18 Απρ 2024
READING

7-Eleven | τα mini market που αξίζουν την προσοχή της αγοράς

6 MIN READ

7-Eleven | τα mini market που αξίζουν την προσοχή της αγοράς

7-Eleven | τα mini market  που αξίζουν την προσοχή της αγοράς

“Δώστε στους πελάτες ό,τι θέλουν, όποτε και όπου το θέλουν”, είπε κάποτε ο ιδρυτής του 7-Eleven, Joe Thompson. Λοιπόν, τα 7-Eleven της Ταϊβάν είναι η πραγματική ενσάρκωση αυτού του μότο.

Η ικανοποίηση της πείνας και το σβήσιμο της δίψας σας όλες τις ώρες είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς το κατάστημα ανταποκρίνεται σε αυτήν την υπόσχεση. Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια ποικιλία από σνακ, ροφήματα, κροκέτες ρυζιού και σάντουιτς, καθώς και καφέ ή μαύρο τσάια της 7 Eleven City Café, αλλά υπάρχουν και πιο συναρπαστικές προτάσεις για φαγητό, όπως ζεστές ψητές γλυκοπατάτες, κουλουράκια με χοιρινό , φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, tea eggs και σούπες oden, με δεκάδες είδη, όπως ψάρια, γογγύλια, τόφου και λαχανικά για παράδειγμα, για να προσθέσετε στο ζωμό σας.

Θέλετε κάτι πιο σπιτικό; Μπορείτε να θερμάνετε κατεψυγμένα τρόφιμα και έτοιμα φαγητά-ιταλικά ζυμαρικά, ρύζι με κοτόπουλο, καλαμπόκι τηγανητό ή πράσινο κάρυ με κοτόπουλο και mapo tofu, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, και να τα απολαύσετε στους ειδικούς χώρους με καθίσματα που υπάρχουν σε πολλά καταστήματα.

Ενώ αυτά τα γεύματα δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στα εστιατόρια ή στους δρόμους της Ταϊβάν, υπάρχει λόγος για το 7-Eleven της Ταϊβάν ονομάζεται “παράδεισος φαγητού” για την μεγαλύτερη αλυσίδα mini market στον κόσμο. Νέοι και ηλικιωμένοι, όλοι επιλέγουν τα εν λόγω καταστήματα για τις αγορές τους.

Εδώ, μπορείτε να αγοράσετε χαρτικά, βιβλία, καλλυντικά, αξεσουάρ τεχνολογίας, οικιακές προμήθειες, είδη παντοπωλείου και μια σειρά προϊόντων με ιδιωτική ετικέτα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ενδυμάτων. Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε εορταστικά δείπνα ή κέικ για τη Γιορτή της Μητέρας.

Υπάρχει ένας καλός λόγος γιατί η 7-Eleven της Ταϊβάν έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής πολλών ντόπιων. Η ευκολία της τοποθεσίας είναι το κλειδί και η 7-Eleven και τα καταστήματά της βρίσκονται παντού, από τα βουνά έως τα ωκεανό, στις πόλεις, στα προάστια και στα αγροτικά χωριά. Στην Ταϊπέι, καταστήματα βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η Ταϊβάν είχε τη δεύτερη υψηλότερη πυκνότητα mini market στον κόσμο από το 2017.

Το άλλο πράγμα που ξεχωρίζει το 7-Eleven και τους σημαντικότερους ανταγωνιστές του, συμπεριλαμβανομένου του #2 FamilyMart, είναι τα κοινά χαρακτηριστικά στην εξυπηρέτηση.Μέσω touchpad, μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, τα εισιτήρια στάθμευσης και τα δίδακτρα, να λάβετε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και κάρτες SIM, να συνεισφέρετε στις αγαπημένες σας φιλανθρωπικές οργανώσεις και να φροντίσετε μερικές από τις ασφαλιστικές και τραπεζικές σας ανάγκες.

Θέλετε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για το τραίνο ή να φορτώσετε ξανά την κάρτα του μετρό σας; Μπορείτε. Θέλετε να αγοράσετε ένα εισιτήριο κινηματογράφου, συναυλίας ή θεματικού πάρκου ή να κάνετε κρατήσεις ξενοδοχείων; Μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποστείλλετε τις online παραγγελίες σας για να τις παραλάβετε από τα τοπικά σας 7-Eleven ή πακέτα αλληλογραφίας στους φίλους σας για παραλαβή από τις κοντινές τους τοποθεσίες.

«Προσφέρουν ένα τόσο ευρύ φάσμα υπηρεσιών και βρίσκονται παντού, ώστε έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας», είπε ένας Αμερικανός φίλος που έζησε εδώ και χρόνια στην Ταϊπέι.

