25 Απρ 2024
READING

Η Lancôme συνεργάζεται με την Alibaba σε ένα παιχνίδι AR

2 MIN READ

Η Lancôme συνεργάζεται με την Alibaba σε ένα παιχνίδι AR

Η Lancôme συνεργάζεται με την Alibaba σε ένα παιχνίδι AR

Η Lancôme του Ομίλου L’Oréal Group συνεργάστηκε με τη μονάδα cloud computing της Alibaba για να παρουσιάσει μια καμπάνια για την κινεζική πρωτοχρονιά που περιλαμβάνει ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και ένα pop-up κατάστημα στο Harbour City του Χονγκ Κονγκ για τον εορτασμό του έτους των χοίρων, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Alibaba Cloud.

Το παιχνίδι AR παίζεται μέσω smartphone και επιτρέπει στους χρήστες να κυνηγούν και να αποτυπώνουν εικόνες AR της βασικής σειράς προϊόντων Genifiques της Lancôme, και στη συνέχεια να στέλνουν τις ευχές τους για το νέο έτος για να κερδίσουν δώρα.

Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια εβδομάδα που η Alibaba ανέφερε τα υψηλά κέρδη, που επισημάνθηκαν από την αύξηση των εσόδων κατά 84% σε ετήσια βάση όσον αφορά τις επιχειρήσεις του cloud computing.

Η Lancôme επένδυσε στην επαυξημένη πραγματικότητα σε μια εποχή που πολλοί στον κλάδο – ειδικά στην οικιακή διακόσμηση και τα τμήματα ομορφιάς – μόλις αρχίζουν να διερευνούν πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή μέσω εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο του 2017, πολλά εμπορικά σήματα ξεκίνησαν τις εφαρμογές κινητού τηλεφώνου AR, που είτε επέτρεψαν στους χρήστες να δουν έπιπλα σε διαφορετικές ρυθμίσεις εικονικών δωματίων, είτε τους επέτρεψαν να δοκιμάσουν ρούχα ή μακιγιάζ. Η ίδια η Lancôme ξεκίνησε ένα χαρακτηριστικό δοκιμής μακιγιάζ που χρησιμοποιούσε την AR. Ακόμα και τότε προσπαθούσε να ωθήσει τα όρια του τι θα μπορούσε να κάνει με τη χρήση της τεχνολογίας, τόσο ως εργαλείο προσομοίωσης, όσο και ως κανάλι μέσω του οποίου οι ειδικοί της μάρκας θα μπορούσαν, σε ζωντανή σύνδεση, να βοηθήσουν τους πελάτες.

Τώρα, σχεδόν ένα ενάμιση χρόνο αργότερα, πολλά από τα πιο πρόσφατα εμπορικά σήματα που έχουν ξεκινήσει τέτοιες εφαρμογές, δεν έχουν κάνει πολλά για να επεκτείνουν τη χρήση της AR. Το νέο παιχνίδι από την Lancôme, δείχνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να σκέφτεται τρόπους με τους οποίους η AR μπορεί να εμπλέξει τους πελάτες.

Εν τω μεταξύ, το Alibaba Cloud, όπως το Amazon Web Services, συνεχίζει να είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αστέρι για την εταιρεία. Η πλατφόρμα του cloud computing διαθέτει το Alibaba Operating System, το οποίο χρησιμεύει ως βάση για τους ψηφιακούς μετασχηματισμούς εταιρειών σε διάφορες βιομηχανίες. Σε αντίθεση με την Amazon Web Services, ωστόσο, φαίνεται ότι εμπλέκεται σε περισσότερες μάρκες με την αξία των δυνατοτήτων του, αντί να τις χάνει υπό το φόβο του ανταγωνισμού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.