01 Μάι 2024
READING

Το Foot Locker κάνει άλμα $100M στον χώρο της μεταπώλησης sneakers

2 MIN READ

Το Foot Locker κάνει άλμα $100M στον χώρο της μεταπώλησης sneakers

Το Foot Locker κάνει άλμα $100M στον χώρο της μεταπώλησης sneakers

Το Foot Locker έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Goat Group, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η GOAT έχει αυξηθεί κατά 197,6 εκατομμύρια δολάρια από την εκκίνησή της το 2015 και έχει αποτίμηση 550 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές. Οι αθλητικές λίστες στην πλατφόρμα έχουν αυξηθεί σε 750.000 από 200.000 τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η πλατφόρμα Goat έχει πάνω από 35.000 μοναδικά σχέδια διαθέσιμα στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της, με μερικά σπάνια ζεύγη να φθάνουν τιμές ύψους 60.000 δολαρίων.

Μια βασική τεχνολογία είναι το εργαλείο πλοήγησης GOAT, το οποίο πιστοποιεί κάθε ζευγάρι παπουτσιών που λαμβάνει από τους πωλητές, προκειμένου να αποφευχθούν τα αντίγραφα. Η GOAT έχει επίσης φυσική παρουσία με την εξαγορά τον περασμένο Φεβρουάριο του Flight Club, το οποία έχει τρία καταστήματα.

Η Foot Locker και η GOAT, σύμφωνα με μια δήλωση, αναμένεται να «συνδυάσουν τις προσπάθειες» σε ψηφιακές και φυσικές πλατφόρμες λιανικής. Ο κ. Eddy Lu, Διευθύνων Σύμβουλος της GOAT, “Με πάνω από 3.000 καταστήματα λιανικής πώλησης, η Foot Locker θα υποστηρίξει την ψηφιακή παρουσία μας με φυσικά σημεία πρόσβασης παγκοσμίως”.

Μερικοί αναρωτήθηκαν πώς η GOAT θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα στα καταστήματα της Foot Locker. “Ίσως τα καταστήματα της Foot Locker να διπλασιάζονται ως κόμβοι για τη Goat, με περίπτερα όπου τα παπούτσια μπορούν να παραδοθούν, να ελεγχθούν ή να επικυρωθούν”, έγραψε ο Cam Wolf για το GQ. “Ίσως τα σπάνια κομμάτια της Goat να αναδυθούν, αναμειγμένα με τη γενική συλλογή αθλητικών παπουτσιών της Foot Locker.”

Με τη συνεργασία, η Foot Locker αποκτά πρόσβαση στην αυθεντικοποίηση της GOAT και σε άλλες ψηφιακές δυνατότητες, ενώ παράλληλα επεκτείνει την εμβέλειά της στους sneakerheads. “Ψάχνουμε συνεχώς νέους τρόπους για να αυξήσουμε την εμπειρία των πελατών μας και να φέρνουμε την sneaker και νεανική κουλτούρα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Dick Johnson, CEO της Foot Locker. Η συμμαχία ακολουθεί την απόκτηση της FarFetch από τον ανταγωνιστή, Stadium Goods, τον περασμένο Δεκέμβριο προς 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξή του στο Highsnobiety, ο ανώτερος σύμβουλος της αθλητικής βιομηχανίας του NPD Group, Matt Powell, δήλωσε: “Η αγορά μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών έχει αποδιοργανώσει την πρωτογενή αγορά. Η Foot Locker επενδύει σε αυτή και πιστεύει ότι η αγορά μεταπώλησης θα συνεχίσει να αυξάνεται και θέλει και η ίδια ένα κομμάτι αυτής της ανάπτυξης. “
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.