηλεκτρονικών πληρωμών διαθέτουν επίσης μια υπάρχουσα εμπλεκόμενη βάση ψηφιακών χρηστών και κάνουν αυτές τις πληρωμές ασφαλείς. Αλλά αυτό είναι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Καθώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές αυξάνονται, οι τράπεζες χάνουν έδαφος από τους διαχειριστές και τρίτους παίκτες. Και αυτό δεν είναι έτοιμο να αλλάξει, εκτός και αν οι τράπεζες το κάνουν, δεδομένου ότι η πληρωμή μέσω τρίτων είναι λιγότερο δημοφιλής μεταξύ των νεότερων πελατών, οι οποίοι θα είναι οι πιο σημαντικοί στο επόμενο έτος.

Επομένως, για τις τράπεζες, η καινοτομία γίνεται σημαντική. Η λήψη μέτρων για την ανάπτυξη του μεριδίου πληρωμής λογαριασμών μπορεί να είναι μια σκληρή δουλειά για τους ψηφιακούς στρατηγικούς σχεδιαστές και τα στελέχη που καθοδηγούν την κίνηση των χρημάτων στις τράπεζες, και αν γίνει λανθασμένα, μπορεί να είναι δαπανηρή, δεδομένου ότι συχνά απαιτούνται ισχυρές επενδύσεις. Αλλά, αν οι τράπεζες το κάνουν σωστά, η πληρωμή λογαριασμών μπορεί να σηματοδοτήσει μια ισχυρή ευκαιρία για να προσθέσει και να προσελκύσει πελάτες, που με τη σειρά του, θα προσδώσει στη συνολική αξία της.

Το Bill Pay Report από το Business Insight Intelligence εξηγεί την αγορά πληρωμής λογαριασμών των ΗΠΑ, εντοπίζει τα βασικά σημεία καμπής για αλλαγή και τι τα οδηγεί και παρέχει συγκεκριμένες στρατηγικές και συστάσεις για τις τράπεζες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις προσφορές πληρωμών ψηφιακών λογαριασμών τους.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά στοιχεία από την αναφορά:

Η αγορά πληρωμής λογαριασμών στις ΗΠΑ, αξίας 3,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνεται με αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, ο όγκος πληρωμών για ψηφιακούς λογαριασμούς αυξάνεται σε ταχεία κλιμάκωση – το ήμισυ του συνόλου των λογαριασμών είναι πλέον ψηφιακό και το μερίδιο αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί σε πάνω από 75% μέχρι το 2022.

Οι πελάτες θεωρούν ότι είναι ευκολότερο να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους online, είτε μέσω έκτακτων ή επαναλαμβανόμενων πληρωμών. Οι προσφορές από τις τράπεζες είναι συνηθισμένες, αλλά αποτυγχάνουν  να προσελκύσουν βασικά δημογραφικά κοινά.

Οι διαχειριστές θα πρέπει να εργαστούν για να ανακτήσουν το μερίδιο πληρωμής λογαριασμών, δεδομένου ότι η πληρωμή λογαριασμών είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο δέσμευσης που μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη του πελάτη, το μακροχρόνιο στάτους και να ενισχύσει το πρωτεύον κύρος των τραπεζών.
Οι τράπεζες πρέπει να κάνουν τις προσφορές τους τόσο ασφαλείς όσο και εύχρηστες, όπως η άμεση πληρωμή λογαριασμών, η πληρωμή λογαριασμού αγοράς σε όλα τα κανάλια και η δημιουργία λογαριασμού πληρωμής στην ψηφιακή λειτουργία διαχείρισης χρημάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.