26 Απρ 2024
READING

Πώς η Fendi ανανεώνει την εμβληματική της Baguette Bag

4 MIN READ

Πώς η Fendi ανανεώνει την εμβληματική της Baguette Bag

Πώς η Fendi ανανεώνει την εμβληματική της Baguette Bag

Η Fendi θέλει να γίνει φίλος με την νεότερη γενιά. Η ιστορική ιταλική εταιρεία μόδας τοποθετεί μεγαλύτερη εστίαση στη Baguette Bag, μια τσάντα που εισήχθη το 1997 με μεγάλη επιτυχία . Στη συνέχεια, η Baguette Bag θεωρήθηκε ως μια τσάντα “It”, ένα εξάρτημα που σήμαινε αυτόματα το κοινωνικό στάτους, τον πλούτο και την επιρροή της μόδας. Κάποιοι ισχυρίζονται ακόμη ότι ήταν οι πρώτοι που την κράτησαν, σε μια εποχή που οι μάζες προσέτρεχαν για λογότυπα πολυτελείας. Τώρα, δύο χρόνια μετά την 20η επέτειό της, η Fendi επαναφέρει το στοιχείο που πρέπει να αποκτήσει μια νέα βάση καταναλωτών.

“Η Baguette Bag αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μας. Αποτελεί μέρος αυτού που είμαστε για πάντα “, δήλωσε ο Serge Brunschwig, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fendi στο κυριότερο κατάστημα της μάρκας στις ΗΠΑ στη λεωφόρο Madison. “Όταν είσαι τυχερός να διαθέτεις κάτι τόσο ισχυρό, είναι δική σου ευθύνη να το φροντίσεις. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να το ανανεώνουμε και να το εκσυγχρονίζουμε ανά τις εποχές “.

Πράγματι, το μυστήριο της Baguette διήρκεσε περισσότερο από ό, τι συνήθως επιτρέπει ο κύκλος της μόδας-συνήθως ένα χρονικό πλαίσιο έξι μηνών. Αλλά με τα χρόνια, έχει λάβει σημαντική κάλυψη στα περιοδικά και έχει βρεθεί στα χέρια των πιο μοντέρνων γυναικών: Naomi Campbell, Mary J. Blije, Jennifer Lopez και Julia Roberts είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Στη συνέχεια, μπήκε στη συνείδηση ​​αμέτρητων fashionistas και wannabes όταν η Carrie Bradshaw, εμβληματικός χαρακτήρας της Sarah Jessica Parker στο Sex and the City, απειλήθηκε με όπλο, χάνοντας την μοβ Baguette της.

Το γεγονός ότι η Baguette είχε απήχηση στα style icons της εποχής, τα οποία είχαν διαφορετικές ευαισθησίες, ήταν μαρτυρία του σχεδιασμού της. Διαθέτει απλό, συμπαγές σχήμα, διαμορφωμένο σύμφωνα με το μοντέλο του γαλλικού ψωμιού, το οποίο μπορεί να φορεθεί σε καθημερινό ή πιο επίσημο ντύσιμο, ανάλογα με την περίσταση. Πιο σημαντικό, έβγαινε σε μια ποικιλία από υφάσματα και σχέδια που έδιναν στους καταναλωτές επιλογές και τους ενθάρρυνε να αγοράσουν περισσότερες από μία.

Η Baguette ήταν πάντα το hot εμπόρευμα, αλλά η διατήρησή της σχετική και η απαίτηση της δύο δεκαετίες αργότερα δεν είναι απλή υπόθεση. «Δεν έχουν ξεχάσει καθόλου τη Baguette», επιβεβαιώνει ο Brunschwig. “Αλλά αυτό που θέλουμε είναι την υιοθετήσει η σημερινή γενιά. Αυτή είναι η πρόκληση. Πρέπει να την κάνουμε cool”.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Fendi ξεκίνησε πρόσφατα μια ψηφιακή καμπάνια με τίτλο #BaguetteFriendsForever, η οποία διαδίδεται σε όλα τα κανάλια κοινωνικών μέσων της εταιρείας. Υπάρχουν τρία σύντομα βίντεο, με το καθένα να επικεντρώνεται σε μια μεγάλη κοσμοπολίτικη πόλη: τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και την Νέα Υόρκη. Παρουσιάζουν μοντέλα που είναι active, φρέσκα και εντελώς παθιασμένα με τη μόδα. Ψάχνουν για αντικείμενα που μπορούν να δρούν ως ο συνεχής σύντροφος τους, που εξυπηρετούν το προσωπικό τους στυλ. Και για αυτές, είναι η ελαφρώς ανανεωμένη Baguette.

“Η Baguette έχει σήμερα μια νέα ταυτότητα”, δήλωσε η Silvia Venturini Fendi, δημιουργική διευθυντής της Fendi και σχεδιαστής της θρυλικής τσάντας. “Επειδή η Baguette είναι σαν τον καλύτερο φίλο που δεν αφήνεις ποτέ από δίπλα σου, αλλάζει καθώς αλλάζουν οι καιροί, παίρνει νέες ταυτότητες και εκφράσεις, αλλά όλα ενσωματώνουν το DNA Fendi. Η υπερμεγέθης Baguette είναι πραγματικά μια τσάντα για όλη την ημέρα που μπορεί να φορεθεί σε πάνω σώμα ή στον ώμο ή να κρατηθεί στο χέρι, η οποία σχετίζεται με τη νέα γενιά εραστών της Baguette και τους συλλέκτες.

Αυτές και η Brunschwig φιλοξενήθηκαν στο κατάστημα της μάρκας στη λεωφόρο Madison, όπου έκαναν ένα πάρτι για να αποκαλύψουν ένα  installation για την Baguette και να εισαγάγουν τα νέα σχέδια στη συλλογή. Ήταν η αρχή της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης και βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο ο αμερικανικός Τύπος θα κατέβαινε στην πόλη, ήταν μια ωραία περίοδος για την Fendi να έχει μια κεντρική εστία γύρω από τη μεγαλύτερη προώθηση της σεζόν. Επίσης, εμφανίστηκαν μια σειρά από αστέρια,  όπως η Amanda Seyfried, η Emma Roberts, η Ebonee Davis και η Nina Agdal, για να δώσουν στην τσάντα και στο πάρτι μεγαλύτερη απήχηση στον σημερινό πολιτισμό με τη διασημότητά τους.

Ουσιαστικά, ο ανανεωμένος σχεδιασμός, που αποτελείται από ανάγλυφο δέρμα nappa, δεν είναι η κινητήρια δύναμη της νέας καμπάνιας της Fendi. Πρόκειται πράγματι για το άναμμα της φλόγας του καταναλωτισμού, για την επιβολή μιας εικόνας στους millennials που ξοδεύουν πολύ και τους Gen-Zers, ότι η Baguette είναι η είσοδος σε έναν λαμπερό κόσμο.

“Η Baguette είναι κάτι αναγνωρίσιμο και ορατό”, δήλωσε ο Brunschwig. “Είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν. Ως εκ τούτου, έχει αξία, πολύ μεγάλη αξία. Η Baguette είναι ένα brand από μόνη της. Η It bag είναι ένα ολόκληρο franchise. ”

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.