27 Απρ 2024
READING

Διαθέτετε Sberbank card? | “Leaders in FinTech”

4 MIN READ

Διαθέτετε Sberbank card? | “Leaders in FinTech”

Διαθέτετε Sberbank card? | “Leaders in FinTech”

Δεν έχω μετρητά πάνω μου.

– Έχετε κάρτα Sberbank;

– Δεχόσαστε κάρτες εδώ;

– Όχι, αλλά έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε με την Sberbank.

 – Μπορώ να πληρώσω με την Sberbank δηλαδή;

–  Φυσικά, η Sberbank είναι εντάξει.

Η προαναφερθείσα συζήτηση τα τελευταία δύο χρόνια στη Ρωσία, εξελίσσεται καθημερινά και επαναλαμβανόμενες φορές, κατά την διάρκεια της ημέρας σε καταστήματα, εστιατόρια, ινστιτούτα αισθητικής, μουσικά φεστιβάλ, ακόμη και σε οδοντιατρικές κλινικές. Μέσα σε λίγα χρόνια η Sberbank μετασχηματίστηκε από την τράπεζα «babushka» σε μια αρκετά καινοτόμο εταιρεία με πολλά ψηφιακά προϊόντα, σχεδόν παντού σε όλη τη χώρα.

Η Sberbank όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό λοιπόν, αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στη σύγχρονη Ρωσία, καθώς το μεγαλύτερο σύστημα εναλλακτικών πληρωμών σε τραπεζικές κάρτες από πλευράς μηνιαίων ενεργών χρηστών (40 εκατομμυρίων ανθρώπων), ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της.

Ας εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Η ισχυρότερη τράπεζα στη Ρωσία

Η Sberbank είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία και ευρύτερα συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, απαριθμώντας 110 εκατομμύρια πελάτες. Είναι επίσης μακράν του δεύτερου ο μεγαλύτερος εκδότης τραπεζικών καρτών, ελέγχοντας το 46% όλων των καταθέσεων, σχεδόν το 40% όλων των δανείων προς ιδιώτες, και περίπου το 70% όλων των πληρωμών στη χώρα. «Αν κάποιος ρωτήσει έχετε κάρτα Sberbank;», η απάντηση είναι κατά πάσα πιθανότητα «Ναι, σίγουρα”.

To app της Sberbank επεκτείνει τις δυνατότητες προσωπικών επενδύσεων των πελατών του και καθιστά τη διαδικασία επένδυσης ευκολότερη και πιο φιλική προς τους χρήστες.

Με τη SberbankOnline,οι χρήστες μπορούν να εκτελούν διάφορες τραπεζικές λειτουργίες ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο υποκατάστημα, προσφέροντας μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικώνκαι επιτρέποντας στους πελάτες τηςνα έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η Sberbank παροτρύνει εδώ και χρόνια τους πελάτες της να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν τη Sberbank Online

Ο ρωσικός τραπεζικός κολοσσός εδώ και χρόνια παροτρύνει τους πελάτες του να χρησιμοποιούν το app, καθώς με την πρόοδο των τεχνολογιών η ζήτηση για υπηρεσίες ανάπτυξης τραπεζικών εφαρμογών αυξάνονται καθημερινά. Και για να ικανοποιήσει την ανάγκη του σημερινού ψηφιακού πελάτη, η Sberbank επενδύει συνεχώς σε αυτόν τον τομέα, ώστε να μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στον χρήστη και να προσελκύει περισσότερους πελάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου είναι η ψηφιακή σας ταυτότητα

Η επαλήθευση και ο έλεγχος του ID με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού κάποιου είναι εύκολη και άκρως αποτελεσματική διαδικασία. Αυτό εφαρμόζει και η Sberbank, μετατρέποντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του πελάτη στην ψηφιακή του ταυτότητα. Και αυτό είναι άκρως βολικό, αν σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν ποτέ δεν αλλάζει τον αριθμό του κάποιος σήμερα.

Και τέλος ο μαγικός αριθμός 900

Το 900 είναι ο αριθμός που κάθε πελάτης της Sberbank, μπορεί να στείλει ένα μήνυμα κειμένου με το ποσό πληρωμής που επιθυμεί και θα λάβει ειδοποίηση από την τράπεζα ζητώντας του να επιβεβαιωθεί η αγορά. Τόσο απλό, χωρίς να απαιτείται τραπεζική κάρτα, με άμεση απόσυρση από τον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη. 

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι υπηρεσίες αξιοποίησαν τη δύναμη της Sberbank Online και έμαθαν να προσαρμόζουν το σενάριο πληρωμής τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Όλα τα προηγούμενα διαμόρφωσαν το κλίμα γύρω από το οποίο, η Sberbank Online εκτοξεύτηκε και σήμερα θεωρείται το πιο δημοφιλές σύστημα πληρωμών στη Ρωσία!

Η αρθρογράφος Anna Kuzmina είναι CCO της Yandex.Money, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών FinTech στη Ρωσία, που δραστηριοποιείται στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες B2C και B2B. Η Warply διοργανώνει ημερίδα με διεθνείς ομιλητές ανάμεσα στις οποίες θα βρίσκεται και η Anna Kuzmina, στις 7 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη, με δωρεάν είσοδο. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητριών θα είναι επίσης η Ana Cernat(CEO της Alior Βank Romania), η Άννα Πούλιου, (Head of Privacy στη CHANEL), ενώ έρχεται να προστεθεί και η Εύα Καϊλή, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και Rapporteur σε Blockchain & FinTech.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό μέσω προσκλήσεων που μπορεί να λάβει κανείς στο https://warp.ly/leaders-in-fintech

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.