25 Απρ 2024
READING

Η Κίνα γίνεται η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο

3 MIN READ

Η Κίνα γίνεται η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο

Η Κίνα γίνεται η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο

Σύμφωνα με την έκθεση eMarketer που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουαρίου, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα θα φτάσουν τα $ 5,6 τρις ​​φέτος, περίπου 100 δισ. δολάρια περισσότερο από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θα συμβεί παρά τον εμπορικό πόλεμο και την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που αρχίζει να επιβραδύνει την ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων.

Με σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερος αριθμός από τον πληθυσμό των ΗΠΑ, η είδηση ​​ότι η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη λιανική αγορά στον κόσμο ήταν περισσότερο από  αναπόφευκτη. Η αυξανόμενη μεσαία τάξη, η άνοδος της οικονομικής ανάπτυξης και η ταχεία προσαρμογή στην τεχνολογία δημιούργησε μια κολοσσιαία λιανική αγορά και ευκαιρία για επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανάπτυξη αυτή.

Αυτό που είναι μοναδικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθεί η κινεζική αγορά. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο για το τι συμβαίνει στην Κίνα είναι το εξής:

Η προσέγγιση Greenfield. Η Κίνα κινείται πολύ γρηγορότερα από οποιονδήποτε στον κόσμο, επειδή το μοντέλο λιανικής της Δυτικής Ευρώπης βασίζεται σε παλαιότερα συστήματα. Το μοντέλο της Κίνας είναι σκόπιμα αποδιοργανωτικό επειδή μπορεί να είναι. Η Κίνα δεν έχει την κληρονομιά των εμπορικών κέντρων, των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων καταστημάτων. Η Κίνα δεν διαθέτει κανένα παραδοσιακό μοντέλο λιανικής για να υπερασπιστεί. Αυτό οδηγεί σε πιο ελεύθερη σκέψη γύρω από το λεγόμενο “New Retail”, το οποίο βασίζεται στην εμπειρία και τα ψηφιακά εργαλεία.

Πρωταγωνιστής το κινητό τηλέφωνο. Με τον ίδιο τρόπο, η Κίνα ξεπερνάει τον υπόλοιπο κόσμο στη χρήση κινητών συσκευών. Θεωρήστε ότι μόνο το Alibaba έχει 617 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σχεδόν το 80% των συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μέσω κινητού και πάνω από το 55% των κινέζων καταναλωτών πραγματοποίησαν πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου έναντι μόνο 19% στις συναλλαγές μέσω του ίδιου μέσου στις Η.Π.Α. . Στην Κίνα τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε πάνω από 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό κάνει ιδέες όπως το κατάστημα χωρίς ταμία, μια πραγματικότητα.

Καινοτομία O2O. Το O2O αναφέρεται στη σχέση μεταξύ online και offline αγορών καθώς διασταυρώνονται στο κατάστημα λιανικής. Ενώ η Κίνα θα πραγματοποιήσει περισσότερο από το 25% των συναλλαγών της στο διαδίκτυο (διπλάσια από τις ΗΠΑ), εξακολουθεί να καινοτομεί στα καταστήματα λιανικής. Ο γίγαντα της online αγοράς, η Alibaba, ηγείται της τάσης με τα καταστήματα Hema, τα οποία χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις πληρωμές, ενώ παράλληλα διπλασιάζουν το τοπικό κέντρο διανομής στο διαδίκτυο, προσφέροντας παράδοση στο σπίτι σε λιγότερο από μία ώρα.

Η αγορά της Κίνας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί. Η ανάκαμψή της  προσφέρει ενδείξεις για το μέλλον της λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.