20 Απρ 2024
READING

Nike | ύμνος στις γυναίκες

3 MIN READ

Nike | ύμνος στις γυναίκες

Nike | ύμνος στις γυναίκες
Η Nike ξεκίνησε την προβολή της τελευταίας της διαφήμισή στην 30η επέτειο της καμπάνιας Just Do It κατά τη διάρκεια των Oscars, λαμβάνοντας την ευκαιρία να αναδείξει τα επιτεύγματα, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των γυναικών αθλητών.

Στη διαφήμιση των 90 δευτερολέπτων, με αφηγήτρια τη Serena Williams, συμμετέχουν μεταξύ άλλων, η γυμνάστρια Simone Biles, η snowboarder Chloe Kim, η Εθνική Ομάδα ποδοσφαιρικών αγώνων των Η.Π.Α., η αθλήτρια της ξιφομαχίας Ibtihaj Muhammad, η αθλήτρια του στίβου Caster Semenyaκαι η προπονήτρια στο NBA, Becky Hammon.

Το συναίσθημα που αποτυπώνει η εν λόγω διαφήμιση συνδυάζει άψογα στοιχεία από δύο διαφημίσεις της εταιρείας που λανσαρίστηκαν το περασμένο έτος, η “UntilWeAllWin”, καθώς και της διαφήμισης που πρωταγωνιστούσε ο Colin Kaepernick και η οποία κατάφερε να γίνει viral. Επικεντρώνεται και αναδεικνύει τα κλασσικά στερεότυπα και τους αθλητές που κατορθώνουν και τα ξεπερνάνε καθημερινά.

Τον Απρίλιο, μια χούφτα στελεχών παραιτήθηκε εξαιτίας ισχυρισμών για παραπτώματα, διακρίσεις και μεροληψία και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Parker, αναγνώρισε και δεσμεύθηκε να εργαστεί για να αλλάξει την υπάρχουσα αυτή κουλτούρα. Τον Αύγουστο, οι πρώην υπάλληλοι της Nike μήνυσαν την εταιρεία, ισχυριζόμενοι σε μια δίκη ότι η εταιρεία πέρασε χρόνια προσλαμβάνοντας γυναίκες υπαλλήλους με χαμηλότερους μισθούς από ό, τι οι άνδρες, αντιδρούσε περισσότερο στις γυναίκες κατά τις διαδικασίες επιθεώρησης επιδόσεων των υπαλλήλων και έδινε λιγότερες ευκαιρίες για προαγωγή σε εκείνες, σε σχέση με τους άνδρες.

Το τελευταίο αυτό διαφημιστικό σποτ της Nike δημιουργήθηκε από την διαφημιστική εταιρεία Wieden+ Kennedy, η οποία κατευθύνθηκε από τον Kim Gehrig, ο οποίος είναι γνωστός για τη δημιουργία κομψών και ουσιαστικών διαφημίσεων, όπως η πρόσφατη πολυσυζητημένη διαφήμιση για την εταιρεία Gillette, καθώς και οι βραβευμένες “ThisGirl Can” της Sport’s England και η “Viva La Vulva” της Libresse.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα masterclass στη διαφημιστική φόρμουλα της Nike.

Καθορίστε το εμπόδιο, παρουσιάστε τη λύση, χρησιμοποιήστε εικόνες και μουσική για να ξεκινήσετε τη διαφημιστική εκστρατεία.

Αν δείξουμε συγκίνηση, μας ονομάζουν δραματικές.

Αν θέλουμε να παίξουμε εναντίον ανδρών, είμαστε τρελές.

Και αν ονειρευόμαστε ίσες ευκαιρίες; Έχουμε ψευδαισθήσεις.

Όταν υποστηρίζουμε κάτι, είμαστε ασταθείς.

Όταν είμαστε πάρα πολύ καλές, υπάρχει κάτι λάθος με εμάς.

Και αν θυμώσουμε, είμαστε υστερικές, παράλογες ή απλώς τρελές.

Αλλά μια γυναίκα που τρέχει ένα μαραθώνιο ήταν τρελή.

Μια γυναίκα πυγμάχος ήταν τρελή.

Μια γυναίκα μποξέρ; Τρελή.

Προπονήτρια ομάδας NBA: Τρελή.

Μια γυναίκα που ανταγωνίζεται σε ένα hijab, αλλάζει το άθλημά της, προσγειώνεται σε ένα διπλό φελλό 1080, ή κερδίζει 23 Grand Slams, έχοντας ένα μωρό, και έπειτα επιστρέφει για περισσότερα; “Τρελή, τρελή, τρελή, τρελή και τρελή”. Έτσι αν θέλουν να σας αποκαλέσουν “τρελή”, ωραία. Δείξτε τους τι μπορεί να κάνει “η τρελή”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.