19 Απρ 2024
READING

Το eBay φαίνεται να οδηγεί μια «αναβίωση της λιανικής»

2 MIN READ

Το eBay φαίνεται να οδηγεί μια «αναβίωση της λιανικής»

Το eBay φαίνεται να οδηγεί μια «αναβίωση της λιανικής»

Το eBay συνεχίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα “Retail Revival” που βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να επεκταθούν στο διαδίκτυο, ειδικά στην πλατφόρμα του.

Το Greensboro της Βόρειας Καρολίνας έγινε μόλις η τρίτη πόλη των ΗΠΑ που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα της αγοράς.

Οι μικρές επιχειρήσεις στο Greensboro μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα τάξεων και να λαμβάνουν συνεχή υποστήριξη και προνόμια από το eBay κατά τη διάρκεια του ετήσιου προγράμματος. Οι πόροι περιλαμβάνουν προσαρμοσμένη εκπαίδευση για τα πάντα, από τη σωστή καταχώριση και ονοματοποίηση αντικειμένων online έως ανέβασμα φωτογραφιών. Τα προνόμια περιλαμβάνουν ένα προβάσδισμα στα έσοδα του πωλητή κατά τη διάρκεια του προγράμματος και άμεση πρόσβαση στην ομάδα εξυπηρέτησης πελατών του eBay.

Η πρώτη προσπάθεια ανανέωσης του EBay ξεκίνησε στο Akron τον Ιανουάριο του 2018 και ακολούθησαν  το Lansing, το Wolverhampton, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Halifax του Καναδά κατά το τελευταίο έτος. Συνολικά, αυτές οι πόλεις έχουν βοηθήσει τις συμμετέχουσες μικρές επιχειρήσεις να παράγουν εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και εξαγωγές σε περισσότερες από 70 διεθνείς αγορές, σύμφωνα με το eBay.

Πολυάριθμοι έμποροι λιανικής πώλησης τα τελευταία χρόνια έχουν κατηγορήσει για τον θάνατό τους τις πιέσεις από τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Πολλές μικρότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν επίσης χρονικούς περιορισμούς που διαχειρίζονται και ελέγχουν την εφοδιαστική αλυσίδα, την εξυπηρέτηση πελατών και άλλες πτυχές της ηλεκτρονικής πώλησης. Με την κίνηση “Retail Revival”, το eBay υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα του παρέχει τα εργαλεία που βοηθούν τους μικρότερους λιανοπωλητές να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν.

“Ως μια από τις μεγαλύτερες online αγορές στον κόσμο, η ενδυνάμωση των επιχειρηματιών και των μικρών επιχειρήσεων είναι βασική προϋπόθεση για την επιχείρηση και τον σκοπό του eBay”, δήλωσε ο Chris Librie, επικεφαλής Global Impact του eBay. “Με τη δύναμη της πλατφόρμας του eBay και των εκατομμυρίων αγοραστών μας σε όλο τον κόσμο, δεσμευόμαστε να φέρουμε ένα θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των τοπικών λιανοπωλητών και των κοινοτήτων τους”.

Σε ένα προφίλ για την επιτυχία του προγράμματος Akron στο Curbed.com, ο Bill Duffy, αναλυτής της Gartner L2, δήλωσε ότι το eBay κερδίζει οφέλη από τις δημόσιες σχέσεις που θα πρέπει να ενθαρρύνουν άλλες μικρές επιχειρήσεις να εγγραφούν στον ιστότοπο.

“Το EBay τονίζει ότι δουλεύει καλά με τους συνεργάτες του και προσπαθεί να είναι πιο φιλικό”, δήλωσε ο κ. Duffy. “Επαναφέρει την ανθρώπινη πλευρά στην αγορά τρίτων μερών.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.