20 Απρ 2024
READING

Η LEGO και το Snapchat μόλις άνοιξαν ένα κατάστημα ρούχων χωρίς ρούχα

3 MIN READ

Η LEGO και το Snapchat μόλις άνοιξαν ένα κατάστημα ρούχων χωρίς ρούχα

Η LEGO και το Snapchat μόλις άνοιξαν ένα κατάστημα ρούχων χωρίς ρούχα

Σε μια απροσδόκητη κίνηση για το μέλλον της μόδας, το LEGO Wear και το Snapchat μόλις άνοιξαν ένα κατάστημα ειδών ένδυσης χωρίς ενδύματα.

Καθώς πλησιάζει η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, τα εμπορικά σήματα έχουν ανταλλάξει παραδοσιακά μοντέλα λιανικής πώλησης με μια συνεργασία AR pop-up για την προώθηση της πρώτης σειράς ειδών ένδυσης περιορισμένης έκδοσης της LEGO Wear για ενήλικες.

 

Παρόλο που το pop-up είναι φυσικά άδειο εκτός από έναν Snapcode (η απάντηση της εταιρείας στον QR), το Snap-triggered portal επιτρέπει στους αγοραστές να εισέλθουν σε ένα ψηφιακό κατάστημα με ένα διαδραστικό περίπτερο DJ, ένα LEGO bouncer, μια παιχνιδομηχανή arcade και – το πιο σημαντικό – αποκλειστικά προϊόντα για να αγοράσουν.

Η Lea Sandell, επικεφαλής της Global Social Innovation Lead για τη LEGO, δήλωσε: “Ως εμπορικό σήμα, διερευνάμε ένα πλήθος ψηφιακών πλατφορμών και τεχνολογιών για τη σύνδεση με τους λάτρεις μας με διασκεδαστικούς και συναρπαστικούς τρόπους”.

“Ο συνεργάτης μας, η εταιρεία KABOOKI, που λανσάρει αυτή τη σειρά ένδυσης περιορισμένης έκδοσης, επέλεξε να πειραματιστεί με αυτό το συγκεκριμένο κανάλι και να φέρει αυτή την εμπειρία σε ενήλικες αγοραστές μέσω ενός καταστήματος AR”.

“Αυτό είναι ένα πείραμα που διερευνά τρόπους γεφύρωσης του φυσικού και ψηφιακού κόσμου και εμπλέκει τους λάτρεις της μάρκας LEGO – για εμάς η βασική εμπειρία εξακολουθεί να είναι η χρήση της φαντασίας για να συνδυάσουμε τουβλάκια με δημιουργικούς τρόπους και βλέπουμε την τεχνολογία ως επέκταση και ενίσχυση της φυσικής εμπειρίας, αναζητούμε συνεχώς τρόπους να καινοτομούμε τις βασικές φυσικές εμπειρίες παιχνιδιού LEGO με διασκεδαστικούς και συναρπαστικούς τρόπους ».

Η Birgitte Holgaard Langer, COO / CMO της LEGO Wear από την KABOOKI, συνέχισε: “Έχουμε βγάλει στο παρελθόν σειρές ενηλίκων για τα πάρκα της LEGOLAND αλλά με αυτήν την περιορισμένη συλλογή θέλαμε μια σαφή σειρά μόδας για το κοινό του street wear – ένα κοινό που ποτέ πριν δεν έχουμε ξαναπλησιάσει”.

“Είναι μια premium, cool, urban και σύγχρονη συλλογή για τους πραγματικούς λάτρεις της LEGO.”

Ο Will Scougal, Διευθυντής ΕΜΕΑ Δημιουργικής Στρατηγικής στο Snap, συνεχίζει να επαναλάμβάνει ότι το “κατάστημα” που ενεργοποιείται με Snapcode, δεν είναι διαθέσιμο μόνο στο εν λόγω κατάστημα, αλλά σε όλο τον κόσμο: «Ο όμιλος LEGO και Kabooki έχουν εργαστεί με δωρεάν λογισμικό μας, το Lens Studio, για να οικοδομήσουν μια AR λιανική εμπειρία στην οποία μπορείτε πραγματικά να μπείτε, να εξερευνήσετε και να κάνετε μια αγορά επιτόπου. Ουσιαστικά είναι ένας διασκεδαστικός, καινοτόμος εμπορικός χώρος, παρά ένα φυσικό κατάστημα και μπορεί να ανοίξει οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.”

“οι Snapchatters ασχολούνται φυσικά με το AR, κατά μέσο όρο το 70% των παιδιών παίζουν καθημερινά με φακούς AR “, συνέχισε. “Έτσι, με την προσθήκη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια συναρπαστική εμπειρία όπως αυτή,  μπορούμε να οδηγήσουμε και τις πωλήσεις σε άνοδο”.

Συνολικά, το μέλλον της μόδας φαίνεται να ενεργοποιείται σε μεγάλο βαθμό από την AR. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Amazon φημολογείται ότι δουλεύει πάνω σε μια εφαρμογή αγορών AR που θα επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν ουσιαστικά τα ρούχα στην άνεση του σπιτιού τους.

Το pop-up αποτελεί την πρώτη επαγγελματική AR εμπειρία της Snapchat με τη LEGO και θα είναι ανοιχτό για λίγες μόνο μέρες στο 55 Eastcastle St, στο Fitzrovia του Λονδίνου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.