19 Απρ 2024
READING

Η FedEx συνεργάζεται με Walmart και Pizza Hut για τα ρομπότ διανομής τελευταίου μιλίου

3 MIN READ

Η FedEx συνεργάζεται με Walmart και Pizza Hut για τα ρομπότ διανομής τελευταίου μιλίου

Η FedEx συνεργάζεται με Walmart και  Pizza Hut για τα ρομπότ διανομής τελευταίου μιλίου

Η FedEx το καλοκαίρι σχεδιάζει να ξεκινήσει να δοκιμάζει ένα ρομπότ για να διαχειριστεί τις παραδόσεις στο σπίτι για τις συνεργασίες της με τη Walmart και την Pizza Hut.

Οι εταιρείες διανομής, οι έμποροι λιανικής και τα εστιατόρια πειραματίζονται με ρομπότ, αεροσκάφη και αυτοκινούμενα αυτοκίνητα σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν την αυτοματοποίηση για να μειώσουν το υψηλό κόστος παράδοσης gadgets, ειδών τροφίμων και ακόμη και καφέ στις πόρτες των καταναλωτών.

Η FedEx συνεργάζεται με την DEKA Development & Research, της οποίας ο ιδρυτής Dean Kamen ανέπτυξε το σκούτερ stand-up της Segway και την αναπηρική πολυθρόνα αναρρίχησης στα σκαλοπάτια iBot. Η εταιρεία παράδοσης είπε ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της υπηρεσίας SameDay που λειτουργεί σε 1.900 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Τα ρομπότ που λειτουργούν με μπαταρία μοιάζουν με ψύκτες με τροχούς. Οι κάμερες και το λογισμικό τους βοηθούν να ανιχνεύουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια καθώς κινούνται στα πεζοδρόμια και τους δρόμους με μέγιστη ταχύτητα 16 μίλια ανά ώρα.

Το project πρέπει να κερδίσει την έγκριση στις πόλεις που δοκιμάζεται, συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας της FedEx, το Μέμφις, και οι πρώτες παραδόσεις θα είναι μεταξύ των καταστημάτων και των γραφείων της FedEx.

Κατά μέσο όρο, πάνω από το 60% των πελατών που παραγγέλνουν, ζουν σε απόσταση τριών μιλίων από την τοποθεσία ενός καταστήματος. Η FedEx δήλωσε ότι δουλεύει για τους συνεργάτες της, στους οποίους περιλαμβάνεται και η AutoZone και η Target, για να διαπιστώσει εάν η αυτόνομη παράδοση σε αυτές είναι μια βιώσιμη επιλογή για γρήγορες και φθηνές παραδόσεις.

Το “τελευταίο μίλι” στο σπίτι αντιστοιχεί στο 50% ή περισσότερο του συνολικού κόστους παράδοσης πακέτου. Τα εστιατόρια πληρώνουν εταιρείες παράδοσης τρίτων, όπως τα Uber Eats, DoorDash και GrubHub ύψους 10-30% ανά παραγγελία.

Οι επενδυτές και οι εταιρείες διοχετεύουν εκατομμύρια δολάρια σε έργα που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους αυτού και στην υπέρβαση ρυθμιστικών εμποδίων. Για λόγους ασφαλείας, πολλές πολιτείες θέλουν τα αυτόνομα οχήματα να έχουν ανθρώπους ως εφεδρικούς οδηγούς ασφαλείας.

Η εταιρεία Starship Technologies, η οποία κέρδισε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρήσεων, πέρυσι χρησιμοποίησε ρομπότ για να παραδώσει πακέτα στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Τον Ιανουάριο συνεργάστηκε με τη γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τροφίμων Sodexo για να παραδώσει Starbucks, Dunkin ‘Donuts και Blaze Pizza στους 40.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου George Mason του Fairfax, την πανεπιστημιούπολη της Βιρτζίνια. Η υπηρεσία αυτή κοστίζει 1,99 δολάρια ανά παραγγελία.

Το Amazon.com δοκιμάζει το δικό του ρομπότ παράδοσης που ονομάζεται “Scout”.

Ο ανταγωνιστής της FedEx, η United Parcel Service Inc, δεν δοκιμάζει τα ρομπότ – αλλά όπως και οι FedEx και Amazon, πειραματίζεται με παραδόσεις με drone.

Άλλες δοκιμές περιλαμβάνουν την σύνδεση μεταξύ της αλυσίδας super market, Kroger και της startup  αυτοκινούμενων οχημάτων, Nuro, καθώς και της DoorDash και της Cruise Automation της General Motors.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.