01 Μάι 2024
READING

Οι μεγαλύτερες τάσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών το 2019

5 MIN READ

Οι μεγαλύτερες τάσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών το 2019

Οι μεγαλύτερες τάσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών το 2019

Περιγράφουμε αυτό που κάνουν τα παιδιά ως “παιχνίδι”. Για τους ενήλικες σημαίνει κάτι άλλο εκτός από την αληθινή δουλειά, αλλά για παιδιά, το να παίζουν είναι η δουλειά τους, είναι το πώς μαθαίνουν να κοινωνικοποιούν και να σκέφτονται εποικοδομητικά. Σε αντίθεση με την ενήλικη δουλειά, αν δεν είναι συνεχώς εμπλεκόμενοι, σταματούν και τότε δεν είναι παραγωγικά. Έτσι, το να φτιάχνει κανείς παιχνίδια που ενδιαφέρουν τα παιδιά και τα βοηθούν να αναπτυχθούν ταυτόχρονα, είναι η συνεχιζόμενη πρόκληση της βιομηχανίας παιχνιδιών. Ο David Scher, ένας επιτυχημένος βετεράνος της βιομηχανίας παιχνιδιών, είπε στο Toy Fair, “Η ψυχή της επιχείρησης παιχνιδιών είναι τα νέα και καινοτόμα προϊόντα. Αυτό έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο και πιο ακριβό. Αλλά χωρίς αυτό, η επιχείρηση παιχνιδιών δεν μπορεί να συνεχίσει”.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά σχολεία έχουν μειώσει το διάλειμμα και τον ελεύθερο χρόνο. Αυτή είναι μια πρόκληση για τη βιομηχανία παιχνιδιών επειδή μειώνεται η εστίαση στο χρόνο του παιχνιδιού για τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. Η ανταπόκριση της βιομηχανίας συνεχίζει να εξελίσσεται με βάση τις εμπειρίες, το γούστο και τους στόχους των γονιών. Η ανάπτυξη παιχνιδιών που βοηθούν τα παιδιά να γίνουν ενήλικες με τον σωστό τρόπο θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση για τη βιομηχανία.

Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι φημισμένη και υπόκειται σε μεγάλες αλλαγές. Κάθε χρόνο, οι διαφορετικές τάσεις ευθύνονται για τεράστιες διακυμάνσεις στην επιτυχία και αποτυχία. Η βιομηχανία είχε πρόσφατα τη μεγαλύτερη εκδήλωση της χρονιάς, το Toy Fair στη Νέα Υόρκη, και εκεί παρατηρούνται όλες οι τάσεις στον κλάδο. Μίλησαν πολλοί ειδικοί για το τι θα κυκλοφορήσει το 2019 και αυτές είναι οι κυριότερες τάσεις για το 2019.

Unboxing

Το Unboxing είναι ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε “ανοίγουμε το κουτί.” Αλλά είναι επίσης σύμφωνο με τη γενική καταναλωτική τάση που ευνοεί τις εμπειρίες και όχι τα προϊόντα. Όπως και οι παλιομοδίτικες ρωσικές κούκλες, όπου μια μικρότερη κούκλα του ίδιου τύπου είναι μέσα σε κάθε εξωτερική κούκλα, είναι η εμπειρία του ανοίγματος του προϊόντος που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του να το έχεις και να παίξεις μαζί του. Αυτό είναι το θέμα του unboxing. Φέρνει τη συσκευασία και το προϊόν σε μια συνεκτική, ενοποιημένη εμπειρία.

Influencers

Το marketing των παιχνιδιών μεταβάλλεται ταχύτατα καθώς οι Influencers επηρεάζουν την αγορά των παιχνιδιών και έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Ο σημαντικότερος είναι το Ryan’s World, ο οποίος έχει πάνω από 18 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και έχει πάνω από 30 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο.

