26 Απρ 2024
READING

Η Uniqlo έχει ένα σακάκι που μοιάζει με του Πρόεδρου Μάο

2 MIN READ

Η Uniqlo έχει ένα σακάκι που μοιάζει με του Πρόεδρου Μάο

Η Uniqlo έχει ένα σακάκι που μοιάζει με του Πρόεδρου Μάο

Η Uniqlo κυκλοφόρησε ένα καινούργιο σακάκι με τέσσερις μεγάλες τετράγωνες τσέπες. Κάποιοι λένε ότι μοιάζει με τη στολή που φορούσε ο Μάο Τσε Τουνγκ. Ένας εκπρόσωπος της  Uniqlo είπε  ότι “κάθε ομοιότητα” είναι καθαρά τυχαία”.  Η εταιρεία, που ανήκει στην Fast Retailing, περιγράφει το σακάκι ως ένα “εμβληματικό στρατιωτικό σακάκι” που αποτελεί μέρος της συλλογής “progressive essentials”.

Το νέο σακάκι για την ανοιξιάτικη συλλογή της Uniqlo είναι φαρδύ, φτιαγμένο από ελαφρύ βαμβάκι, έχει τέσσερις μεγάλες τετράγωνες τσέπες και, μερικοί λένε ότι είναι πολύ κοντά στην φόρμα που φορούσε ο μακάριος κινέζος κομμουνιστής ηγέτης Mao Zedong.

“Οποιαδήποτε ομοιότητα που έχουν σχολιάσει οι πελάτες ή οι άνθρωποι στο διαδίκτυο είναι καθαρά τυχαία”, δήλωσε  η Aldo Liguori, εκπρόσωπος της εταιρείας ειδών ένδυσης που ανήκει. “Αυτό δεν ήταν ποτέ στο μυαλό μας όταν σχεδιάσαμε το συγκεκριμένο κομμάτι. ”

Η αδιαμφισβήτητη ομοιότητα του νέου σακακιού και της στολής του Μάο επισημάνθηκε από τους χρήστες του Twitter. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι μοιάζει επίσης στα ρούχα που φορά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un.

Το σακάκι, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί “men u fatique jacket” έρχεται σε χακί, μαύρο και ναυτικό μπλε χρώμα. Περιγράφουν το σακάκι, το οποίο κοστίζει 69,90$, ως ένα “εμβληματικό στρατιωτικό σακάκι” που αποτελεί μέρος της “progressive essentials” συλλογής τους.

Η Uniqlo δεν είναι ο μόνος έμπορος λιανικής πώλησης που έχει “σκοντάψει” με ενδύματα με ενδεχόμενα υπονοούμενα ομοιότητας. Η Burberry αυτό το μήνα παρουσίασε ένα φούτερ στην πασαρέλα της, με ένα σχοινί που μερικοί είπαν ότι υπονοούσε μια θηλιά. Η Burberry ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν θα διαθέσει την μπλούζα προς πώληση.

Επίσης, αυτό το μήνα, η Gucci ζήτησε συγγνώμη για ένα πουλόβερ που μπορούσε να τραβηχτεί πάνω από τη μύτη και είχε μια κόκκινη περικοπή για το στόμα που μερικοί λένε ότι έμοιαζε με μακιγιάζ μαύρου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.