26 Απρ 2024
READING

Η Vans προσβλέπει σε παγκόσμια επέκταση

3 MIN READ

Η Vans προσβλέπει σε παγκόσμια επέκταση

Η Vans προσβλέπει σε παγκόσμια επέκταση

Η κλασσική σιλουέτα της Vans ξεκίνησε το 1976, καθώς η εταιρεία άρχισε να ευθυγραμμίζεται με την επαγγελματική κοινότητα skateboarding, ενισχύοντας την θέση της στην punk κοινότητα ως επίσημου χορηγού της νεολαίας της Αμερικής.

“Ήταν σαν να λέμε ότι πρόκειται να χορηγήσουμε εγκληματίες”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος δημιουργικού της Vans, Jamie Reilly στο The Drum.

Τώρα, και τα Vans και το skate έχουν ενταχθεί στην αμερικανική mainstream. Ο Reilly είπε ότι δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι το εμπορικό σήμα μετατρέπεται σε παλιό-κλασικό, καθώς γίνεται ευρύτερα αποδεκτό, επειδή η Vans ακούει τους καταναλωτές της και έχει τα μάτια της σε νέες αγορές.

“Έχουμε τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ήταν ενδιαφέρον για μένα είναι να προσέξω πώς το skate και η punk, ιδίως, θα εμφανιστούν σε μέρη όπως η Κίνα.” Στην Αμερική, το skateboarding είναι πολύ πιο ασφαλές τώρα αλλά στην Κίνα είναι πράξη εξέγερσης.

“Αν είσαι παιδί της punk και του skate στην Κίνα, είσαι σαν να χαράσσεις δικό σου μονοπάτι. Δεν υπάρχει πραγματικά κάποιος χάρτης γι ‘αυτό. Εμείς επινοούμε τα πράγματα και νομίζω ότι αυτό που μας έδωσε μεγάλη ενέργεια, είναι αυτή η παγκόσμια σκηνή για να παίξουμε », είπε ο Reilly.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας, η Vans έχει πάνω από 2.000 καταστήματα λιανικής παγκοσμίως και αναμένει να δει αύξηση των εσόδων κατά 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2023, καθώς επεκτείνεται σε νέες αγορές ενώ εξακολουθεί να παραμένει αγαπημένη για τους πιστούς fans της.

Ενώ η μάρκα ενεργεί σε διάφορες παγκόσμιες αγορές, η Vans ξεκινά νέα τεχνολογία υποδημάτων για να δώσει στους πιστούς καταναλωτές αυτό που θέλουν.

Ο Reilly είπε ότι, απλά, οι άνθρωποι ήθελαν πιο άνετα Vans, οπότε η εταιρεία έχει βρει την τεχνολογία ComfyCush που κάθεται μέσα στο παπούτσι “Era” που έχει δοκιμαστεί στο χρόνο.

«Πάντα σκεφτόμαστε τον καταναλωτή ως μέρος της μάρκας. Όταν βλέπουμε τη σκακιέρα, μοιάζει σαν ένα ουσιαστικό σκέλος του DNA μας, που προήλθε από τα παιδιά που ζωγραφίζουν στο πλευρικό τοίχωμα των παπουτσιών τους. Με την κουλτούρα της νεολαίας, όπου την προωθούμε και τη στηρίζουμε, τροφοδοτείται η ενέργειά μας, είναι μια πηγή νεότητας για εμάς “, δήλωσε ο Reilly.

Η Vans αγκαλιάζει την κουλτούρα της νεολαίας με την κυκλοφορία του “ComfyCush High School” για την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας. Η σειρά ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου στο Μπρούκλιν και θα βγει σε άλλες παγκόσμιες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και της Σαγκάης.

Η Vans έχει επίσης δημοσιεύσει ασπρόμαυρες διαφημίσεις πάνω και κάτω από το έδαφος σε όλο το Μανχάταν και το Μπρούκλιν. Τώρα που έχει κυκλοφορήσει το ComfyCush, μια χρωματική έκδοση της διαφήμισης που τονίζει το νέο παπούτσι θα αναρτηθεί πάνω από το μισό των αρχικών διαφημίσεων, γεφυρώνοντας την παλιά και τη νέα εποχή Vans.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.