24 Απρ 2024
READING

53 καταστήματα Victoria’s Secret κλείνουν

2 MIN READ

53 καταστήματα Victoria’s Secret κλείνουν

53 καταστήματα Victoria’s Secret κλείνουν

“Όλα τα ενδεχόμενα παίζουν” στην κατάσταση που επικρατεί για το brand της  Victoria’s Secret , δήλωσαν στελέχη της εταιρείας τις προηγούμενες εβδομαδες, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει περίπου στα 53 καταστήματα της το 2019.

Η εταιρεία ακύρωσε την επένδυση σε νέα και αναδιαμορφωμένα καταστήματα Victoria’s Secret και επιταχύνει τα σχέδια κλεισίματος των καταστημάτων από τον προηγούμενο μέσο όρο των περίπου 15 καταστημάτων κλεισίματος το χρόνο, σύμφωνα με στελέχη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. Είπαν ότι η εταιρεία αξιολογεί κάθε δραστηριότητα, κάθε οικονομικό στοιχείο του εμπορικού σήματος ώστε να έχει πλήρη σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα.

Το προγραμματισμένο κλείσιμο των καταστημάτων για το 2019 αποτελεί περίπου το 4% των 1.143 καταστημάτων Victoria’s Secret παγκοσμίως.

Οι μετοχές της L Brands, η οποία κατέχει επίσης την Bath & Body Works, παρουσιάζουν κάμψη αφού το πιο αδύναμο τμήμα του ομίλου εξακολουθεί να είναι τα Victoria’s Secret, όπου οι πωλήσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκαν κατά 3%.

“Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Δεν είμαστε δεσμευμένοι και έχουμε πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούμε να εξετάσουμε “, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας”. Τόνισαν, ωστόσο, ότι η κυρίαρχη εστίαση της εταιρείας θα είναι στο marketing της Victoria’s Secret.

Η μάρκα, που κάποτε ήταν γνωστή για τα σέξι εσωρουχά της, έχει χάσει καθώς οι γυναίκες έχουν στραφεί σε πιο άνετα στυλ εσωρούχων και μάρκες που φαίνονται πιο ανοικτές στη διαφορετικότητα, όπως η Aerie της American Eagle, η Third Love, η Lively και η Adore Me. Η αγορά εσωρούχων ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων εμφανίζει επίσης νέο ανταγωνισμό από την Target, η οποία την άνοιξη αυτή σχεδιάζει να ξεκινήσει τρεις νέες σειρές εσώρουχων και πιτζαμών.

Οι Millennials, που αποτελούν το περισσότερο από το ένα τρίτο της αγοράς ένδυσης γυναικών, δαπάνησαν το ένα τρίτο των χρημάτων τους για σουτιέν το 2018 σε αθλητικά σουτιέν, σύμφωνα με τον όμιλο λιανικού εμπορίου NPD.

Το Bath & Body Works, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να αποδίδει έντονα. Τα καταστήματα αρωμάτων και προσωπικής φροντίδας έχουν πολύ καλή απόδοση και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Έχοντας μείνει πίσω από την αδυναμία του Victoria’s Secret, οι πωλήσεις του ομίλου της L Brands μειώθηκαν κατά 3% την τελευταία περίοδο.

Η L Brands ανακοίνωσε καθαρό έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο στο ύψος των 540 εκατομμυρίων δολαρίων  και 1,94 δολάρια ανά μετοχή, από 664 εκατομμύρια δολάρια ή 2,33 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Η L Brands δήλωσε ότι αναμένει ότι τα κέρδη για το 2019 θα μειωθούν μεταξύ $ 2,20 και $ 2,60 ανά μετοχή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.