24 Απρ 2024
READING

Η Uniqlo ανοίγει τη ναυαρχίδα του Μάντσεστερ, επεκτείνοντας την αλυσίδα πέρα από το Λονδίνο

2 MIN READ

Η Uniqlo ανοίγει τη ναυαρχίδα του Μάντσεστερ, επεκτείνοντας την αλυσίδα πέρα από το Λονδίνο

Η Uniqlo ανοίγει τη ναυαρχίδα του Μάντσεστερ, επεκτείνοντας την αλυσίδα πέρα από το Λονδίνο

Η ιαπωνική αλυσίδα λιανικής Uniqlo επεκτείνει το διεθνές δίκτυο καταστημάτων της, ανακοινώνοντας το άνοιγμα του πιο πρόσφατου καταστήματός της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκινώντας από την πόλη του Μάντσεστερ, η Uniqlo επιστρέφει στη βρετανική πόλη αφού έφυγε από το Manchester το 2004, λίγο μετά την είσοδό της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Uniqlo αποκάλυψε την είδηση ​​αυτή την εβδομάδα στο Instagram: “Uniqlo Manchester – ανοίγουμε την άνοιξη 2019. Το Τόκιο κατακτά το Βορρά.”

Η ανάρτηση έδωσε επίσης λεπτομέρειες για την τοποθεσία, αποκαλύπτοντας ότι το κατάστημα θα βρίσκεται στο Manchester Arnadale στο 57 Market Street. Η διεύθυνση είναι ο πρώην χώρος της, κλειστής πια, βρετανικής αλυσίδας λιανικής BHS, από τον Αύγουστο του 2016, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στην κύρια εμπορική ζώνη της πόλης.

Το νέο κατάστημα θα καταλαμβάνει σχεδόν 8.000 τετραγωνικά μέτρα και θα πωλεί το πλήρες φάσμα των προϊόντων της Uniqlo για άντρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και τζιν και μπλουζάκια.

Ο λιανοπωλητής είπε ότι η επέκταση βόρεια του Λονδίνου ήταν ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Η έναρξη του Uniqlo στο Manchester αντιπροσωπεύει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για εμάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε αυτή τη σημαντική αγορά για την εταιρεία παγκοσμίως”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uniqlo, Taku Morikawa.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε για πρώτη φορά το Uniqlo LifeWear στους ανθρώπους του Manchester και τις γύρω περιοχές και να δείξουμε πώς η υψηλής ποιότητας, άνετη και λειτουργική ενδυμασία μας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους”.

Θεωρείται ότι το Uniqlo Manchester θα είναι αρκετά καλύτερο από την BHS και με τη σειρά του θα ανταγωνιστεί έντονα με τις γειτονικές του δημοφιλείς μάρκες, Primark και H&M, οι οποίες σήμερα είναι εδραιωμένες σε μια πόλη με μεγάλο κοινό millennials.

Η Uniqlo ξεκίνησε για πρώτη φορά 20 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά στη συνέχεια έκλεισε 15 τοποθεσίες εκτός του Λονδίνου τρία χρόνια αργότερα, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Μάντσεστερ.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί εννέα καταστήματα σε όλο το Λονδίνο, ένα στο Kent στο εμπορικό κέντρο Bluewater και ένα άλλο στην Οξφόρδη στο Westgate.

Στην πιο πρόσφατη ενημέρωση των κερδών της, η Uniqlo Europe δήλωσε ότι το έτος έως την 31η Αυγούστου 2018, τα κέρδη αυξήθηκαν από € 673.000 σε € 6.3εκ. με κύκλο εργασιών € 533 εκατ., από € 410 εκατ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.