23 Απρ 2024
READING

Η Asics συνεργάζεται με την I:CO για να μειώσει την παραγωγή CO2

1 MIN READ

Η Asics συνεργάζεται με την I:CO για να μειώσει την παραγωγή CO2

Η Asics συνεργάζεται με την I:CO για να μειώσει την παραγωγή CO2

Η Asics ανακοίνωσε μια συνεργασία με την I: CO, μια καινοτόμο εταιρεία βιώσιμων ενδυμάτων και υποδημάτων, για να ανακυκλώνει και να επαναχρησιμοποιεί τα προϊόντα της σε οκτώ από τους χορηγούμενους μαραθωνίους της στην Ευρώπη, φέτος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου στο μαραθώνιο της Βαρκελώνης.

Ο έμπορος λιανικής πώλησης σπορ είναι αποφασισμένος να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά έως και το 55% μέχρι το 2030.

Αυτή η πρωτοβουλία ακολουθείται από πρόσφατη ανακοίνωση ότι 30.000 είδη αθλητικών ενδυμάτων θα συλλεχθούν από τους Ιάπωνες καταναλωτές και θα ανακυκλωθούν έως το έτος 2020.

“Ως εταιρεία με γνώμονα τα προϊόντα, η μετάβαση σε πιο βιώσιμα υλικά και η δέσμευση των πελατών και των καταναλωτών μας για το ταξίδι μας σε ένα κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την αειφορία”, ανέφερε ο διευθυντής της Asics EMEA, Romy Miltenburg. “Έχουμε διαπιστώσει ότι πάνω από το 80% των εκπομπών CO2 προέρχονται από τις διαδικασίες και τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε τα υποδήματα και τα ενδύματά μας και την τελική επεξεργασία των πωλούμενων προϊόντων”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.