Σε έναν κόσμο όπου οι καταναλωτές θέλουν συνεχώς νέα πράγματα για να τους ενθουσιάσουν και να τους εκπλήξουν, η 7-Eleven και οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της στην Ταϊβάν έρχονται τακτικά με ειδικά διαμορφωμένα συλλεκτικά εμπορεύματα για να τους προσελκύσουν: φλιτζάνια και πιάτα Hello Kitty, Hot Wheels, ξυλάκια Le Creuset και άλλα είδη κουζίνας. Οι καταναλωτές μπορούν να εξαργυρώσουν πολλά από τα είδη δώρων δωρεάν, συλλέγοντας αυτοκόλλητα που τα καταστήματα δίνουν για περίπου κάθε $2 που δαπανώνται. Η αλυσίδα έχει επίσης μια μασκότ με το όνομα Open-Chan, ένα χαριτωμένο “εξωγήινο” από το “Open Planet”, του οποίου η δημοτικότητα αντιπαραβάλλεται με τους χαρακτήρες της Disney. Έχει τη δική της σειρά αδειοδοτημένων προϊόντων και δικά της μουσικά, βιβλία και μουσικά άλμπουμ για να ικανοποιήσει παιδιά και ενήλικες οπαδούς.

Σύμφωνα με την Euromonitor, η 7-Eleven κατέχει μερίδιο 60,5% στην αγορά mini market  της Ταϊβάν το 2018. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 20% σε πέντε χρόνια μέχρι το 2018, περισσότερο από το διπλάσιο του ρυθμού αύξησης των λιανικών πωλήσεων της Ταϊβάν από το 2013 έως το 2018. Η αγορά λιανικής αυξήθηκε κατά 3,8% ετησίως από το 2013 εως το 2018, καθιστώντας την Νο 1 λιανική στην αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromonitor.

Στην Ταϊβάν υπάρχουν σχεδόν 5.400 7-Elevens. Η τοπική εταιρεία έχει άδεια από την 7-Eleven στις Η.Π.Α. και είναι μια μονάδα της Chain Store Corp. της Κίνας. Η κορυφαία αντίπαλος, FamilyMart, που εισήχθη από την Ιαπωνία το 1988, έχει περίπου 3.350 καταστήματα στην Ταϊβάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Ταϊβάν δεν είναι το μοναδικό μέρος όπου μπορείτε να βρείτε τόσο επιτυχημένα mini market. Οι γείτονές της στην Ασία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στα mini market ανά κάτοικο. Το 2017, η Ταϊβάν διέθετε 10.662 καταστήματα, ή ένα για κάθε 2.211 άτομα, πέφτοντας στο νούμερο 2 σε πυκνότητα μετά τη Νότια Κορέα, η οποία έχει σημειώσει άνοδο, σύμφωνα με μια έκθεση του Απριλίου του 2018 από τα στατιστικά στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών της Ταϊβάν.

Ένα άλλο σημάδι της δημοτικότητας των mini market της Ταϊβάν, είναι τα στοιχεία της κυβέρνησης που έδειξαν ότι συνολικά παρουσίασαν υψηλότερες πωλήσεις για 18 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2017, όταν οι πωλήσεις έφθασαν πάνω από 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ. Η κυβέρνηση ανέμενε ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν σε άλλο ρεκόρ το 2018, ενώ η 7-Eleven Taiwan, που εισέρχεται στο 41ο έτος στην αγορά, δήλωσε ότι ήταν κερδοφόρα μετά από απώλειες τα πρώτα επτά χρόνια.

Η αλυσίδα και οι ανταγωνιστές της έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών ραφιών, για τις προωθήσεις προϊόντων και τις μεταβολές των τιμών, απελευθερώνοντας τους υπαλλήλους από τα μείζονα καθήκοντα αλλαγής των τιμών. Ρομπότ χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση αποθέματος ραφιών και ακόμη βοηθούν στην εξυπηρέτηση του καφέ και του χαιρετισμού και στην καθοδήγηση των πελατών σε ορισμένα καταστήματα. Με το Amazon Go και την επέκταση της δοκιμής σάρωσης και πληρωμής των 7-Eleven στις Η.Π.Α., η 7-Eleven στην Ταϊβάν άνοιξε καταστήματα με μια μη επανδρωμένη φιλοσοφία X-Store με αναγνώριση προσώπου και άλλες τεχνολογίες.

Και η 7-Eleven άνοιξε πρόσφατα ένα κατάστημα πολύ πιο μεγάλου μεγέθους το οποίο αποκαλεί “BIG7”, το οποίο διαθέτει ένα φυσικό κατάστημα βιβλίων από τους κορυφαίους online βιβλιοπώλες της Ταϊβάν, μια καφετέρια Starbucks, ένα αρτοποιείο, ένα σούπερ μάρκετ και ένα κατάστημα ζαχαρωτών. Τις τελευταίες ημέρες, η 7-Eleven άνοιξε ένα co-branded κατάστημα στην Ταϊπέι με την Domino’s pizza που σερβίρει φρεσκοψημένη πίτσα με την μασκότ 7-Eleven Open-Chan στα κουτιά.

Από την πλευρά του, το FamilyMart φέτος άνοιξε την πρώτη υπηρεσία πλυντηρίου σε ένα κατάστημα. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή κινητού πριν την επίσκεψή τους για να ελέγξουν αν υπάρχουν μη χρησιμοποιημένα μηχανήματα και να ειδοποιηθούν για τα λεπτά εφαρμογής τους πριν να είναι έτοιμα τα ρούχα τους, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουν για να παραλάβουν τα ρούχα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.