24 Απρ 2024
READING

H Waitrose και οι “κήποι” της

2 MIN READ

H Waitrose και οι “κήποι” της

H Waitrose και οι “κήποι” της

Είναι οι προ-συσκευασμένες σαλάτες έτοιμες να αποτελέσουν παρελθόν; Υπό την ηγεσία της Waitrose, τα βρετανικά σούπερ μάρκετ θέλουν να έχουν τους δικούς τους κήπους και τις κάθετες εκμεταλλεύσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μαρούλι σε μια παλιά σιδηροδρομική σήραγγα

Οι βιομηχανικοί έχουν αποκαλύψει τα σχέδια για τη δημιουργία κρεμαστών κήπων σε σούπερ μάρκετ. Όχι ότι η Waitrose επιστρέφει στα Αρχαία Θαύματα του Κόσμου: τα σχέδιά τους είναι πολύ πιο σύγχρονα. Τα νέα συστήματα δεν χρησιμοποιούν το έδαφος, είναι φορητά και μπορούν να τοποθετηθούν σε αστικά περιβάλλοντα όπως τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Οι καλλιέργειες αναπτύσσονται κάθετα, αιωρούνται από τις ρίζες τους σε έναν κύλινδρο, όπου τρέφονται με ένα θρεπτικό σπρέι.

Η premium αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose είναι ένα brand του λιανικού εμπορίου της John Lewis, η οποία επιβεβαίωσε πρόσφατα στο The Telegraph ότι είναι σε συνομιλίες με την βιο-μηχανική εταιρεία LettUs Grow, η οποία αναπτύσσει διάφορα είδη λαχανικών σε ένα εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό τούνελ στο Μπρίστολ.

“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να εμπνεύσει και να ευχαριστήσει τους πελάτες”

Η John Lewis θέλει να χρησιμοποιήσει τους κυλίνδρους για να μεγαλώσει το μαρούλι μέσα στο κατάστημα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επιλέξουν τις δικές τους φρέσκες σαλάτες. Το αν μπορεί να ξεκινήσει η ιδέα το 2019 παραμένει σε εξέλιξη: αν όχι, θα πρέπει να είναι το 2020. «Εμείς ξανασκεφτόματσε ουσιαστικά το σύστημα τροφίμων και την προέλευση του φαγητού μας», εξηγεί ο συνιδρυτής Jack Farmer .

“Πιστεύω ότι προέρχεται πραγματικά από τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν την εμπειρία λιανικής πώλησης στο μέλλον, με την άνοδο της Amazon και άλλων διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης, η εμπειρία του λιανικού εμπορίου πρέπει να γίνει πολύ πιο βιωματική”, δήλωσε στο πρόγραμμα BBC Farming Today. Ο Peter Cross, Διευθυντής Εξέλιξης Πελατών στην John Lewis, συμφωνεί: “Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει “σεισμικές” αλλαγές στον τομέα μας, με ένα νέο σημείο αναφοράς στην προσδοκία των πελατών κάθε φορά που ψωνίζουν,προϊόντα και εξατομικευμένες απρόσκοπτες εμπειρίες. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.