25 Απρ 2024
READING

Συνεχίζει την ανάπτυξή της η Lego

2 MIN READ

Συνεχίζει την ανάπτυξή της η Lego

Συνεχίζει την ανάπτυξή της η Lego

Μετά από μείωση του κύκλου εργασιών το 2017, η Lego είδε τον κύκλο εργασιών της και τα κέρδη της να βελτιώνονται ακόμη μία φορά το 2018, χάρη σε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα.Η εταιρεία εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια του Kirk Kristiansen, ο οποίος ίδρυσε τη Lego το 1932. Το όνομα της προέρχεται από μια σύντμηση των δύο δανικών λέξεων “leg godt”, που σημαίνει “καλό παιχνίδι”.

Μερίδιο αγοράς αυξάνεται παντού

Η οικογενειακή επιχείρηση, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πολύχρωμα τούβλα, δημιούργησε κύκλο εργασιών 36,4 δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών ή 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018 (αύξηση κατά 4%). Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 8,1 δισεκατομμύρια κορώνες (+ 3,5%, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ). “Είχαμε ξεκινήσει με έναν στόχο το 2018, για να σταθεροποιήσουμε την επιχείρηση. Είμαστε σε ευχάριστη θέση που το επιτύχαμε αυτό και να έχουμε αύξηση στις πωλήσεις αλλά και στην κερδοφορία”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Niels Christiansen. “Ειδικά με τις μεγάλες  προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία παιχνιδιών και το κλείσιμο των εξειδικευμένων retailers, όπως το Toys R Us. ”

Ο Christiansen έγινε CEO της Lego στα τέλη του 2017, αμέσως μετά την πρώτη πτώση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας σε δεκατρία χρόνια. Για λίγο, υπήρχε φόβος στα κεντρικά γραφεία του Billund ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να έχουν μετακινηθεί από το Lego, αλλά προφανώς τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια: εξήντα χρόνια μετά, η Lego είναι ακόμα ζωντανή και δυνατή.

Η Lego παρουσίασε ακόμη και αύξηση του μεριδίου της στην αγορά: η μικρή ανάπτυξη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες επιτεύχθηκε στη σκιά διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα, όπου τα “μικρά τούβλα” είναι πλέον πιο “hot” από ποτέ. Στην χώρα αυτή υπάρχουν πάνω από 270 εκατομμύρια παιδιά, που ήδη δημιουργούν το ένα δέκατο του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί μόνο όταν η Lego ανοίξει τα ογδόντα νέα προγραμματισμένα καταστήματά της. Η Lego πρόκειται να ανοίξει φέτος 80 νέα καταστήματα σε 18 κινεζικές πόλεις για να εργαστεί περαιτέρω για την επιτυχία των πωλήσεών της και να επωφεληθεί από μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.Στα τέλη του 2018, υπήρχαν ακόμη μόνο τριάντα καταστήματα σε δεκαοχτώ πόλεις, συμπεριλαμβανομένου ενός με ένα θεαματικό άνοιγμα στη Σαγκάη . Η δανέζικη εταιρεία κέρδισε επίσης μια διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Κίνα εναντίον της κινεζικής εταιρείας Lepin.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.