19 Απρ 2024
READING

Πώς Under Armor συναγωνίζεται τις Nike και Adidas στην Ασία

4 MIN READ

Πώς Under Armor συναγωνίζεται τις Nike και Adidas στην Ασία

Πώς Under Armor συναγωνίζεται τις Nike και Adidas στην Ασία

Η Under Armor έχει μείνει πίσω από τους μεγαλύτερους αντιπάλους Nike και Adidas τα τελευταία χρόνια, μην καταφέρνοντας να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα στην hot τάση του athleisure στις ΗΠΑ, αλλά ελπίζει ότι η αυξανόμενη αθλητική δραστηριότητα στην Ασία και μια διευρυνόμενη μεσαία τάξη θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξή της.

Ένα παράδειγμα της ασιατικής φιλοδοξίας της φαίνεται στην Ταϊβάν. Σε ένα από τα δύο ιστορικά μαγαζιά της στην Ταϊπέι, ένα σήμα στην είσοδο ενθαρρύνει τους πελάτες να κατεβάσουν την εφαρμογή ψηφιακού fitness, MapMyRun, μέρος της προσφοράς της για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας γυμναστικής και καλύτερη μελέτη της συμπεριφοράς των πελατών για πιο εξατομικευμένα προϊόντα και γήπεδα. Για να προσελκύσουν τους αγοραστές για να κατεβάσουν την εφαρμογή, τους προσφέρεται έκπτωση για τα καινούρια παπούτσια Hovr Under Armor. Στο εσωτερικό του καταστήματος, το “sportstyle” απαντά στην τάση της μόδας για το athleisure, που επικεντρώνεται στην απόδοση, τη λειτουργία και την εκπαίδευση.

Βεβαίως, η Under Armor έχει ακόμα τρόπους να ξεπεράσει τους αντιπάλους της. Η Nike και η Adidas, για παράδειγμα, έχουν διεισδύσει εδώ και πολύ. Στους δρόμους της Ταϊπέι, είναι από τις σημαντικότερες δυτικές ετικέτες που μπορεί συχνά να εντοπιστούν αντί της Under Armor. Οι ετικέτες όπως η Lululemon που επωφελήθηκαν από την αθλητική τάση είναι επίσης πρόθυμες να εκμεταλλευτούν την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς.

Ως εικόνα της απόδοσής της, σε όλο το κατάστημα Under Armor, υπάρχουν φωτογραφίες των διασημοτήτων που υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένου του αστέρα του NBA, Stephen Curry, του παίκτη του γκολφ Jordan Spieth και του ηθοποιού Dwayne Johnson, ενώ κινούμενες εικόνες 3D του Curry και άλλων, όπως της χορεύτριας μπαλέτου Misty Copeland βρίσκονται κοντά στα τμήματα των παιδιών και των γυναικών. Ένας τοίχος που εκθέτει τα υπογεγραμμένα παπούτσια του Curry είναι άλλο ένα highlight.

Το κατάστημα είναι ένα από τα περίπου 60 της Under Armour στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των συνεργαζόμενων καταστημάτων λιανικής πώλησης, των εκπτωτικών outlets και των department stores μέσα πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας.

Συνολικά, η Under Armor έχει περίπου 700 ιδιόκτητα ή συνεργατικά σημεία λιανικής πώλησης στην Ασία, και η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε περίπου 1.900 μέχρι το 2023, όπως ανέφερε το Δεκέμβριο στη διάσκεψη των επενδυτών της. Είπε ότι η περιοχή διαθέτει μια αγορά 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά, συμπεριλαμβάνοντας τους καταναλωτές με λιγότερο σοβαρές ανησυχίες για τον αθλητισμό, ανέφερε ότι η συνολική αγορά αθλητικών ειδών στην περιοχή ανέρχεται σε 125 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε σύγκριση με τα στοιχεία της έρευνας αγοράς, περιέγραψε την αγορά αθλητικών παπουτσιών και ενδυμάτων της Βόρειας Αμερικής ως αγορά 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Γενικά μόλις ξεκινήσαμε στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού”, δήλωσε ο Jason Archer, διευθύνων σύμβουλος της Under Armor για την περιοχή, τον Δεκέμβριο. “Ακόμη και με περισσότερα από 1.300 σημεία διανομής σε όλη την APAC, εξακολουθούμε να είμαστε σχετικά νέοι στην αγορά στα περισσότερα κανάλια.Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για την νέα μας διαδρομή που ανοίγεται εκεί. ”

Στα τριμηνιαία κέρδη της Under Armor που ανακοίνωσε ενώ τα έσοδα στην κορυφαία αγορά της Βόρειας Αμερικής μειώθηκαν κατά 6%, στα 965 εκατομμύρια δολάρια, οι πωλήσεις της στο εξωτερικό σημείωσαν άνοδο 24%, στα 395 εκατομμύρια δολάρια. Τα ευρωπαϊκά έσοδα αυξήθηκαν κατά 32%, ενώ η περιοχή της Ασίας σημείωσε άνοδο 35% και θα είχε αυξηθεί κατά 39%, αποκλείοντας την επίπτωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Σε άλλη ένδειξη της διεθνούς φιλοδοξίας της, τον Ιούλιο, η Under Armor κατονόμασε τους νέους διευθύνοντες σύμβουλους για τις διάφορες διεθνείς περιοχές της και δήλωσε ότι το γραφείο της στο Χονγκ Κονγκ θα επεκταθεί για να λειτουργήσει ως η έδρα της στην Ασία.

Το εξωτερικό αντιπροσωπεύει περίπου το 28% των εσόδων της Under Armor, σε αντίθεση με περίπου τα τρία πέμπτα για τη μάρκα Nike, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα κέρδη των δύο εταιρειών.

“Πιστεύουμε πραγματικά ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα σε αυτή την περιοχή αυτή τη στιγμή επειδή είμαστε μικρότεροι “, δήλωσε ο Patrik Frisk, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Under Armor, σε δηλώσεις σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.