26 Απρ 2024
READING

Η Puma ξεπερνά τους αντιπάλους τους και γίνεται κορυφαία μάρκα αθλητικών ειδών στην Ινδία

2 MIN READ

Η Puma ξεπερνά τους αντιπάλους τους και γίνεται κορυφαία μάρκα αθλητικών ειδών στην Ινδία

Η Puma ξεπερνά τους αντιπάλους τους και γίνεται κορυφαία μάρκα αθλητικών ειδών στην Ινδία

Η γερμανική αθλητική μάρκα, Puma, δήλωσε ότι έχει γίνει ο κορυφαίος έμπορος λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στην Ινδία, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, όπως η Nike, η Adidas, η Skechers και η Reebok, όσον αφορά τις ετήσιες πωλήσεις. Η Puma, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο, έχει αναφέρει πωλήσεις $11.157.000 εκατ.  για την δωδεκάμηνη περίοδο που λήγει τον Δεκέμβριο.

Η εταιρεία ακολουθεί το ημερολογιακό έτος Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, ενώ οι Nike, Adidas, Skechers και Reebok έχουν οικονομικό έτος Απριλίου-Μαρτίου.

 

“Κάνουμε έντονη πρόοδο τόσο στις αθλητικές επιδόσεις όσο και στις κατηγορίες σπορ στυλ”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Puma India, Abhishek Ganguly.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ινδία είναι η μόνη χώρα όπου οι πωλήσεις της Puma έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις άλλων γιγάντων αθλητικών ειδών, όπως οι Adidas και Nike.

Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία έχει ταχέως συγχρονιστεί με τις γρήγορα εξελισσόμενες τάσεις του fitness. Από το 2015 έως το 2016, η ινδική αγορά αθλητικών ενδυμάτων αυξήθηκε κατά 22%, υπερβαίνοντας την παγκόσμια αύξηση του τμήματος κατά 7%, σύμφωνα με την Euromonitor International. Μέχρι το 2020, αναμένεται να αυξηθεί κατά 12%  με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πικρή αντιπαλότητα μεταξύ της Puma και της Adidas ξεπερνά τον απλό εταιρικό ανταγωνισμό. Ήταν στην πραγματικότητα ένα “αδελφικό ατύχημα” που δημιούργησε δύο από τις μεγαλύτερες μάρκες αθλητικών ειδών στον κόσμο. Στη δεκαετία του 1920, οι γερμανοί αδελφοί Adolf και Rudolf Dassler ξεκίνησαν μαζί μια εταιρεία υποδημάτων. Η δουλειά τους έλαβε ραγδαία δημοτικότητα αφού τα παπούτσια Dassler χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιονίκες που κέρδισαν μετάλλιο τη δεκαετία του 1930. Όμως, μαζί με τις πωλήσεις, η ένταση έφτασε επίσης στη σχέση των αδελφών Dassler, η οποία έφτασε σε κρίσιμο σημείο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο τι ακριβώς προκάλεσε τη ρήξη, λέγεται ότι είναι αποτέλεσμα κακής επικοινωνίας. Οι αδελφοί τελικά χωρίστηκαν το 1947 με τον Rudolf να σχηματίζει μια νέα εταιρεία που ονόμαζε Ruda – από τον Rudolf Dassler – αργότερα μετονομάστηκε σε Puma, ενώ ο Adolf, που προτιμούσε να ονομάζεται Adi, ονόμαζε την επιχείρηση Adidas.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.