20 Απρ 2024
READING

H Chobani βοηθά νέες startups τροφίμων να αναπτυχθούν

6 MIN READ

H Chobani βοηθά νέες startups τροφίμων να αναπτυχθούν

H Chobani βοηθά νέες startups τροφίμων να αναπτυχθούν

Με πωλήσεις άνω των $ 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Chobani κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου εμπορικού σήματος γιαουρτιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με όλη αυτή τη φήμη, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι πριν από δεκατέσσερα χρόνια, η Chobani ήταν μια έμπνευση της στιγμής.

Το 1994 ο Hamdi Ulukaya μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία, όπου μεγάλωσε σε μια οικογένεια που παρήγαγε γιαούρτι και τυρί. Ενώ ζούσε στη Νέα Υόρκη, έπεσε στα χέρια του ένα φυλλάδιο για ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο γιαουρτιού. Κάποιοι τον προειδοποίησαν να μην το αγοράσει, αλλά ο Ulukaya είχε έντονο προαίσθημα ότι μπορούσε να κάνει κάτι μεγάλο. Το 2005, πήρε δάνειο από τη τράπεζα μικρών επιχειρήσεων και αγόρασε το εργοστάσιο – το 2007, το Chobani γέμισε τα ράφια.

Η διείσδυση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, πόσο μάλλον για να γίνει επιτυχής, μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά η διαίσθηση και η επιχειρηματική κατανόηση του Ulukaya έκαναν την Chobani μια ιστορία επιτυχίας, τόσο ως startup όσο και ως εκδήλωση του Αμερικανικού Ονείρου.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε, η Chobani έχει δεσμευτεί να προσφέρει καλύτερη ποιότητα τροφίμων σε περισσότερους ανθρώπους. Ως επέκταση αυτής της αποστολής, ο Ulukaya ονειρευόταν το Chobani Food Incubato (Ινστιτούτο Τροφίμων Chobani) – ένα πρόγραμμα που βοηθά τις νεοσύστατες startup τροφίμων να “πάρουν τα πάνω τους”. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι κοινωνικά υπεύθυνοι επιχειρηματίες τροφίμων να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, φέρνοντας καλύτερα προϊόντα στις κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα. Το κεφάλαιο χωρίς εγγυητή, η εκπαίδευση στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, οι χώροι γραφείων στο γραφείο της Chobani NYC και ένα δίκτυο ομοϊδεατών συνεργατών είναι μερικά μόνο από τα προνόμια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει μερικές startup τροφίμων που κάνουν αρκετά cool πράγματα, όπως ζυμαρικά από ρεβίθια και sprinkles για γλυκά χωρίς χημικές βαφές.

Παρακάτω είναι 7 πρωτοποριακές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από το Chobani Food Incubator:

Banza


Η Banza αποτελεί μια καλύτερη επιλογή για τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Χρησιμοποιώντας ρεβίθια στη θέση του σιταριού, τα noodles Banza έχουν διπλάσια πρωτεΐνη, τέσσερις φορές φυτικές ίνες και σχεδόν τους μισούς υδατάνθρακες των παραδοσιακών ζυμαρικών. Το περιοδικό Time ονόμασε τη Banza μία από τις κορυφαίες 25 εφευρέσεις του 2015 και δεν είναι περίεργο γιατί. Μπορείτε να βρείτε όλα τα κλασικά σχήματα ζυμαρικών, από rigatoni έως linguine, μαζί με μια πιο υγιεινή λήψη σε συσκευασμένα μακαρόνια και τυρί. Η Banza κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα μια εναλλακτική λύση για το παραδοσιακό αμερικάνικο macaroni and cheese. Εάν δεν τα έχετε δοκιμάσει, θα εκπλαγείτε πόσο μοιάζουν με τα κλασικά, ειδικά με μία σάλτσα από πάνω.

Partake Foods


Όταν έχετε αλλεργίες στα τρόφιμα, οι εμπειρίες που πρέπει να απολαμβάνετε μπορεί να είναι γεμάτες άγχος – πάρτι και συγκεντρώσεις, για παράδειγμα, όπου υπάρχει αρκετό φαγητό με ποιος-ξέρει-τι μέσα. Η Partake Foods γεννήθηκε από την απογοήτευση μίας μητέρας να βρει ασφαλή και νόστιμα σνακ για την κόρη της, η οποία έχει πολλαπλές τροφικές αλλεργίες. Η Partake Foods άρχισε να δημιουργεί φιλικά προς τις αλλεργίες cookies (χωρίς τα κορυφαία 14 αλλεργιογόνα) που επίσης δεν περιλαμβάνουν GMO, είναι kosher, vegan και χωρίς γλουτένη. Με όλες αυτές τις ετικέτες, μπορεί αρχικά να αμφισβητήσετε τον παράγοντα γεύσης, αλλά τα μπισκότα έρχονται σε νόστιμες γεύσεις όπως τούρτα γενεθλίων, κέικ καρότου και διπλή σοκολάτα. Ακόμη και αν δεν έχετε τροφικές αλλεργίες, μπορείτε να δοκιμάσετε απολαύσετε αυτές τις γλυκές απολαύσεις που έρχονται σε μερίδες σνακ.

