24 Απρ 2024
READING

Το νέο κατάστημα της Lush γεμάτο σύγχρονη τεχνολογική αντίληψη

3 MIN READ

Το νέο κατάστημα της Lush γεμάτο σύγχρονη τεχνολογική αντίληψη

Το νέο κατάστημα της Lush γεμάτο σύγχρονη τεχνολογική αντίληψη

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσατε να δημιουργήσετε μια εμπειρία στο κατάστημα που δεν θα ενημέρωνε μόνο τους πελάτες σχετικά με το προϊόν, αλλά στην πραγματικότητα θα πυροδοτούσε τον ενθουσιασμό της χρήσης του προϊόντος πριν φύγει ο πελάτης από το κατάστημα; Αυτό είναι που έχει καταφέρει να κατασκευάσει  η εταιρεία καλλυντικών και φροντίδας σώματος, Lush, με το άνοιγμα μιας τεχνολογικά εστιασμένης λιανικής εμπειρίας στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η ιδέα της “βόμβας μπάνιου” γιορτάζει την επέτειο του προϊόντος  που εφευρέθηκε σχεδόν πριν από 30 χρόνια από τον συνιδρυτή του Lush, Mo Constantine. Με μια πλούσια, αρχαία παράδοση ειδών μπάνιου που χρονολογείται από αιώνες και που εξακολουθεί να καλωσορίζεται θερμά έως και σήμερα, η Ιαπωνία έμοιαζε σαν ένα φυσικό τοπίο για το άνοιγμα του καταστήματος.

Στο κέντρο της ιαπωνικής νεανικής κουλτούρας και της μόδας, ο διώροφος χώρος αντικατοπτρίζει το στυλ της συνοικίας Harajuku με μια αφθονία παστέλ, ζωντανών αποχρώσεων και τολμηρών νέον χρωμάτων. Αντικατοπτρίζοντας μια γκαλερί τέχνης, η αισθητική είναι μοντέρνα, μίνιμαλ και κομψή. Οι τοίχοι με κρυφό φωτισμό, είναι γεμάτοι με “βόμβες μπάνιου”, σε μια εναλλαγή τονικότητας χρώματος που ίσα που διακρίνει το μάτι και  μυρίζει η μύτη. Ένας περιστροφικός ιμάντας, ένα δημοφιλές στοιχείο στα ιαπωνικά εστιατόρια σούσι, μεταφέρει “βόμβες μπάνιου” μέσα στο χώρο.


Στημένο εκούσια διαφοροποιημένο από τους χαρακτηριστικούς μαυροπίνακες και τους σταθμούς με νεροχύτη για δοκιμαστική χρήση των προϊόντων, το κατάστημα αυτό ενεργοποιεί τις ψηφιακές σας αισθήσεις με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Lush Lens στην εφαρμογή Lush Lab της εταιρείας, οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν στις περίπου 89 διαφορετικές “βόμβες μπάνιου”, συμπεριλαμβανομένων 50 αποκλειστικών για το κατάστημα της Ιαπωνίας και μιας συλλογή περιορισμένης έκδοσης. Με τη σάρωση των προϊόντων, οι πελάτες μπορούν να δουν βίντεο, να λάβουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα προϊόντα όπως τα συστατικά, το άρωμα και την επιρροή στη διάθεση μετά τη χρήση τους, φέρνοντας τη χαρά της ανακάλυψης στην παλάμη των χρηστών.

Κατασκευασμένο σε μόλις 3 μήνες, το κατάστημα προορίζεται να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και να επηρεάσει τις μελλοντικές προσπάθειες μέσω feedback των πελατών. “Οι πελάτες καλούνται για άλλη μια φορά από τη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης, μόνο που αυτή τη φορά, θα τροφοδοτήσουν την εμπειρία στο σύνολό της και όχι μόνο το προϊόν. Κάθε σχόλιο, αντίδραση και κριτική που θα σταλεί πίσω, θα συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος του καταστήματος και κάθε τομέα καινοτομίας που θα ξεκινήσει μέσα σε αυτό “, δήλωσε η Lush σε δήλωσή της.

Πάνε πια οι ημέρες των αγορών μέσω καταλόγων και των συμβούλων, η ομορφιά σήμερα αφορά την εξερεύνηση, τον πειραματισμό και την εκπαίδευση στο κατάστημα. Η παιχνιδιάρικη φιλοσοφία Harajuku της Lush επιδεικνύει τη δυνατότητα προσαρμογής του σχεδιασμού ενός signature store με έναν πολιτιστικό και σχετικό με το περιβάλλον τρόπο, καθώς και έναν τρόπο με τον οποίο το προϊόν γίνεται ο ήρωας της εμπειρίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.