18 Απρ 2024
READING

Guinness Masters | Η τέχνη της ολοκληρωτικής μπλόφας με τη Guinness Clear

3 MIN READ

Guinness Masters | Η τέχνη της ολοκληρωτικής μπλόφας με τη Guinness Clear

Guinness Masters | Η τέχνη της ολοκληρωτικής μπλόφας με τη Guinness Clear

Η Guinness έχει ένα νέο προϊόν που ονομάζεται “Guinness Clear” και μαζί του ένα μήνυμα. Ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ράγκμπι Six Nations, η Guinness Clear προσπαθεί σαφώς να επωφεληθεί από το τσουνάμι της μπύρας που ρέει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες. Πριν αρχίσουμε το σχολιασμό, ρίξτε μια ματιά:

 

Το ωραίο στο σποτ είναι η μπλόφα. Ξεκινά με αυτό που υποτίθεται ότι είναι το νέο προϊόν της Guinness. Ακόμα καλύτερα, ένα νέο προϊόν που είναι το αντίθετο της σκοτεινής, κρεμώδους γεύσης που περιμένουμε από την Guinness. Μια διάφανη Guinness; Είναι αδύνατο να μην δείτε το υπόλοιπο του διαφημιστικού σποτ.

Και η μπλόφα συνεχίζεται. Το υγρό δεν μοιάζει με μπύρα, αλλά ο αφηγητής μιλάει για το πώς έχει δημιουργηθεί “από μια παλιά συνταγή”, καθώς βλέπουμε τον ζυθοποιό να κοιτάζει με σιγουριά ένα ποτήρι που κατά πάσα πιθανότητα είναι γεμάτο με το περιεχόμενο της δεξαμενής πίσω του.

Στην πραγματικότητα, παίρνει 19 δευτερόλεπτα μέχρι η μπλόφα να αποκαλυφθεί με το σούπερ “100% H2O”. Τώρα το πιάνουμε! Είναι μια διαφήμιση για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Αλλά αυτή είναι ακριβώς η στιγμή μιας τέλειας ιστορίας που δεν μας κουνά το δάχτυλο, δε μας διδάσκει ή με οποιονδήποτε τρόπο μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο άνετα για την κατανάλωση πραγματικής μπύρας. “Κάνετε αυτή τη νύχτα αξέχαστη”.

Τόσο καλά. Η Guinness , μια μάρκα μπύρας να θυμάστε, θέλει να περάσουμε καλά και να είμαστε σε θέση να το θυμόμαστε την επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων ράγκμπι Six Nations, αυτό είναι ένα μήνυμα υπεύθυνης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών που πραγματικά μπορεί να ακουστεί.

Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ακόμη καλύτερα, το σποτ είναι τόσο αστείο που κανείς θα στοιχημάτιζε ότι οι οπαδοί όχι μόνο θα ακολουθήσουν τη συμβουλή της μάρκας, αλλά θα παραγγείλουν και στο μπαρ μια  “Guinness Clear”. Και οι bartender θα τους προσφέρουν το ποτήρι, κλείνοντάς τους το μάτι με επιβράβευση.

Και εκεί συνεχίζεται η εκστρατεία. Αν κάποιος κοροϊδέψει κάποιον άλλο που διασκεδάζει πίνοντας νερό, τότε εκείνος μπορεί να ανταπαντήσει λέγοντας “Όχι, πίνω μια Guinness Clear!” με ένα ακόμα μεγαλύτερο, πιο σαρκαστικό ύφος. Αλλά το θέμα είναι ότι η επωνυμία Guinness θα φαίνεται επάνω στα καθαρά ποτήρια, θα προκαλέσει τα σχόλια και, ποιος ξέρει, ίσως ακόμη και μερικά posts στο Instagram, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όπως ο Mark Sandys, παγκόσμιος επικεφαλής μπίρας της Diageo, το έθεσε:

“Πιστεύουμε ότι η ανάλαφρη προσέγγιση που παρέχεται μέσω της κυκλοφορίας του προϊόντος Guinness Clear θα οδηγήσει σε συνομιλία και θα βάλει την υπεύθυνη κατανάλωση στο προσκήνιο σε ολόκληρο το Guinness Six Nations και πέρα ​​από αυτό. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η παραγγελία νερού, ανεξάρτητα από τη μάρκα του, είναι μια δυνατή και θετική επιλογή από τα εκατομμύρια των οπαδών που θα παρακολουθούν το πρωτάθλημα τις επόμενες έξι εβδομάδες “.

Το σποτ είναι πράγματι διασκεδαστικό και διδακτικό. Παρακάτω, δείτε τη σύντομη εκδοχή του για το πέρασμα από την κλασσική Guinness στην “νέα”.

Το τέλειο σερβίρισμα:

και την έξτρα παγωμένη εκδοχή:

Αυτή είναι μια εκστρατεία που θα θυμόμαστε για χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.