07 Σεπ 2024
READING

Η επανακυκλοφορία του Rescue Heroes της Fisher-Price είναι το λαμπρό παράδειγμα του σωστού branding

7 MIN READ

Η επανακυκλοφορία του Rescue Heroes της Fisher-Price είναι το λαμπρό παράδειγμα του σωστού branding

Η επανακυκλοφορία του Rescue Heroes της Fisher-Price είναι το λαμπρό παράδειγμα του σωστού branding

Αυτό που ήταν κάποτε παλιό είναι και πάλι νέο και cool. Πρόσφατα, η Fisher-Price ανακοίνωσε την επανακυκλοφορία της κλασικής μάρκας Rescue Heroes. Σε μια αποκλειστική συνεργασία με την Walmart στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με πρόσθετους συνεργάτες παγκοσμίως, η Fisher-Price σχεδιάζει να επαναφέρει τη σειρά παιχνιδιών Rescue Heroes ως έναν τρόπο να εμπλακεί στη φαντασία των παιδιών προσχολικής ηλικίας,  χωρίς να στηριχθεί στους φανταστικούς και συχνά βίαιους κόσμους του τυπικού ήρωα δράσης.

Η ιδέα είναι αντ ‘αυτού να γιορτάσουν τους ήρωες του πραγματικού κόσμου, όπως οι γενναίοι πυροσβέστες, που παλεύουν τα πάντα, από πυρκαγιές στην Καλιφόρνια μέχρι τα παλιρροϊκά κύματα στη Νοτιοανατολική Ασία – δηλ. ανθρώπους της πραγματικής ζωής που πηγαίνουν πέρα ​​από το καθήκον.

“Το Heroes Rescue είναι μια παγκόσμια νέα κυκλοφορία. Το cast έχει επεκταθεί και είναι διεθνές καθώς βλέπουμε πραγματικούς ήρωες παντού στον κόσμο”, ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της Fisher-Price και παγκόσμιος επικεφαλής παιδικής προσχολικής ηλικίας,  Chuck Scothon σε μια συνέντευξη.

Ο πυροσβέστης Joe Torrillo είναι το τέλειο παράδειγμα του ήθους της νέας κυκλοφορίας. Όντας πρώην πυροσβέστης, ο Joe Torrillo, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ήταν στην πραγματικότητα στο δρόμο του για την εκδήλωση των Heroes Rescue, λίγο πριν τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση. Μόλις έλαβε κλήση, πήγε αμέσως στο World Trade Center για να βοηθήσει και κατέληξε σχεδόν θαμμένος ζωντανός κάτω από την κατάρρευση των δίδυμων πύργων.

Σε ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου για τη Fisher-Price, ο κ. Torrillo παρατήρησε: «Ως πρώην μέλος του FDNY, οι Rescue Heroes και το μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά, χτυπάνε κατευθείαν μέσα στα σπίτια μας. Είμαι ενθουσιασμένος που η Fisher ξανά-κυκλοφορεί αυτή την εμπνευσμένη σειρά παιχνιδιών και με τίμησε με τον δικό μου ήρωα διάσωσης.”

Ο κ. Torrillo έχει δίκιο. Θα πρέπει να είναι περήφανος και όχι μόνο για το μήνυμα που στέλνει το νέο παιχνίδι στα παιδιά, αλλά και για το τι σημαίνει μέσα στον νέο κόσμο της λιανικής και του CPG brand development.

Οι βιομηχανίες λιανικής και καταναλωτικών προϊόντων μεταβάλλονται με ταχείς ρυθμούς. Για να ανταγωνιστούν, οι εταιρείες πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και να αγκαλιάσουν ένα νέο τροχό για να κάνουν πωλήσεις. Αυτός ο νέος τροχός, που χτίστηκε στο πλαίσιο του κοινωνικού εμπορίου, μπορεί να φανεί παρακάτω:

Ο νέος τροχός του 21ου αιώνα για εμπόρους λιανικής πώλησης και CPG βασίζεται σε δεδομένα. Τα δεδομένα δημιουργούν καλύτερες εμπειρίες μάρκας παντός καναλιού (τόσο ψηφιακές όσο και φυσικές), οι οποίες δημιουργούν κίνηση, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ευκαιρίες για νέες εταιρικές σχέσεις, εταιρικές σχέσεις που αυξάνουν περαιτέρω την ποιότητα των δεδομένων και επιτρέπουν τον κύκλο να εμπλουτίζεται ξανά και ξανά. Στο βάθος, η διάρθρωση κόστους και τα τιμολόγια ενός πωλητή ή ενός εμπορικού σήματος αυξάνουν αυτές τις προσπάθειες δημιουργώντας “περιθώριο” που μπορεί να διοχετευθεί πίσω στον τροχό.

Το πιο σημαντικό στα παραπάνω είναι αυτό που βρίσκεται στο κέντρο του τροχού. Οι εταιρείες, όπως το Amazon, μπορεί να αναπτύσσονται αποκλειστικά, αλλά η γενιά millennials απαιτεί περισσότερα, μια απαίτηση που θα μπορούσε να είναι η Αχίλλειος πτέρνα του Amazon και άλλων με την πάροδο του χρόνου. Η millennial γενιά απαιτεί από τις επιχειρήσεις να έχουν έναν σκοπό, έναν τρόπο να κατανοήσουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες ζουν.

