24 Απρ 2024
READING

Η Walmart φέτος ξεπερνά το Amazon

3 MIN READ

Η Walmart φέτος ξεπερνά το Amazon

Η Walmart φέτος ξεπερνά το Amazon

Μπορεί να φαίνεται ότι το Amazon είναι ασταμάτητο όταν πρόκειται για το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά ένας άλλος retailer τον προσπερνά με ταχύτητα: η Walmart.

Οι μετοχές του λιανικού γίγαντα σημείωσαν σημαντικά κέρδη , αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι πωλήσεις στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 43% κατά τη διάρκεια της σημαντικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η μετοχή της Walmart ήταν ο σαφής νικητής έναντι του Amazon κατά τους τελευταίους έξι μήνες, με μετοχές αυξανόμενες κατά 5% έναντι της πτώσης % του Amazon.

Ενώ κάποιοι μπορεί να δουν το κέρδος της Walmart ως την απώλεια Amazon και αντίστροφα, ο Ari Wald της Oppenheimer και η Gina Sanchez της Chantico Global υποστηρίζουν ότι οι δύο μετοχές  συνυπάρχουν και ότι υπάρχει μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία για το καθένα.

“Δεν νομίζω ότι είναι «είτε το ένα, είτε το άλλο» όταν συζητάμε για αυτές τις δύο μετοχές. Στην πραγματικότητα, νομίζουμε ότι και οι δύο μπορούν να δουλέψουν ψηλότερα μαζί  και έχουμε και τη Walmart και την Amazon.com στη S&P 500 λίστα αγορών μας “, δήλωσε ο Wald.

Στον Wald αρέσει η Walmart στα τρέχοντα επίπεδα, επειδή λέει ότι το διάγραμμα μετοχών δείχνει ότι είναι σταθερά σε ανοδική τάση. Σημείωσε ότι η μετοχή “έρχεται σε μια σημαντική δοκιμασία της τάσης για χαμηλότερα επίπεδα που χρονολογούνται από τις αρχές του 2018” και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να “παραμείνουν σε αυτή τη δύναμη” για να παίξουν ” βασισμένοι στην σχετική καλή δύναμη”.

Παρά την πρόσφατη αδυναμία του Amazon, ο Wald αναμένει ότι η μετοχή σύντομα θα κάνει στροφή με βάση το ευνοϊκό σκηνικό. Πιστεύει ότι σε έναν “κόσμο με χαμηλότερη ανάπτυξη”, οι επενδυτές θα δώσουν προβάδισμα σε εταιρείες υψηλότερης ανάπτυξης, όπως η Amazon, η οποία πωλείται πάνω από 1.627 δολάρια.

Ο βασικός αριθμός που παρακολουθεί είναι $ 1.780, που ήταν το επίπεδο αντοχής της μετοχής τους τελευταίους μήνες. Από τεχνική άποψη, αυτό σημαίνει η μετοχή έχει επανειλημμένα φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά ότι δεν κατάφερε να σπάσει και να αναπηδήσει υψηλότερα από αυτή την τιμή.

Ο Wald σημειώνει ότι η Amazon “κατασκευάζει αυτή τη βάση κάτω από την αντίσταση των $ 1.780”, που λέει ότι σημαίνει ότι “τελικά θα την σπάσει και θα πάει υψηλότερα”.

Όπως ο Wald, έτσι και η Gina Sanchez της Chantico Global πιστεύει ότι οι επενδυτές μπορούν να κατέχουν Walmart και Amazon μαζί. Όσον αφορά την Walmart, της αρέσει ιδιαίτερα η σταθερή ανάπτυξη που έχει επιδείξει η εταιρεία στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

“Η Walmart έχει καταβάλει μια σημαντική προσπάθεια και χρήματα πίσω από την οικοδόμηση των online υπηρεσιών της και αρχίζει να βλέπει κάποιες αποδόσεις από αυτό”, είπε.

Στη Sanchez επίσης αρέσει μακροπρόθεσμα η Amazon, αποδίδοντας μεγάλο μέρος της πρόσφατης αδυναμίας της σε μια προσωρινή επιβράδυνση στο προσοδοφόρο τμήμα των web services.

“Το Amazon Web Services ήταν πραγματικά μια τεράστια πηγή εσόδων γι ‘αυτούς, και ολόκληρη αυτή η περιοχή cloud επιβραδύνει λίγο. Αλλά μακροπρόθεσμα νομίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι για την Amazon», είπε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.