Σύνθετη φρενίτιδα

Η λάσπη, η άμμος, η ζύμη και άλλα υλικά συνεχίζουν να είναι δημοφιλή όχι μόνο από μόνα τους, αλλά και ως μέρος της τάσης της unboxing. Έχοντας να περάσει μέσα από διαφορετικά υλικά για να φτάσει στο στόχο, αυξάνει και τη γοητεία του. Επειδή τα προϊόντα είναι εύπλαστα, ενθαρρύνει τα παιδιά να είναι δημιουργικά και είναι ένας παιχνιδιάρικος τρόπος για να ενθαρρύνετε την πρωτότυπη σκέψη.

Η νοσταλγία ποτέ δεν φαίνεται να γερνάει. Για τη βιομηχανία των παιχνιδιών δημιουργεί μια ζεστή αίσθηση από προηγούμενες, θετικές εμπειρίες. Φυσικά η άλλη πλευρά είναι ότι ακόμη και με ενημερώσεις και τροποποιήσεις, είναι ένας τρόπος να μειωθούν οι λάθος επενδύσεις και ο κίνδυνος για ένα νέο προϊόν και την ανάπτυξη ενός νέου χαρακτήρα.

Τρόφιμα και αρώματα

Η σημασία που αποδίδουν οι νέοι γονείς στην υγιεινή συνείδηση έχει φτάσει στην επιχείρηση των παιχνιδιών. Τα παιχνίδια που σχετίζονται με τα τρόφιμα είναι ένας τρόπος για τους γονείς να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους για τις καλές επιλογές τροφίμων χωρίς να το κάνουν να φαίνεται σαν μάθημα. Τα αρωματικά παιχνίδια αυξάνονται επίσης.

eSports

Ο αθλητισμός είχε πάντα σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά των παιχνιδιών, αλλά η φαινομενική ανάπτυξη των eSports, που οδήγησε αυτή τη στιγμή στο φαινόμενο παιχνιδιών σαν το Fortnite, προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον και συναφή παιχνίδια.

Αναπαραγωγικό παιχνίδι

Η εστίαση των παιδιών σε καθήκοντα που οδηγούν σαφέστερα σε δεξιότητες σταδιοδρομίας είναι από καιρό ελκυστικό για τους γονείς. Η εστίαση αυτή τη στιγμή είναι στις δεξιότητες STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), ιδιαίτερα για τα κορίτσια. Το ακρωνύμιο STEM τώρα αλλάζει συχνά στο STEAM με το πρόσθετο “A” για το Arts (τις Τέχνες).

Ψυχαγωγία

Φυσικά, αν τα παιχνίδια δεν είναι διασκεδαστικά, τότε ποιος ο λόγος  ύπαρξής τους; Αλλά η βιομηχανία παιχνιδιών σημαίνει κάτι άλλο από ψυχαγωγία. Η ψυχαγωγία στα παιχνίδια σχετίζεται με τη σύνδεση ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και διάσημων “χαρακτήρων” στα παιχνίδια. Είναι μια παλιά στρατηγική, αλλά όταν οι ταινίες είναι πρόσφατες και δημοφιλείς, ποτέ δεν φαίνεται να χάνει το γόητρό της.

Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι γρήγορη. Ορισμένες τάσεις και μάρκες μπορεί να διαρκέσουν πολύ καιρό, άλλες πολύ συχνά αλλάζουν γρήγορα. Η διαχείριση της ανάπτυξης προϊόντων είναι κρίσιμη για την επιτυχία, αλλά και τη διαχείριση του αποθέματος. Εάν ένας παραγωγός παιχνιδιών επενδύσει σε μια τάση και η τάση καταρρεύσει, αφήνοντας πάρα πολύ αποθέματα στο τέλος της, μπορεί να εξαλείψει όλα τα κέρδη που έφερε πριν. Επομένως, η παρακολούθηση των τάσεων δεν είναι μόνο θέμα δημιουργίας προϊόντων, είναι κρίσιμη για την αποστολή μιας επιχείρησης παιχνιδιών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.