25 Απρ 2024
READING

Starbucks Dewata | 9 ξεχωριστά χαρακτηριστικα

4 MIN READ

Starbucks Dewata | 9 ξεχωριστά χαρακτηριστικα

Starbucks Dewata | 9 ξεχωριστά χαρακτηριστικα

Ένα ξεχωριστό Starbucks κατάστημα υπάρχει στο Μπαλί, στην Ινδονησία με 9 μοναδικά στοιχεία.

  1. Το πρωτότυπο λογότυπο

Η Starbucks ανοίγει το Dewata Coffee Sanctuary με ένα πρωτότυπο λογότυπο, δημιουργημένο στην τεχνική του Geringsing Double Ikat, εμπνευσμένο από τις βαθιές παραδόσεις της ιστορίας του σπόρου ως το κύπελλο. Το Double Ikat, που βρίσκεται μόνο στο Μπαλί, είναι μια τεχνική ύφανσης που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει υφάσματα, τα οποία παραδοσιακά χρειάζονται πέντε χρόνια για να δημιουργηθούν, και ένα βασικό ύφασμα που χρησιμοποιείται στο τελετουργικό φόρεμα, που πιστεύεται ότι έχει εξαιρετικές δυνάμεις. Το ίδιο το λογότυπο είναι ένα λουλούδι λωτού, το σύμβολο της ομορφιάς, της ευημερίας και της γονιμότητας, και ιδιαίτερα σεβαστό στο Μπαλί. Τα 18 πέταλα αντιπροσωπεύουν την μπαλινέζικη φιλοσοφία του Tri Hita Karana – τα τρία στοιχεία της ευημερίας: αρμονικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, περιβάλλοντος και Θεού.

2. Πρόσοψη καταστήματος

Η πρόσοψη του καταστήματος δημιουργείται με τοπικά κόκκινα τούβλα σε σχήμα ημικυκλίων για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση των πολλών κυμάτων που βρίσκονται στις διάσημες παραλίες του Μπαλί. Το εξωτερικό φαίνεται να μετακινείται στους περαστικούς στην λεωφόρο Sunset καθώς οδηγούν στο δρόμο μπροστά του και συνδυάζει τις σύγχρονες τεχνικές κτιρίων με την παραδοσιακή μπαλινέζικη αρχιτεκτονική για ένα συνοθύλευμα δυτικού και ανατολικού σχεδιασμού . Ο σχεδιασμός μεταφέρεται στο εσωτερικό του καταστήματος στην κεντρική μπάρα, όπου οι baristas δημιουργούν τα αγαπημένα ροφήματα Starbucks.

3. Μικρο-καλλιέργεια δέντρων καφέ Arabica

Με την είσοδο στο χώρο, οι πελάτες υποδέχονται από μια μικρο-καλλιέργεια δέντρων καφέ Arabica. Αυτό το οικόπεδο έκτασης 1.000 τετραγωνικών στρεμμάτων θα είναι ένα παραγωγικό αγρόκτημα παραγωγής καφέ που θα δίνει καρπούς κατά τη διάρκεια της συγκομιδής στην περιοχή, συνήθως στις αρχές της άνοιξης, και αντικατοπτρίζει το μέγεθος του 90% όλων των αγροκτημάτων καφέ στην Ινδονησία.

4. Χειροποίητη ξύλινη τοιχογραφία

Καθώς οι πελάτες εισέρχονται στο καφέ, τα μάτια τους τραβά αμέσως ένα μοναδικό έργο που γεμίζει το κατάστημα. Μια ξύλινη τοιχογραφία από το Jepara, ύψους 30 ποδιών, απεικονίζει την ιστορία του καφέ στην Ινδονησία, από τις περιοχές που καλλιεργούν καφέ της Java, Sulawesi, Bali, West Papua, Brastagi και North Sumatra, όπου στεγάζεται το Starbucks Indonesia Farmer Support Center. Πάνω από το Reserve bar, οι πελάτες αντικρίζουν την εγκατάσταση μπαμπού εμπνευσμένη από τον καπνό και τους ατμούς που δημιουργούν το γνωστό άρωμα του καφέ. Και τα δύο εκτεταμένα κομμάτια δημιουργήθηκαν από το ινδονησιακό πρακτορείο τέχνης, Atrovale, ενώ δύο καλλιτέχνες με έδρα την Τζακάρτα, η Janet Jane και ο Jamal M. Aziz, δημιούργησαν κομμάτια για να τονίσουν τις στιγμές ανακάλυψης του καταστήματος. Η τέχνη macramé της Janet ήταν εμπνευσμένη από τα καταπράσινα τοπία των ινδονησιακών αγροκτημάτων καφέ, ενώ οι δύο τοιχογραφίες του Τζαμάλ απεικονίζουν το πρώτο ταξίδι του καφέ.

