27 Ιούλ 2024
READING

Η Ikea ξεκινά τη δυνατότητα ενοικίασης επίπλων

3 MIN READ

Η Ikea ξεκινά τη δυνατότητα ενοικίασης επίπλων

Η Ikea ξεκινά τη δυνατότητα ενοικίασης επίπλων

Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων Ikea θα αρχίσει να προσφέρει τη δυνατότητα να μισθώνει κομμάτια επίπλων στην Ελβετία ήδη από αυτό το μήνα, σύμφωνα με την Financial Times. Ένας εκπρόσωπος της Ikea επιβεβαίωσε ότι το πιλοτικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο.
Η υπηρεσία είναι η πρώτη σε μια σειρά δοκιμών που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε “κλιμακούμενες συνδρομητικές υπηρεσίες” διαφόρων αντικειμένων επίπλων, σύμφωνα με την έκθεση. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα έπιπλα γραφείου μίσθωσης για επιχειρηματικούς πελάτες θα ήταν μεταξύ των πρώτων δοκιμών, αλλά οι κουζίνες θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος χώρος που πρέπει να διερευνηθεί.

Η εταιρεία, η οποία έχει φήμη για την προώθηση της βιωσιμότητας, ελπίζει ότι αυτή η υπηρεσία θα μειώσει το ποσό των απόβλητων επίπλων. “Όταν η περίοδος χρηματοδοτικής μίσθωσης τελειώσει, θα παραδίδονται πίσω και θα υπάρχει δυνατότητα μίσθωσης άλλου είδους”, δήλωσε στο FT ο Torbjorn Loof, διευθύνων σύμβουλος της Inter Ikea. “Και αντί να τα πετάξουμε, τα ανανεώνουμε λίγο και μπορούμε να τα πουλήσουμε, παρατείνοντας τον κύκλο ζωής των προϊόντων”.

Η προσφορά μίσθωσης επίπλων θα μπορούσε να δουλέψει καλά με τους millenial αγοραστές της Ikea – μια ομάδα με την οποία η εταιρεία ασχολείται ολοένα και περισσότερο, ειδικά μέσω των μικρότερων αστικών καταστημάτων, με την εταιρεία σχεδιασμού και εγκατάστασης κουζίνας Traemand και την εξαγορά πέρυσι του TaskRabbit, που προσφέρει υπηρεσίες συναρμολόγησης προς τους πελάτες – καθώς τα έπιπλα είναι ένα στοιχείο μεγάλου κόστους και η μεταφορά τους μεταξύ αλλαγής κατοικίας μπορεί να είναι δύσκολη και δαπανηρή.

Δεν είναι μια νέα ιδέα. Οι direct-to-consumer startups Fernish και Feather έχουν κατασκευάσει τις επιχειρήσεις τους σε ένα παρόμοιο μοντέλο: Οι καταναλωτές εγγράφονται και χρησιμοποιούν κομμάτια επίπλων για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μπορούν να τα επιστρέψουν, να τα ανταλλάξουν ή να τα αγοράσουν με βάση τις ανάγκες τους. Σκεφτείτε ένα Rent-the-Runway, αλλά για έπιπλα. Παίκτες παλαιού τύπου, όπως το Rent-A-Center, το οποίο πέρασε πρόσφατα οικονομικές δυσκολίες, για μίσθωση επίπλων και συσκευών.

Αυτή η κίνηση της Ikea όχι μόνο προσφέρει στους καταναλωτές την ευελιξία να εξοπλίσουν τα σπίτια τους με λιγότερη δέσμευση, αλλά με την ανακατασκευή και την αναδιανομή των προϊόντων της, μειώνει επίσης το ποσό των απόβλητων επίπλων που παράγει.

Η εταιρεία έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο παράγει καναπέδες, καθιστώντας ευκολότερο να αποσυναρμολογήσετε το κομμάτι και να σώσετε τα υλικά, αντί να το πετάξετε σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής, δήλωσε ο Loof στο FT. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία ελπίζει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 15% σε απόλυτες τιμές. Η εστίαση στη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων και ανακαινισμένων προϊόντων, ενσωματώνεται περισσότερο στη λιανική πώληση. Οι εταιρείες λιανικής πώλησης για είδη εξωτερικών χώρων, έχουν ξεκινήσει προγράμματα για να εξασφαλίσουν ότι ο εξοπλισμός θα επαναχρησιμοποιηθεί και οι μάρκες όπως η H&M και η Calvin Klein επενδύουν επίσης σε βιώσιμες πρωτοβουλίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.