27 Απρ 2024
READING

Wellness | η νέα τάση

3 MIN READ

Wellness | η νέα τάση

Wellness | η νέα τάση

Με το κίνημα #wellness να φτάνει τα 24,6m post στο Instagram, η προώθηση της αυτο-ευεξίας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Η παγκόσμια αγορά ευεξίας αυξήθηκε από 3,7 τρισ. δολάρια, σε 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2015 και 2017, καθιστώντας την μία από τις πιο δυναμικές καταναλωτικές αγορές. Η ευεξία περιλαμβάνει πολλά στοιχεία και πιστεύουμε ότι τρία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

Τρώμε υγιεινά

Το παγκόσμιο vegan κίνημα και η “free from” αγορά αυξάνεται σε δημοτικότητα. Στην Κίνα, η vegan αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 17% έως το 2020 και στο Χονγκ Κονγκ, το 22% του πληθυσμού ακολουθεί τακτικά έναν φυτικό τρόπο διατροφής. Η Πράσινη Δευτέρα ιδρύθηκε το 2012 και ο ιδρυτής της, David Yeung, εργάστηκε για να προωθήσει αυτή την πλατφόρμα, ενθαρρύνοντας μια «πράσινη» φιλοσοφία μιας ημέρας για να μειώσει την κατανάλωση κρέατος.

Η ιδέα έχει εισαχθεί σε 1.000 μενού εστιατορίων στο Χονγκ Κονγκ και σε 30 ακόμη χώρες. Ο David Yeung άνοιξε το 2015 το πρώτο κατάστημα Green Common, που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αποστολής του να “γίνει φυσιολογικό το να τρώει με έναν τρόπο που είναι καλός για εκείνον, για τους άλλους και για τον πλανήτη”.

Νιώθουμε καλά

Η αγορά προσωπικής φροντίδας, ομορφιάς και αντι-γήρανσης αυξήθηκε κατά 4,1% μεταξύ 2015 και 2017, σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Εντός αυτής της αγοράς, υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία για «καθαρά» προϊόντα ομορφιάς, απαλλαγμένα από parabens, συνθετικά χρώματα και άλατα με τη βιωσιμότητα και την ευεξία στο μυαλό των καταναλωτών.

Μεγάλες μάρκες καλλυντικών γίνονται όλο και πιο ευσυνείδητες σε αυτό και αναλαμβάνουν δράση, με μάρκες όπως την Net-a-Porter να ξεκινούν μια καθαρή κατηγορία ομορφιάς και τη Birchbox να ξεκινά την κατηγορία “Ingredient Conscious” για να βοηθήσει να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σχετικά με τη διαφορά μεταξύ «φυσικού» και «καθαρού».

Οι νέες τάσεις που κερδίζουν σε αυτόν τον τομέα, περιλαμβάνουν τον καθαρό ύπνο, την ηχητική θεραπεία και τα γυμναστήρια για παιδιά. Παρατηρήθηκε επίσης αύξηση των χώρων ευεξίας σε μεγάλες πόλεις, επιτρέποντας στους ομοϊδεάτες να στοχεύουν σε όλες τις πτυχές της ευεξίας. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το The Well στην New York, το οποίο περιγράφεται ως ένα «πλήρες οικοσύστημα για την ευεξία» και το στούντιο Bhuti στο Richmond του Surrey, το οποίο προσφέρει μια «πλήρη διαφυγή ευεξίας», συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων, μαθημάτων, ημερήσιων ιαματικών πηγών, θεραπείες και εταιρικά πακέτα ευεξίας.

Δουλεύουμε σωστά



Η ευεξία στο χώρο εργασίας είναι μια επένδυση που πραγματοποιείται από τους εργοδότες για τη βελτίωση της ευεξίας των εργαζομένων, τόσο διανοητικά όσο και σωματικά, και μπορεί να κυμαίνεται από συνεδρίες de-stress και detox, έως μαθήματα γιόγκα και εργαστήρια διατροφής. Η παγκόσμια αγορά ευεξίας στο χώρο εργασίας εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 4,7% ετησίως στα 47,5 δισ. δολ. Το 2017, καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τις συνέπειες που έχει η ευημερία των εργαζομένων στην παραγωγικότητα και το κόστος. Εκτιμάται ότι μόνο το 10% των εργαζομένων στον κόσμο καλύπτονται επί του παρόντος από σχέδια εταιρικής ευεξίας και θεωρούνται πρωτοποριακά στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ασία.

Η Virgin Pulse της Virgin Group, προωθεί την ευεξία στο χώρο εργασίας σε πάνω από 2 εκατομμύρια υπαλλήλους σε 190 χώρες παγκοσμίως και έχει επεκταθεί στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Το fitness studio UFIT με έδρα τη Σιγκαπούρη, ξεκίνησε ένα αφιερωμένο τμήμα επιχειρήσεων, το UFIT Performance, παρέχοντας υπηρεσίες ευεξίας σε επιχειρήσεις. Είναι ο επίσημος πάροχος ευεξίας στις επιχειρήσεις της Disney και της LinkedIn στη Σιγκαπούρη και έχουν επίσης αναπτύξει ένα πρόγραμμα ευεξίας για την Hewlett-Packard στις ΗΠΑ. Τα πακέτα εταιρικής ευεξίας περιλαμβάνουν μια ποικιλία υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων άσκησης, των μαθημάτων bootcamp και των ειδικών συμβουλών διατροφής.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.