Η Samsung ακολουθεί τις Apple και Microsoft στην είσοδό τους στα εμπορικά κέντρα

Όταν μπαίνατε σε ένα εμπορικό κέντρο στη δεκαετία του ’80 και του ’90, υπήρχε μια αίσθηση πρακτικότητας σε αυτό. Το εμπορικό κέντρο είχε πράγματα που χρειαζόσαστε. Νέα παπούτσια για την οικογένεια, μία “πλατεία” φαγητού γεμάτη υπέροχες μυρωδιές που σας υπενθύμιζαν το κυλικείο του σχολείου και πιθανώς ένα κατάστημα με βιβλία. Στη συνέχεια τα εμπορικά κέντρα άρχισαν να πεθαίνουν επειδή οι άνθρωποι σταμάτησαν να πηγαίνουν. Τα τελευταία χρόνια, τα πολυκαταστήματα έχουν δει μια αναζωπύρωση στο λιανικό εμπόριο. Εκεί που υπήρχε ένα αποτυχημένο κατάστημα παπουτσιών, βρίσκεται τώρα ένα κατάστημα Apple, ένα showroom Tesla, ένα κατάστημα της Microsoft και τώρα, ένα κατάστημα Samsung Experience.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο μακρύς, παρωχημένος θάνατος του λιανικού εμπορίου δεν είναι σφάλμα του Amazon ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα εκτός από την υστέρηση εξυπηρέτησης των πελατών και την αδυναμία ικανοποίησης των καταναλωτικών απαιτήσεων. Το συναίσθημα των πελατών άλλαξε και ενώ το λιανικό εμπόριο φαινόταν να πεθαίνει, η ηλεκτρονική εμπειρία αυξανόταν. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να θέλουν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για μια πραγματική εμπειρία αγορών. Το να πηγαίνουν σε ένα κατάστημα και να αγγίζουν ένα προϊόν εξακολουθεί να είναι ελκυστικό.

Η Amazon έφτιαξε φυσικά καταστήματα μετά την Apple και τη Microsoft, αλλά ήταν ένα σαφές σημάδι ότι τα εμπορικά κέντρα δεν είναι στην πραγματικότητα νεκρά. Ένας διαδικτυακός λιανοπωλητής που ανοίγει φυσικά καταστήματα είναι ένα από τα πράγματα που σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε και τις υποθέσεις μας σχετικά με την επιθυμία να το κάνουμε σε ένα φυσικό χώρο. Η Samsung που ανοίγει τρεις τοποθεσίες λιανικής πώλησης εκτός από μια σειρά pop-up τοποθεσιών για να γιορτάσει τα 10 χρόνια των Samsung Galaxy τηλεφώνων μπορεί να φαίνεται σαν μια κίνηση ρουτίνας, αλλά έχει νόημα.

Η Samsung θέλει να εδραιωθεί ως ο αληθινός ανταγωνιστής της Apple. Όχι η Motorola, όχι το Google Pixel, όχι η LG ή η Huawei ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα. Η Samsung. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να καταλάβει χώρο στο εμπορικό κέντρο δίπλα στην Apple ή τη Microsoft. Και οι τρεις τοποθεσίες του νέου Samsung Experience – στη Roosevelt Field στο Long Island, στο Americana στο Brand του Λος Άντζελες και στη Galleria στο Χιούστον – στεγάζουν επίσης ένα κατάστημα της Apple. Όπως ένα κατάστημα της Apple, αλλά όχι όπως το showroom της Samsung 837 στην περιοχή Meatpacking της Νέας Υόρκης, το Samsung Experience θα πωλεί όχι μόνο τα τηλέφωνα κατευθείαν στον καταναλωτή, αλλά και την υπόλοιπη τεχνολογία της Samsung. Τεχνολογία όπως τηλεοράσεις 4k, ακουστικά VR και ούτω καθεξής.

Τα τρία καταστήματα ανοίγουν στα τέλη Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα με το γεγονός “Samsung Galaxy UNPACKED 2019” της Samsung. Το Samsung Galaxy S10 αναμένεται να αποκαλυφθεί στην εκδήλωση και, στη συνέχεια, οι καταναλωτές πιθανότατα θα πλημμυρίσουν τις τρεις θέσεις του εμπορικού κέντρου για να πάρουν στα χέρια τους ένα.

“Τα νέα μας καταστήματα Samsung Experience είναι χώροι για να βιώσετε και να δείτε την τεχνολογία που η Samsung έφερε στη ζωή για να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που ποτέ δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατό”, δήλωσε ο YH Eom, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics America. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια «παιδική χαρά» για τους οπαδούς της Samsung, ένα μέρος για να μάθετε και να δοκιμάσετε όλα τα εκπληκτικά νέα προϊόντα που έχουμε να προσφέρουμε».

Ακούγεται σαν τη Best Buy. Μοιάζει με ένα κατάστημα της T-Mobile, εκτός από τις τηλεοράσεις, τα ακουστικά και τα στερεοφωνικά. Ακούγεται σαν ένα κατάστημα λιανικής πώλησης σε ένα εμπορικό κέντρο. Ακούγεται σαν το back-up σχέδιο. Τον περασμένο μήνα, η Samsung ανακοίνωσε πτώση των εσόδων που σχετίζονται με τα τσιπ και τις οθόνες smartphone. Με ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο στον ορίζοντα, οι καταναλωτές θα θέλουν να έρθουν σε επαφή με τα πράγματα. Το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης σε τρία από τα πιο πολυσύχναστα, μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην Αμερική είναι ένας καλός τρόπος για να τραβήξουν τα βλέμματα.

Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή εάν η Samsung σκοπεύει να επεκτείνει το πείραμά της στο λιανικό εμπόριο ευρύτερα από τρία δημοφιλή εμπορικά κέντρα. Αν αυτές οι τρεις τοποθεσίες φέρουν επιτυχία, είναι πιθανό η Samsung να μπορέσει να συμμετάσχει στη δυνατή ομάδα Apple- Microsoft-Tesla σε ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο κοντά σας στο μέλλον. Η λιανική δεν είναι νεκρή. Σίγουρα, υπήρχε μια στιγμή που έγραφε θλιβερά νούμερα, αλλά όπως η Samsung πρόκειται να μάθει, για όλα αυτά που παραγγέλλουν online, οι καταναλωτές εξακολουθούν να θέλουν να τα δοκιμάσουν και να τα αγγίξουν με τα ίδια τους τα χέρια.