24 Απρ 2024
READING

Η Lush άνοιξε πρόσφατα το πρώτο κατάστημα χωρίς συσκευασίες

3 MIN READ

Η Lush άνοιξε πρόσφατα το πρώτο κατάστημα χωρίς συσκευασίες

Η Lush άνοιξε πρόσφατα το πρώτο κατάστημα χωρίς συσκευασίες

Η Lush, άνοιξε πρόσφατα το πρώτο κατάστημα χωρίς συσκευασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέροντας στους πελάτες της την ευκαιρία να αγοράσουν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών,προιόντα μπάνιου και  ντους και φροντίδα του δέρματος σε ένα κατάστημα πλήρως “απογυμνωμένο” από πλαστικό.

Το κατάστημα του Μάντσεστερ ενώνεται άλλα στο Βερολίνο και στο Μιλάνο, καθώς η Lush πραγματοποιεί πειράματα με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν προϊόντα χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον στην πορεία.

Ήδη 100% ενάντια για δοκιμές σε ζώα, αυτά τα καταστήματα χωρίς συσκευασίες είναι ένας άλλος τρόπος για την αλυσίδα καλλυντικών να προσθέσει στα δεοντολογικά της διαπιστευτήρια.

Όμως, καθώς τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν ζήτημα που θέλουν να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές, θα καταλάβουν άλλοι retailers και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Lush;

Γιατί τα καταστήματα χωρίς συσκευασία του Lush έχουν σημασία

Τα καταστήματα χωρίς συσκευασίες είναι πολύ λίγα προς το παρόν. Για έναν συνειδητόποιημένο καταναλωτή, οι επιλογές  είναι online αγορές ή εξεύρεση ανεξάρτητου καταστήματος χωρίς συσκευασίες στην περιοχή του, εάν είναι τυχερός.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ζήτηση δεν είναι εκεί. Εννέα στους δέκα ανθρώπους θα ήθελαν να δουν ένα διάδρομο χωρίς συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με μια έρευνα, και εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν στο Plastic Free July κάθε χρόνο.

“Η Lush αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτηση και είναι ο πρώτος retailer που το κάνει αυτό”, εξήγησε η Emily Salter, αναλυτής της GlobalData Retail.

Παρόλο που η Salter παραδέχθηκε ότι ο retailer καλλυντικών έχει μια ευκολότερη δουλειά να προσεγγίζει τους πελάτες της με την ιδέα των καταστημάτων χωρίς πλαστικά.

“H Lush ήταν πάντα γνωστή για την ισχυρή ηθική στάση της”, δήλωσε ο Salter. “Έχει μια σταθερή βάση για να δουλέψει και να εξαλείψει το πλαστικό αφού είναι κάτι που πολλοί πελάτες της θα ενδιαφερθούν ούτως ή άλλως”.

Η πρόκληση είναι για άλλους retailers  οι πελάτες των οποίων ενδεχομένως να μην συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα με το πλαστικό και να μην δείξουν ενδιαφέρον να αλλάξουν τους τρόπους αγορών τους.

Πώς οι άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να πεισθούν να “πουλάνε” χωρίς πλαστικά

Ο τρόπος με τον οποίο οι έμποροι λιανικής πώλησης θα “πουλάνε” χωρίς πλαστικά είναι μέσω της πίεσης. Και αυτή η πίεση θα προέλθει τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους ανταγωνιστές τους, δήλωσε ο Salter.

Οι καταναλωτές έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την προσέγγιση της λιανικής πώλησης για τη συσκευασία, εάν μπορούν να αποδείξουν στο κατάστημα πόσο έντονα αισθάνονται για το θέμα.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα και τσάντες, το τεράστιο ακροατήριο και η όρεξη για ντοκιμαντέρ, όπως το Blue Planet, και η άρνηση για πλαστικά καλαμάκια, ήταν όλοι επιτυχημένοι τρόποι για να αποδείξουν ότι οι αγοραστές ενδιαφέρονται να κάνουν μια αλλαγή.

Μόλις ένας retailer αντιδράσει στη ζήτηση των καταναλωτών, είναι θέμα χρόνου να δημιουργήσει πίεση προς τους ανταγωνιστές του.

Αυτό είναι το πρότυπο που οι αγωνιστές ελπίζουν ότι θα διαδραματίσουν για τη μείωση και την εξάλειψη του πλαστικού από τη λιανική βιομηχανία.

Τα “γυμνά από πλαστικό” καταστήματα Lush’s είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για άλλες επιχειρήσεις καλλυντικών που μπορούν χωρίς συσκευασία σε αυτή την κατηγορία προϊόντων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.