Η επανακυκλοφορία των Fisher-Price Rescue Heroes βρίσκει στόχο στις διαστάσεις που περιγράφονται παραπάνω. Πρώτα απ ‘όλα, η επανακυκλοφορία βασίζεται σε μια κοινωνική αποστολή που έχει ουσιαστική σημασία. Ένας χρόνος χρειάστηκε για την ανάπτυξη της ιδέας, ώστε αυτή να δώσει στους γονείς έναν τρόπο να εισαγάγουν τα παιδιά στα δύσκολα θέματα που συμβαίνουν, δυστυχώς, στον κόσμο καθημερινά και να τους δοθεί, όπως λέει ο Scothon, “ένας ανώτερος σκοπός για να παίξουν”.

“Στη Fisher-Price, προσπαθούμε να φέρουμε τη διαφορά στον κόσμο μέσα από τα παιχνίδια και το παιχνίδι και τίποτα δεν βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη δύναμη του θετικού αντίκτυπου περισσότερο από τους Rescue Heroes. Η ικανότητα να φέρουμε αυτή την ιστορία σε παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών και να κάνουμε τις μαμάδες να αισθάνονται καλά για τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά τους είναι, για εμάς, ο λόγος να πηγαίνουμε κάθε μέρα χαρούμενοι στη δουλειά μας”.

Δεύτερον, με τον διαχρονικό σκοπό που έχει καθοριστεί σαφώς, το λανσάρισμα της σεράς χρησιμεύει επίσης ως πρότυπο για την παρακολούθηση άλλων CPG, διότι έχει τις ρίζες της στην εμπνευσμένη ανακάλυψη μέσω της κοινωνικής σύνδεσης. Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας, θα κυκλοφορήσει περιεχόμενο animation στο YouTube Kids τον Απρίλιο, το οποίο θα περιλαμβάνει διασκεδαστικούς, κινούμενους χαρακτήρες και ιστορίες που θα τιμήσουν τους καθημερινούς ήρωες ενηλίκων και παιδιών. Για παράδειγμα, ένας από τους πρώτους «παιδικούς ήρωες» θα είναι ο Roman McConn, ένα μικρό, ούτε καν 10-χρονών παιδί από το Τέξας, το οποίο ξεκίνησε το Project Freedom Ride για να βοηθήσει τα ζώα μέσα στην κοινότητά του να βρουν σπίτια.

Στη συνέχεια, και αυτό είναι το πραγματικά cool, αλλά και το σημείο όπου εισέρχεται η Walmart, η Fisher-Price και η Walmart σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περίπου 500 εκδηλώσεις σε καταστήματα της Walmart σε όλη τη χώρα, όπου οι γονείς και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να συγκεντρωθούν, να δουν τα προϊόντα στην οθόνη και φυσικά , να αγγίξουν και να νιώσουν ό,τι αγαπούν σχεδόν όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας – αληθινά πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα – και να μιλήσουν με πραγματικούς πυροσβέστες και αστυνομικούς.

“Ο στόχος μας με αυτή την εκδήλωση είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα των Rescue Heroes απευθείας στα παιδιά και να τους επιτρέψουμε να ασχοληθούν με τους καθημερινούς ήρωες και τον σκοπό που αυτοί υπηρετούν. Ως ο μεγαλύτερος έμπορος λιανικής πώλησης της Αμερικής, η Walmart μας επιτρέπει να συνεργαστούμε με γονείς και παιδιά φέρνοντας κάθε ήρωα απευθείας σε αυτούς “, ανέφερε ο Scothon.

Στη νέα εποχή της λιανικής πώλησης και των νέων στρατηγικών για το branding καταναλωτικών προϊόντων, ο σκοπός έχει σημασία και συνδέεται με τους καταναλωτές μέσω κοινών κοινωνικών εμπειριών, τόσο φυσικών όσο και ψηφιακών, κατά μήκος του οριζόντιου συνεχές του κοινωνικού εμπορίου. Τα σχέδια αναζωογόνησης της Fisher-Price φέρνουν στο προσκήνιο τις ιδέες που θα εμπλουτίσουν τον ίδιο τον εαυτό τους με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι γονείς και τα παιδιά μοιράζονται την ανακάλυψη του τι σημαίνει πραγματικά η μάρκα.

Τώρα, θα μπορούσε αυτό που περιγράφεται να είναι ακόμα καλύτερο; Υπάρχουν άλλα πράγματα που θα μας άρεσε να δούμε να κάνει η Fisher-Price μέσα σε αυτή την κυκλοφορία; Υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο “ναι, και” εκεί έξω;

Ναι, σίγουρα υπάρχει.

Το “ναι, και” θα ήταν αν η Fisher-Price σκεφτόταν τη διανομή του προϊόντος με νέο τρόπο. Η εμπιστοσύνη στις προτιμήσεις της Walmart εξακολουθεί να έχει νόημα, αλλά τα μετασχηματιστικά βήματα είναι εκεί έξω που θα μπορούσαν να πάνε την απτή εμπειρία των προϊόντων και το λιανικό εμπόριο πέρα ​​από τα events του εμπορικού κεντρου τα Σαββατοκύριακα.

Pop-up  καταστήματα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν για να μοιάζουν με τεράστια πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά αυτοκίνητα με μικρό αποτυπώμα και τα παιδιά θα μπορούσαν απλώς να παίξουν και οι γονείς θα μπορούσαν απλώς να αγοράζουν προϊόντα, τραβώντας φωτογραφίες με τα κινητά τους και στη συνέχεια να μοιραστούν αυτές τις εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα που η Rescue Heroes έχει ορίσει.

Να οδηγήσεις τους καταναλωτές από την ανακάλυψη στην άμεση αγορά. Αυτός είναι ο χώρος που θα εξερευνήσουν οι κορυφαίες CPG και η επανακυκλοφορία του Rescue Heroes καλύπτει με γρήγορο ρυθμό τα πρώτα μέτρα του αγώνα για τον τελικό προορισμό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.