19 Απρ 2024
READING

Η Nestle συνδέει τις online και τις φυσικές αγορές

3 MIN READ

Η Nestle συνδέει τις online και τις φυσικές αγορές

Η Nestle συνδέει τις online και τις φυσικές αγορές

Η Nestle συνεργάστηκε με την Tesco για να επιτύχει την εκκίνηση πλατφόρμας μέσων μαζικής ενημέρωσης που υπόσχεται να στέλνει συνεχείς, συνεπείς και omnichanel επικοινωνίες με τους αγοραστές μέσα και έξω από το κατάστημα.

Η Nestlé συνεργάστηκε με την dunnhumby πλατφόρμα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προωθήσει ένα νέο, on-pack promotion στους πελάτες της Tesco σε ιδιόκτητα και πληρωμένα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του in-store, του mobile, του online και του από-το-σπίτι. Το προωθητικό πρόγραμμα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έφτασε τους 5.8 εκατομμύρια πελάτες και οδήγησε σε 11% αύξηση των πωλήσεων.

Στο κατάστημα λιανικής, τα καταστήματα με POS και JCDecaux οθόνες δημιούργησαν αύξηση πωλήσεων 33% έναντι αύξησης 15% στα καταστήματα με οθόνες POS μόνο.

Η dunnhumby πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης έλαβε πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των αγοραστών της Tesco μέσω των καρτών μελών τους, έπειτα έφτασε σε αυτούς μέσω ενημέρωσης σχετικά με τα προϊόντα και τις προσφορές της Nestlé online, μέσω smartphones και μέσω ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής σήμανσης στο κατάστημα. Όσο περισσότερο οι αγοραστές ενήργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος, τόσο περισσότερες ανταμοιβές έλαβαν με τη μορφή πρόσθετων προωθητικών προσφορών.

Η Nestlé μπόρεσε να παραδώσει εξατομικευμένα μηνύματα τα οποία ήταν τα ίδια σε όλες τις επαφές και συνέβαλε περαιτέρω στη σύνδεση και την εμπειρία των καταστημάτων.

Ενώ η δράση πραγματοποιείται στην έδρα της Tesco στην Ουγγαρία, η dunnhumby “προσπαθεί να εισάγει έναν κόσμο νέων μέσων ενημέρωσης και το λιανικό εμπόριο ως μέσο”, δήλωσε ο Ken Harris, διευθύνων σύμβουλος της Cadent, μιας συμβουλευτικής επιτροπής CPG, στην CPGmatters. “Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω omni-channel, κατατάσσοντας πόρους από πολλά μέσα ενημέρωσης και αποδεικνύοντας ότι μπορούν να χτίσουν ένα σχέδιο που έχει πραγματικά αποτελέσματα”.

Για τη Nestle και την Tesco, τέτοια προγράμματα προσφέρουν μετρήσεις και αμεσότητα που θα μπορούσαν να είναι ανεκτίμητες. “Προσπαθούν τελικά να συνδέσουν τις κουκκίδες με τρόπους που άλλοι άνθρωποι δεν κατάφεραν να κάνουν”, δήλωσε ο κ. Harris.

“Η Nestlé γνωρίζει ότι δύο πράγματα θα συμβούν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Θα λάβουν μια αναφορά που θα τους ενημερώνει εάν το πρόγραμμα λειτούργησε και αν οι δαπάνες τους έπιασαν τόπο όπως κανείς άλλος δεν κατάφερε ως σήμερα “, δήλωσε.

Ο κ. Harris σημείωσε επίσης ότι η Nestlé και η Tesco “δεν θα βομβαρδίζουν αγοραστές οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις προωθήσεις που προτείνουν. Αυτή ισχυρίζονται ότι είναι η μυστική τους συνταγή. Δεν θα είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που απευθύνονται εκεί όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα, στοχευμένα, ιδιαίτερα αποτελεσματικά και προσανατολισμένα στα αποτελέσματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.