19 Απρ 2024
READING

Η Air France-KLM υπερδιπλασιάζει τα κέρδη της το 2018

2 MIN READ

Η Air France-KLM υπερδιπλασιάζει τα κέρδη της το 2018

Η Air France-KLM υπερδιπλασιάζει τα κέρδη της το 2018

Η Air France-KLM, η οποία χτυπήθηκε άσχημα το περασμένο έτος από απεργίες και αναταραχές στη διοίκηση, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα ετήσια καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 150% στα 409 εκατομμύρια ευρώ.

“Η ισχυρή απόδοση των ομάδων μας στην πρώτη γραμμή και ο συνεχιζόμενος έλεγχος του κόστους βοήθησαν να αντισταθμιστεί εν μέρει ο αντίκτυπος των απεργιών στην Air France κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς και οι σημαντικές απώλειες καυσίμων”, δήλωσε ο Benjamin Smith, σε μια δήλωση.

Ο Benjamin Smith ανέλαβε τον Σεπτέμβριο μετά την ξαφνική παραίτηση του Jean-Marc Janaillac έπειτα από μια σκληρή διαμάχη για τους μισθούς.

Δεκαπέντε ημέρες απεργίας κόστισαν την εταιρεία 335 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η Air France. Την προηγούμενη περίοδο, οι πιλότοι της Air France ψήφισαν κατά 85% υπέρ μιας νέας συμφωνίας αμοιβών, ολοκληρώνοντας μια σειρά μακρών διαπραγματεύσεων για τη διαχείριση των εργαζομένων.

Η αύξηση των εσόδων τον περασμένο χρόνο αυξήθηκε σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, με τα λειτουργικά κέρδη να ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ, ανέφερε η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία.

Η ομάδα δήλωσε ότι είχε μεταφέρει περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι, καθιστώντας την την κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία για μακρινή κυκλοφορία.

Η Transavia μετέφερε 15,8 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 7,1% το 2017.

Η συνολική δυναμικότητα του έτους 2018 αυξήθηκε κατά 2,1%, κυρίως από τα δίκτυα της Νότιας Αμερικής, του Βορείου Ατλαντικού και της Ασίας, με αντίστοιχη αύξηση 8,6%, 3,0% και 2,1%, δήλωσε η Air France-KLM.

Το 2019, η ομάδα θα επικεντρωθεί στη “λειτουργική αποτελεσματικότητα”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Frederic Gagey.

“Μπορούμε να βγάλουμε πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Air France-KLM θα προσπαθήσει επίσης να ανανεώσει το στόλο της για να αντικαταστήσει μερικά από τα αεροσκάφη που καίνε περισσότερα καύσιμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.