25 Απρ 2024
READING

Η εκδήλωση της Apple της 25ης Μαρτίου θα είναι το μεγαλύτερο event της φέτος

5 MIN READ

Η εκδήλωση της Apple της 25ης Μαρτίου θα είναι το μεγαλύτερο event της φέτος

Η εκδήλωση της Apple της 25ης Μαρτίου θα είναι το μεγαλύτερο event της φέτος

Είναι επίσημο. Αύριο 25 Μαρτίου, η Apple θα διεξαγάγει ένα πολυαναμενόμενο event, στο οποίο θα περιγράφει λεπτομερώς τις επερχόμενες υπηρεσίες συνδρομητικών streaming και media. Θα είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική ανακοίνωση της εταιρείας για το έτος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα στελέχη της Apple θα πρέπει να συμπληρώσουν μερικά πολύ μεγάλα κενά στις φιλοδοξίες των φανατικών πελατών της. Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συνεργασία με πρόσωπα όπως η Oprah Winfrey, η M. Night Shyamalan και η Reese Witherspoon. Τα show περιλαμβάνουν ήδη ταλέντα όπως ο Chris Evans, η Jennifer Garner και ο Steve Carrell. Και έχει δεσμεύσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για το τις νέες δραστηριότητες στις συνδρομητικές υπηρεσίες. Αλλά πέρα ​​από αυτά; Κανείς έξω από το Cupertino δεν έχει ιδέα τι έχει σχεδιάσει η εταιρεία.

Δεν έχουμε καμία πληροφορία. Δεν γνωρίζουμε το επίπεδο τιμών ή το επιχειρηματικό μοντέλο “, λέει η Day Rayburn, αναλυτής ροής στον τομέα των μέσων ενημέρωσης με την Frost & Sullivan. “Τώρα θα καταλάβουμε τελικά τι στο καλό ετοιμάζει η Apple.”

Οι δυνατότητες είναι άπειρες. Τι shows και ταινίες θα είναι διαθέσιμα κατά την εκκίνηση και πόσο συχνά οι νέες θα βρίσκονται στη ταινιοθήκη της; Θα είναι το δικό της προϊόν ή θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερη συνδρομή που θα περιλαμβάνει και την Apple Music και την Apple News; Ποια δημογραφική ομάδα θα στοχεύει; Θα κάνει η Apple κάτι από αυτά δωρεάν για τα άτομα που διαθέτουν ήδη iPhones ή iPads και Apple TV; Θα χρησιμοποιήσει τη συνδρομή περιεχομένου για να οδηγήσει σε άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το Apple Pay;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Cook, μίλησε ελάχιστα για τις λεπτομέρειες στην πιο πρόσφατη ομιλία της εταιρείας για τα τελευταία κέρδη της. “Θα συμμετάσχουμε στον αυθεντικό κόσμο του περιεχομένου”, δήλωσε ο Cook. “Έχουμε υπογράψει μια πολυετή συνεργασία με την Oprah. Αλλά σήμερα, δεν είμαι έτοιμος να επεκτείνω αυτή τη συζήτηση πέρα ​​από αυτό το σημείο. Έχουμε προσλάβει μερικούς σπουδαίους ανθρώπους που τους έχω σούπερ εμπιστοσύνη και δουλεύουν πολύ σκληρά και θα έχουμε κάτι να πούμε αργότερα ».

Αυτό το “αργότερα” έχει τώρα μια ημερομηνία. Όμως, ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες που θα δώσει η Apple αύριο, δεν έχει σημασία μόνο να μειωθεί η περιέργειά σας. Θα έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον της Apple, καθώς η εταιρεία ψάχνει όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες της για να καλύψει τα έσοδα από το iPhone που μπορεί να μειωθούν.

Όχι ότι το iPhone έχει ξαφνικά γίνει μη-δημοφιλές. Εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων της Apple. Όμως, τα smartphones έχουν εγκατασταθεί εδώ και πολύ καιρό στο εμπόριο. Οι άνθρωποι αναβαθμίζουν τις συσκευές τους λιγότερο συχνά, καθώς κάθε χρόνο η εταιρεία φέρνει επαναλήψεις και βελτιώσεις, παρά πραγματικές καινοτομίες. Δεν είναι σαφές ακόμα και πως θα ήταν μια καινοτομία για το iPhone, τουλάχιστον έως ότου η Apple είναι έτοιμη να πειραματιστεί με ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο, κάτι που φαίνεται απίθανο τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι, στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση.