Supernatural Kitchen


Φαίνεται ότι σχεδόν όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις – μπορείτε να βρείτε απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, καθαριστικά επιφανειών, ακόμη και πάνες κατασκευασμένες με καθαρά συστατικά. Είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι λιγότερο από το 1% των προϊόντων ζαχαροπλαστικής δεν έχουν φυσικούς αντικαταστάτες – στην πραγματικότητα, πολλά συστατικά είναι πραγματικά γεμάτα με πράγματα που μάλλον δεν θα καταναλώνατε ποτέ, τεχνητά χρώματα και συντηρητικά. Η Supernatural Kitchen θέλει να καθαρίσει τα υλικά ζαχαροπλαστικής, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τις δημιουργίες σας, ενώ κάνετε καλό και στο σώμα σας. Θα βρείτε sprinkles χωρίς χρωστικές τροφίμων και σπρέι χωρίς σόγια και συνθετικές βαφές και φτιαγμένα από απλά φυτικά συστατικά, όπως τον κουρκουμά, τα τεύτλα και το εκχύλισμα σπιρουλίνας.

Kettle & Fire


Ο ζωμός των οστών έχει πολλή ζήτηση στην εοχή μας. Κάθε μερίδα είναι γεμάτη από αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και κολλαγόνο και οι άνθρωποι πίνουν τον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ζωμό για να θεραπεύσουν μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονών και των παθήσεων της επιδερμίδας. Το Kettle & Fire είναι ένας ζωμός που κατασκευάζεται με οστά από ζώα που τρέφονται με χόρτα και άλλα οργανικά συστατικά. Το Kettle & Fire προσφέρει ζωμό με βάση το κοτόπουλο και το βόειο κρέας, για ένα θρεπτικό σνακ με θρεπτικά συστατικά ή ως βάση για την παρασκευή σουπών και σαλτσών. Τώρα, το Kettle & Fire έχει επεκταθεί στην πώληση πακέτων σούπας που παρασκευάζονται με την χαρακτηριστική συνταγή ζωμού της εταιρείας . Αν ο ζωμός των οστών είναι καινούριος για εσάς, κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Kettle & Fire, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε ένα γρήγορο ερωτηματολόγιο για να μάθετε πώς να ταιριάξετε καλύτερα το ζωμό των οστών στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.

 

Jar Goods

Με μια βόλτα στο κοντινό super market ανακαλύπτει κανείς ότι υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε σάλτσες, καρυκεύματα και dip που δεν έχει ακούσει ποτέ πριν. Τα Jar Goods προέρχονταν από την επιθυμία να γίνουν ένας «η γευστική πρόκληση του διαδρόμου», με μια αποστολή που ήταν απλή – να κάνουν νόστιμα, υψηλής ποιότητας συνοδευτικά που  μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκατοντάδες πιάτα. Τα Jar Goods είναι για τον πολυάσχολο μάγειρα που εκτιμά την άνεση, αλλά και για την ανώτερη γεύση και την ποιότητα. Εκείνοι οι μάγειρες ίσως να μην έχουν χρόνο να κάνουν τις σάλτσες τους από το μηδέν, αλλά μπορούν να υπολογίζουν στα Jar Goods για να προσθέσουν υγιεινή, σπιτική γεύση με προϊόντα όπως τα Classic Red, Vegan Vodka και Beet & Basil Pesto.
MatchaBar

Η μόδα στρέφεται στο Matcha. Δεν έχει μόνο καλή γεύση, αλλά ο συνδυασμός καφεΐνης και αντιοξειδωτικών συμβάλλει στην αύξηση της εστίασης και στην παροχή μακροχρόνιας ενέργειας. Το MatchaBar ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2014 ως το πρώτο καφέ matcha στη χώρα. Οι άνθρωποι αγαπούσαν τα προϊόντα στα ράφια τόσο πολύ, που οι ιδρυτές αποφάσισαν να τους το προσφέρουν άμεσα. Έτσι, εάν δεν μπορείτε να φτάσετε σε ένα από τα καφέ της Νέας Υόρκης ή του LA, μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα εμφιαλωμένα ποτά του MatchaBar. Το MatchaBar πωλεί σκόνη matcha, εμφιαλωμένα ποτά matcha σε μια ποικιλία δροσιστικών γεύσεων και ένα αναζωογονητικό ενεργειακό ποτό που βασίζεται στο matcha. Όλα αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται με premium, τελετουργική επεξεργασία που προέρχεται από μια οικογενειακή επιχείρηση στην Ιαπωνία – η σκόνη μάλιστα αναμειγνύεται από έναν μάστερ τσαγιού στην Ιαπωνία.
Chloe’s Fruit

Η εύρεση ενός υγιεινού τρόπου για να κατευνάσετε τη λιγούρα σας για γλυκό μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά είναι ένα Chloe’s Fruit τη λύνει άμεσαα. Ξεκίνησε ως κατάστημα παγωτού μηχανής στη Νέα Υόρκη, το οποίο στράφηκε σε μια πιο υγιεινή επιλογή. Παρατηρώντας ότι οι καταναλωτές παντού αναζητούσαν καθαρές, αλλά νόστιμες λιχουδιές, το Chloe’s επεκτάθηκε στα ράφια των super market. Τα ξυλάκια Chloe’s Fruit γίνονται με τα ίδια τρία απλά συστατικά – φρούτα, νερό και ελάχιστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Τα ξυλάκια είναι κρεμώδη, γλυκά και με τόσο αναζωογονητική γεύση και έχουν μόνο 60 θερμίδες. Είναι μια γλυκιά απόλαυση που παιδιά και ενήλικες μπορούν να επιδοθούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.