27 Απρ 2024
READING

H Nivea παρουσιάζει τα σχέδια της

2 MIN READ

H Nivea παρουσιάζει τα σχέδια της

H Nivea παρουσιάζει τα σχέδια της

Ο διευθύνων σύμβουλος της Beiersdorf, κ. Stefan De Loecker, ανακοίνωσε ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα για τις κορυφαίες μάρκες του ομίλου. Η πρόθεσή του είναι να αντιμετωπίσει την άνοδο των εμπορικών σημάτων.

Μαζικές Μάρκες  σε σχέση με premium εμπορικά σήματα

Η νέα στρατηγική του Beiersdorf θα ονομάζεται C.A.R.E. + που σημαίνει “θάρρος, φιλοδοξία, υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση”. Η εταιρεία θέλει να ενισχύσει τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος στο χαρτοφυλάκιό της και έχει διαθέσει ετησίως 70 έως 80 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Ο De Loecker πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί για την καταπολέμηση της ανόδου των premium εμπορικών σημάτων: “Οι μικρές επερχόμενες μάρκες που στοχεύουν συγκεκριμένες ομάδες έχουν ήδη κερδίσει το 40% της ευρωπαϊκής αγοράς περιποίησης δέρματος”, σημειώνει στη βελγική εφημερίδα De Tijd.

Η κύρια εστίαση της Beiersdorf είναι μαζικές μάρκες όπως η Nivea και η Hansaplast, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 75% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης. Παρόλο που τα αποτελέσματα είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλά καθώς το 2018, ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 7,2 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά σχεδόν 10%, ο Βέλγος Διευθύνων Σύμβουλος πιστεύει ότι είναι καιρός για γρήγορη δράση, επειδή οι πελάτες απαιτούν πιο προσωπική προσέγγιση.

Καινοτομία

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες μάρκες, ο De Loecker στοιχηματίζει στην καινοτομία: «Οι άνθρωποι είναι ακόμα πρόθυμοι να πληρώσουν για πραγματικές καινοτομίες». Ο Διευθύνων Σύμβουλος θέλει επίσης να σφίξει τον «ψηφιακό δεσμό» μεταξύ της μάρκας και του πελάτη, καθώς οι μεγάλης κλίμακας διαφημιστικές εκστρατείες στην τηλεόραση δεν έχουν πλέον το αποτέλεσμα που είχαν. Οι νέοι τύποι διαφημίσεων, για παράδειγμα μέσω επιρροών, γίνονται όλο και πιο σημαντικοί για την επίτευξη του σωστού κοινού στόχου.

Η Barbara Geusens, η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την εξειδικευμένη μάρκα Nomige, η οποία παράγει εξατομικευμένες κρέμες δέρματος, επιβεβαιώνει την ανάλυση του De Loecker: «Στο παρελθόν, θα βρείτε όλες τις μάρκες στο ίδιο ράφι καταστημάτων και η διαφορά ήταν στο marketing.Πλέον οι περισσότεροι πελάτες συνατούν τις μάρκες σε ψηφιακά μέσα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.