Οι άλλες σειρές προιόντων της Apple δεν προσφέρουν μεγάλη ικανοποίηση. Η πιο συναρπαστική πρόοδος στους υπολογιστές και τα tablet και τα ρολόγια που μπορείτε να περιμένετε φέτος; Μια μακρόχρονη ενημέρωση για το iPad mini. Η Apple πρόσφατα απέσυρε, επίσης, πομπώδεις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, ευνοώντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Κανένα από αυτά δεν είναι ένα χτύπημα στα προϊόντα της Apple ή στην επιχείρηση της Apple. Δημιουργεί πραγματικά κορυφαίες συσκευές στην κατηγορία της και βγάζει περισσότερα χρήματα από ό,τι κυριολεκτικά κάθε άλλος.

Αλλά για τη συνεχή ανάπτυξη, και για να βοηθήσει να αντισταθμίσει την αναπόφευκτη επιβράδυνση του iPhone, η Apple πρέπει να αυξήσει τις υπηρεσίες της. Αυτό δεν είναι μια αμφιλεγόμενη στάση. Η εταιρεία έχει δηλώσει δημοσίως το στόχο της διπλασιασμού της επιχείρησης από το 2016 έως το 2020. Έχουμε ήδη δει σημάδια αυτής της πρωτοβουλίας, είτε πρόκειται για τη Apple Music στις συσκευές Echo, είτε για την εισαγωγή του iTunes σε Samsung ή άλλες premium τηλεοράσεις. “Έχουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα σε εξέλιξη για τις υπηρεσίες που, βέβαια, κάνουμε και για τα προϊόντα”, δήλωσε ο Cook τον Ιανουάριο. “Και αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να αναπτυχθεί η εταιρεία.”

Οι συνδρομές θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτών των φιλοδοξιών. Στην πραγματικότητα, μέσω της Apple Music, είναι ήδη. Ωστόσο, η προσθήκη ροής περιεχομένου και παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης έχει τη δυνατότητα να προωθήσει τις υπηρεσίες της πολύ περισσότερο από ό, τι έχει ήδη κάνει. Η Apple δήλωσε ότι τα έσοδα από υπηρεσίες της συσχετίζονται με την υπάρχουσα βάση πελατών της, η οποία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 100 εκατομμύρια συσκευές το τελευταίο έτος και μόνο. Οι συνδρομές έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν υπόκεινται σε εποχικότητα, ούτε στα υψηλά και χαμηλά επίπεδα του κύκλου πωλήσεων ενός δεδομένου προϊόντος. Είναι εξαιρετικά απίθανο η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών της Apple να προσεγγίσει τις πωλήσεις του iPhone. Αλλά είναι σαφώς η μεγαλύτερη αναξιοποίητη ευκαιρία της εταιρείας.

“Η εγκατεστημένη βάση βοηθά, αλλά πρέπει επίσης να έχετε το περιεχόμενο και το επιχειρηματικό μοντέλο που θέλουν οι καταναλωτές”, λέει ο Rayburn. Αναφέρει το παράδειγμα του YouTube TV, το οποίο έχει αποκτήσει σχετικά μικρή έλξη παρά την υποστήριξη μιας τεράστιας πλατφόρμας. “Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς. Πάντα ήταν.”

Έτσι λοιπόν, η Apple θα έχει ένα WWDC αυτό το καλοκαίρι, και μια εκδήλωση παρουσίασης νέου iPhone το φθινόπωρο, όπως συμβαίνει πάντα. Μπορείτε να περιμένετε να πάνε όλα όπως πάντα. Ωστόσο, η 25η Μαρτίου θα ασχοληθεί πολύ περισσότερο με το μέλλον της Apple, ακριβώς επειδή θα έχει το μόνο πράγμα που δεν έχουν τα τελευταία χρόνια: κάτι εντελώς νέο!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.