19 Απρ 2024
READING

Το “φαινόμενο του lipstick” και η αγάπη της Κίνας για πολυτέλεια, τροφοδοτεί την ισχυρή ανάπτυξη της L’Oreal μέσα σε μια δεκαετία.

3 MIN READ

Το “φαινόμενο του lipstick” και η αγάπη της Κίνας για πολυτέλεια, τροφοδοτεί την ισχυρή ανάπτυξη της L’Oreal μέσα σε μια δεκαετία.

Το “φαινόμενο του lipstick” και η αγάπη της Κίνας για πολυτέλεια, τροφοδοτεί την ισχυρή ανάπτυξη της L’Oreal μέσα σε μια δεκαετία.

Η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L’Oreal, ανακοίνωσε την ισχυρότερη αύξηση των πωλήσεών της για περισσότερο από μια δεκαετία την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι νέες αγορές αποτέλεσαν τον ισχυρότερο παράγοντα ανάπτυξης, καθώς οι πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 24%.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Jean-Paul Agon, είπε στο CNBC ότι δεν ανησυχεί για τις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας.

Η ισχυρή κινεζική ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας βοήθησε τη γαλλική εταιρεία καλλυντικών L’Oreal να παρουσιάσει την ισχυρότερη αύξηση των πωλήσεών της σε μια δεκαετία κατά το 2018.Μιλώντας στην Julianna Tatelbaum του CNBC την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Paul Agon δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αυτό το επίπεδο ανάπτυξης δεν θα ήταν βιώσιμο.

“Η αγορά επιταχύνθηκε και θα μπορούσε να παραμείνει ισχυρή το 2019. Έχουμε πολλούς λόγους για αυτή την ισχυρή ανάπτυξη όπως η Ασία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο, η φροντίδα του δέρματος και όλοι αυτοί οι λόγοι θα παραμείνουν εδώ και το 2019. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για αυτό το νέο έτος”, είπε.

Οι περικοπές σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνολογία θα μπορούσαν επίσης να έχουν συμβάλλει στην εκτόξευση της ανάπτυξης της L’Oreal φέτος, πρόσθεσε ο Agon, με τους ανθρώπους να ξοδεύουν λιγότερα για αγορές μεγάλου κόστους.

Είναι το φημισμένο «φαινόμενο του lipstick» – μερικές φορές όταν οι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερα σε ακριβά αντικείμενα όπως αυτοκίνητα ή διαμερίσματα, έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα και τους αρέσει να απολαμβάνουν όμορφα προϊόντα. Θα μπορούσε να είναι απολύτως θετικό για εμάς “, είπε.

Ένας βασικός παράγοντας ανάπτυξης για την L’Oreal το 2018 ήταν οι νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, όπου η συνεχιζόμενη κινεζική ζήτηση για πολυτελή προϊόντα παρουσίασε αύξηση περίπου 24,1%. Ωστόσο, ο Agon είπε στο CNBC ότι δεν ανησυχεί για την πιθανότητα επιβράδυνσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

“Ας μην μοιρολατρούμε, υπάρχει λόγος για αυτή την έντονη κατανάλωση. Έχουμε εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές που ξεπερνούν τα επίπεδα εισοδήματος και που πραγματικά θέλουν να απολαύσουν πράγματα για τον εαυτό τους.Στην Κίνα έχουμε επίσης προϊόντα σε όλα τα επίπεδα τιμών.Η L’Oreal Paris είναι νούμερο ένα στην ομορφιά στην Κίνα και η Maybelline είναι το νούμερο ένα στο μακιγιάζ, έτσι έχουμε προϊόντα για όλους – είμαστε ακόμα πολύ αισιόδοξοι. ”

Παρά τις ισχυρές συνολικές πωλήσεις της L’Oreal, οι αριθμοί στις πιο εδραιωμένες αγορές της ήταν πιο επίπεδες. Οι αντίστοιχες πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκαν κατά 0,3% το 2018, ενώ οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 2,7%.

“Δεν είναι παράξενο το ότι η ευρωπαϊκή αγορά και η οικονομία γενικά ήταν αρκετά επίπεδη τους τελευταίους 12 μήνες, οι οποίες αντηχούν στην ίδια την αγορά ομορφιάς”, δήλωσε ο Agon. “Δεν μπορούμε να ποντάρουμε στο γεγονός ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος, αλλά στοιχηματίζουμε στο γεγονός ότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να επιταχύνουμε τη δική μας ανάπτυξη”.

“Το καλό για την L’Oreal είναι ότι καλύπτει όλα τα τμήματα, όλες τις αγορές, όλες τις κατηγορίες, δηλαδή όταν ένα άλλο τμήμα της αγοράς εξελίσσεται ταχύτερα, επωφελούμαστε από αυτό. Υπάρχει πάντα ένα φωτεινό σημείο κάπου και είμαστε πάντα σε θέση να το εκμεταλλευτούμε, οπότε τίποτα δεν μας ανησυχεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.