25 Απρ 2024
READING

Το Google Images αλλάζει και εμπλουτίζεται

2 MIN READ

Το Google Images αλλάζει και εμπλουτίζεται

Το Google Images αλλάζει και εμπλουτίζεται

Το Google Images αλλάζουν και αποκτούν ένα επιπλέον επίπεδο: η μηχανή αναζήτησης ξεκίνησε μια δοκιμή στις Ηνωμένες Πολιτείες στην οποία διαμορφώνεται ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς προσθέτει πληροφορίες για τις τιμές και έναν σύνδεσμο αγορών στις εικόνες της.

Οι εικόνες μετατρέπονται σε διαφημίσεις

Μέχρι στιγμής, η δοκιμή είναι μικρής κλίμακας και μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα: οι “surfers” μπορούν να αγοράσουν προϊόντα απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων: “Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η Google είναι ο “πρώτος σταθμός” που οι Αμερικανοί αγοραστές πάνε να ανακαλύψουν ή να βρουν μια νέα μάρκα ή προϊόν.Αλλά οι αγοραστές δεν κάνουν μόνο τις αναζητήσεις τους στο Google.com.Έχουμε δει ότι το 50% των online αγοραστών δήλωσε ότι οι εικόνες του προϊόντος τους ενέπνευσαν να αγοράσουν και όλο και περισσότεροι στρέφονται στο Google Images “.

Οι retailers θα πρέπει να πληρώσουν μια μικρή χρέωση για τις «διαφημιστικές εικόνες», μετατρέποντας κατ ‘ουσίαν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε μικρά πανό. Για να είναι διαφανής, η Google θα εμφανίζει μια τιμή για κάθε διαφημιστική εικόνα. Η μετακίνηση του δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα τέτοιο πρόσθετο θα δείξει στον “surfer” όλα τα είδη που πωλούνται στην εικόνα, συμπεριλαμβανομένων των τιμών και των εμπορικών σημάτων. Ένα πρόσθετο μπορεί να έχει αρκετές διαφημιστικές εικόνες, όπως για παράδειγμα μια εικόνα σε κατάλογο Ikea.

Google έναντι Amazon

Οι διαφημίσεις θα χρησιμοποιηθούν επίσης για αναζητήσεις και για άλλους όρους πέρα από τα προϊόντα ή τα εμπορικά σήματα: οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται επίσης σε άτομα που αναζητούν “ιδέες γραφείου στο σπίτι”, “σχέδια ντουζιέρας” ή “αφηρημένη τέχνη”. Η Google αναφέρει ότι “θα συνεχίσει να προβάλλει αυτό το θέμα σε περισσότερες κατηγορίες σε περισσότερους retailers κατά τους επόμενους μήνες”.

Με αυτό το τεστ, η Google θέλει να ξανακερδίσει το Amazon, το οποίο έγινε το “πρώτο λιμάνι” των χρηστών όταν πρόκειται για αναζήτηση προϊόντων. Η δοκιμή θα μπορούσε επίσης να έχει σοβαρές συνέπειες για τους retailers μικρής κλίμακας και τα εμπορικά σήματα χωρίς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς οι άνθρωποι που αναζητούν προϊόντα θα είναι ακόμη πιο επηρασμένοι να τα αγοράσουν στο διαδίκτυο – ακόμη και αν θέλουν απλώς να αναζητήσουν πληροφορίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.