Το Tide με νέα καταστήματα πλυντηρίων

Η εταιρεία Procter & Gamble θέλει να βοηθήσει τα άτομα που ασχολούνται με την καθαριότητα στο σπίτι πλένοντας τα ρούχα τους. Η μάρκα Tide έχει ως στόχο να έχει πάνω από 2.000 καταστήματα καθαρισμού μέχρι το τέλος του 2020, ανέφερε η εταιρεία σε  δήλωση.

Σχεδιάζει να ανοίξει μια σειρά 24-ωρών καταστημάτων, με παράδοση πακέτων σε πολυκατοικίες και πωλητές. Θα έχει επίσης φορτηγά που θα συλλέγουν και θα παραδίδουν στους μαθητές στις πανεπιστημιουπόλεις. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα drop-boxes μπορούν να διαχειριστούν τα ρούχα τους μέσω της εφαρμογής Tide Cleaners, υποβάλλοντας τις οδηγίες καθαρισμού και τον αριθμό drop-box, πριν ειδοποιηθούν όταν το πλύσιμο είναι έτοιμο για συλλογή.

Η μάρκα P&G έχει ήδη αρκετές εκατοντάδες καταστήματα Tide ή drop-offs και έχει αναπτυχθεί εν μέρει μέσω της απόκτησης άλλων. Αγόρασε την on-demand υπηρεσία καθαρισμού Pressbox τον Ιούλιο του 2018, μια εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο και ξεκίνησε από δύο αποφοίτους το 2013. Η εταιρία MW Cleaners από το Τεξας, έγινε franchisee τον Μάιο του 2018.

“Για πολλούς ανθρώπους, η πλησιέστερη αίθουσα πλυντηρίων είναι 20 ορόφους κάτω ή 10 τετράγωνα κάτω στο δρόμο”, δήλωσε ο Sundar Raman, αντιπρόεδρος της βρετανικής επιχείρησης φροντίδας υφασμάτων της βρετανικής P&G. “Ο στόχος μας με το Tide Cleaners είναι να βοηθήσουμε τις ολοένα και πιο πολυάσχολες ζωές των ανθρώπων να περιστρέφονται περισσότερο γύρω από τα σημαντικά πράγματα και λιγότερο γύρω από τα ρούχα τους”.

Περίπου 26 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά δίνουν ήδη τα ρούχα τους έξω για πλύσιμο, σύμφωνα με δήλωση της P&G και υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην αγορά, όπως το Rinse, μια start-up που μπορεί να γίνει μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έναν από τους πρώτους επενδυτές του.


Η P&G ζητά από τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές, τους δικαιοδόχους και τους διαχειριστές κτιρίων να απευθυνθούν στην Tide για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν ένα κατάστημα στην πόλη τους. Οι ιδιοκτήτες των επειχειρήσεων θα καταβάλουν στην P&G τέλη δικαιωμάτων ύψους 6,5% επί των καθαρών πωλήσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tide Dry Cleaners. Υπάρχουν 125 ανεξάρτητα καταστήματα Tide Cleaners σε 22 πολιτείες, με την πλειονότητα να είναι οικογενειακά franchises.