 

  1. Χειροποίητα πέτρινα πλακάκια

Στο Reserve Bar, τα χειροποίητα πέτρινα πλακάκια δημιουργούν το περίτεχνο σχέδιο στον τοίχο. Η παραδοσιακή, τοπική χειροτεχνία που διατηρείται και σήμερα στο Μπαλί, επαναδιατυπώθηκε σε πρότυπα που αντανακλούν μια σύγχρονη ερμηνεία των λουλουδιών και των κόκκων καφέ.

6. Ζωντανός τοίχος

Στα αριστερά της εισόδου, οι πελάτες καλούνται στο κεντρικό μπαρ που διαθέτει έναν τοίχο γεμάτο με χλωρίδα από την περιοχή. Τα βότανα είναι διατεταγμένα με τη χαρακτηριστική gapura του Bali, τις διαχωρισμένες πύλες, ένα σύμβολο για την υποδοχή των επισκεπτών στα καταστήματά. Αυτός ο ζωντανός τοίχος βρίσκεται πίσω από το μπαρ όπου οι συνεργάτες της Starbucks θα μπουν στο καφέ για να συνδεθούν με τους πελάτες και να μεταφέρουν τα αγαπημένα τους ροφήματα Starbucks.

7. Γλάστρες από πηλό

Γύρω από το κατάστημα, οι πελάτες θα μαγευτούν από τη χλωρίδα, που μεταφέρει το μοναδικό ινδονησιακό περιβάλλον. Τα δέντρα σε όλο το χώρο φυτεύονται σε όμορφα πήλινα αγγεία εμπνευσμένα από ένα παραδοσιακό σχέδιο της Σουμάτρας και την σειρήνα των Starbucks. Τα μοτίβα του ορεινού εδάφους και των κόκκων καφέ της Ινδονησίας υπενθυμίζουν στους πελάτες του το μοναδικό περιβάλλον που βρίσκεται μόνο στην Ινδονησία.

8. Φυτώριο σπόρων καφέ

Στον δεύτερο όροφο, οι πελάτες καλούνται στο πρώτο φυτώριο δενδρυλλίων καφέ μέσα σε κατάστημα Starbucks. Οι συνεργάτες του καταστήματς συνεργάζονται με τους τοπικούς αγρότες για να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα φυτά και να προσκαλούν τους πελάτες να βοηθήσουν στη διατήρηση αυτών των ευαίσθητων φυτών. Μέσα σε αυτό το θερμοκήπιο, οι πελάτες μπορούν να αγγίξουν τα πρώτα στάδια του ταξιδιού του σπόρου προς το κύπελλο που μας φέρνει τις αγαπημένες γεύσεις του καφέ σε όλο τον κόσμο.

9. Διαδραστικές εγκαταστάσεις media

Η εμπειρία συνεχίζεται σε όλο το χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν δύο εγκαταστάσεις διαδραστικών μέσων για να βυθιστούν περαιτέρω στο ταξίδι του καφέ. Στον πρώτο όροφο, βρίσκεται ένας ψηφιακός τοίχος πρώτης ύλης, με τη συμπίεση και την περιστροφή διαφόρων τμημάτων του τοίχου για να συμμετάσχει κανείς στη φύτευση, την επεξεργασία, το ψήσιμο, τη μεταφορά και το άλεσμα. Οι πελάτες μπορούν να ακούσουν τις ιστορίες του Starbucks Farmer Support Center στην Ινδονησία. Δύο συγχρονισμένα βίντεο κατευθύνουν τους επισκέπτες μέσω του FSC στους επενδυμένους τοίχους από τα παραδοσιακά υφάσματα που ενέπνευσαν το λογότυπο του Dewata Bali.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.