23 Απρ 2024
READING

Οι retailers μετατοπίζουν τις διαφημίσεις από το Facebook και το Google στο Amazon

3 MIN READ

Οι retailers μετατοπίζουν τις διαφημίσεις από το Facebook και το Google στο Amazon

Οι retailers μετατοπίζουν τις διαφημίσεις από το Facebook και το Google στο Amazon

Περίπου το ένα τρίτο των εμπόρων λιανικής πώλησης μετατοπίζουν τα διαφημιστικά έσοδα από τους παραδοσιακούς γίγαντες ψηφιακών μέσων όπως το Facebook και το Google στο Amazon, σύμφωνα με νέα μελέτη 100 εταιρειών λιανικής που παράγουν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες ψηφιακές πωλήσεις. Και αυτό έχει λογική βάση.

Χάρη στην πρόσφατη έκθεση κερδών της Amazon, μόλις μάθαμε ότι η ψηφιακή διαφημιστική δραστηριότητά της διπλασιάστηκε σε μέγεθος το τελευταίο τρίμηνο. Οι έμποροι λιανικής πώλησης ξοδεύουν ήδη στο Amazon το 14% των χρημάτων τους σε ψηφιακές διαφημιστικές καμπάνιες, σύμφωνα με την έκθεση, και οι μισοί από αυτούς σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα αυτό το έτος. Από την αύξηση αυτή, το 29% μετατοπίζει χρήματα από την Google και το 34% από το Facebook ή / και το Instagram. Το 41% ​​των εμπόρων λιανικής πώλησης προσθέτει επίσης νέες διαφημίσεις στην Amazon.

“Η Amazon έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σαν διαφημιστής, ένα δίκτυο διαφημίσεων και μια δική της αγορά”, δήλωσε ο Ryan Kelly, αντιπρόεδρος marketing στο Nanigans, ο οποίος ανέθεσε τη μελέτη. “Η Amazon είχε μια αγορά που υπήρχε πολύ πριν από την διαφημιστική επιχείρησή της και έτσι η Amazon ήταν σε θέση να κερδίσει δυναμική γρήγορα. Η Amazon είχε επίσης πολύ ακριβή και ισχυρά δεδομένα κοινού από τους χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων αγορών και ιστορικού αναζήτησης, τα οποία επέτρεψαν στην πλατφόρμα να ανταγωνιστεί με άλλες εταιρείες από την πρώτη μέρα. ”

Οι έμποροι λιανικής πώλησης δίνουν τρεις λόγους για να αυξήσουν τις δαπάνες τους στην Amazon, λέει η Kelly.

Πρώτον, παίρνουν μια ισχυρή απόδοση των επενδύσεων. Δεύτερον, το μέγεθος του ακροατηρίου είναι αξιοσημείωτο – σήμερα υπάρχουν πάνω από 100 εκατομμύρια μέλη του Amazon Prime και εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότεροι στην πλατφόρμα της Amazon. Και τρίτον, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πελάτες των εταιρειών λιανικής πώλησης δραστηριοποιούνται ενεργά στην Amazon.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί πανάκεια για τους retailers. Σαφώς, καθώς διαφημίζονται στην Amazon, τροφοδοτούν το “θηρίο” που ανταγωνίζεται έντονα μαζί τους για τους αγοραστές.

“Παρά τα αποδεδειγμένα αποτελέσματα του Amazon, οι έμποροι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πλατφόρμα. Το 40% ανησυχεί για το γεγονός ότι το Amazon έχει πάρα πολλά στοιχεία και σχεδόν το ένα τρίτο (31%) βλέπει την επιχείρηση ως μεγάλο ανταγωνιστή της δικής του επιχείρησης “λέει η Nanigans.

Ουσιαστικά, τα εμπορικά σήματα κάνουν “μια συμφωνία με τον διάβολο”.

Άλλα δίκτυα που τα καταστήματα λιανικής επενδύουν για τη διαφήμισή τους ειναι το Twitter κατά 11%, η Microsoft (Bing) κατά 10%, το Snapchat στο 7% και το Pinterest στο 7%. Αυτό το τελευταίο είναι κάπως περίεργο: ως ιστότοπος εστιασμένος στο προϊόν, το Pinterest θα έπρεπε να είχει τη δυνατότητα να καταλαμβάνει μεγαλύτερα ποσά διαφήμισης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.